producten uit bestelling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »
Niels Rietveld

Niels Rietveld

29/08/2015 20:43:02
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben even vastgelopen ,ik denk wel maar weet geen manier meer.
Elk product uit een bestelling wordt uit een tabel "ordered_products" gehaald en weergegeven, enkel worden hierin alleen de product id's opgeslagen. De producten staan in de tabel "products", hoe krijg ik hun naam hieronder?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

    $result
= mysqli_query($db, "SELECT ID, aantal FROM ordered_products WHERE order_id='" . $id ."'");
    if($result) {
        while($data = mysqli_fetch_assoc($result)) {
         {;
?>

 <?php echo $data['ID'] ?> <?php echo $data['aantal'] ?> x
<?;}
        }
    } else {
      {;?> Er is een fout opgetreden bij het laden van de producten uit deze bestelling.<?;}
    }
?>
Gewijzigd op 29/08/2015 20:44:23 door Niels Rietveld
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 08:18:26
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2015 20:50:38
Quote Anchor link
Door joins te gebruiken in MySQL:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT ordered_products.ID, ordered_products.aantal,products.name
FROM ordered_products
INNER JOIN products
ON ordered_products.ID=products.ID
WHERE products.order_id=42
Gewijzigd op 29/08/2015 21:02:25 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

29/08/2015 21:06:48
Quote Anchor link
Bedankt, inmiddels de tutorial erbij gepakt.
Alleen hoe kan ik nu de products name hierin verwerken, zie het niet in de turoial?


Toevoeging op 29/08/2015 21:09:29:

Kan je de regels anders even toelichten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2015 21:12:30
Quote Anchor link
INNER JOINS selecteert alle rijen uit beide tabellen zolang er een match is tussen de kolommen in beide tabellen. Voer de SQL maar eens in phpMyAdmin, HeidiSQL etc in...

Zie ook: http://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

29/08/2015 21:15:19
Quote Anchor link
O ik snap hem, je zet bij select de tabel waaruit voor de punt en erachter de kolom.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2015 21:16:10
Quote Anchor link
Dat klopt.
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

29/08/2015 21:54:42
Quote Anchor link
Hoe kan ik nu deze functie in een string bouwen, de functie werkt wel :-) Thx aar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2015 22:01:07
Quote Anchor link
Dit is geen functie. Het is gewoon een query, een kwestie van uitvoeren en fetchen. Net als je anders ook altijd doet met MySQL(i) en PHP. Dit gebeurt al in je code.
Gewijzigd op 29/08/2015 22:01:43 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

29/08/2015 22:02:36
Quote Anchor link
Nee, dat begrijp ik maar die ik aan het begin van het topic gaf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    $result
= mysqli_query($db, "SELECT ordered_products.ID, ordered_products.aantal,products.name
FROM ordered_products
INNER JOIN products
ON ordered_products.ID=products.ID
WHERE products.order_id=42 "
);
    if($result) {
        while($data = mysqli_fetch_assoc($result)) {
         {;
?>

 <?php echo $data['ID'] ?> <?php echo $data['aantal'] ?> x
<?;}
        }
    } else {
      {;?> Er is een fout opgetreden bij het laden van de producten uit deze bestelling.<?;}
    }
?>


Hoe krijg ik deze bovenstaande in een string, om te mailen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2015 22:07:15
Quote Anchor link
je kan een alias toevoegen in je SELECT:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT     
    ordered_products.ID AS productID,
    ordered_products.aantal AS aantal,
    products.name AS name
.... etc...

Die alias vormt dan het veldnaam.
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

29/08/2015 22:08:47
Quote Anchor link
huh? Ik bedoel dat die alles toont en dat mailt, dus de functie van mij in een string xD
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2015 22:11:25
Quote Anchor link
Alles velden tonen uit de query is niet zo heel lastig meer. Als je de query eens uitvoert in je phpMyAdmin dan volgt alles wel vanzelf.

En hoe je mailt, dat kan met de mail()-functie in PHP, of nog beter zelfs: PHPmailer, welke makkelijk te debuggen is bij fouten. Je kan met de .= operator in PHP alles uit je whileloop samenvoegen tot één string.
Gewijzigd op 29/08/2015 22:12:49 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

29/08/2015 22:14:56
Quote Anchor link
Ik weet hoe ik mail in PHP maar hoe mail ik de dingen die worden weergegeven door deze query haha

Toevoeging op 29/08/2015 22:18:16:

Hoe verwerk ik het hier in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$naar
= '[email protected]'; // Waar moet het naartoe?
$onderwerp = 'Bestelling'; // Het onderwerp van het bericht

// Header instellen, zodat nl2br() werkt

$headers = "MIME-version: 1.0\r\n";
$headers .= "content-type: text/html;charset=utf-8\r\n";


$body = "
<font size='2' face='arial'>Hier moet het worden weergegeven:<br>
"
;

$froms = "[email protected]";
$title = "Systeem";

     $headers .= 'From: ' . $title . ' <' . $froms . '>'; // Een afzender instellen zodat je kan reageren.

    if(mail($naar, $onderwerp, $body, $headers))
    {

      print '<p><font color="green">Bedankt.</font></p>';
    }

    else
    {
      print '<p>Helaas, er is wat fout gegaan tijdens het verzenden van het formulier.</p>';
    }



?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2015 22:23:15
Quote Anchor link
ja je while die mail plaatsen, en in je while alle data samensmelten tot één string, zoals ik al zei:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$string
= ""; // string initialiseren
// while

$string .= "kersen 3,5 per kg."; // hier je producten en gegevens erbij
// einde while

echo $string;
?>
Gewijzigd op 29/08/2015 22:24:10 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

29/08/2015 22:25:44
Quote Anchor link
Het lukt mij niet de while erin te krijgen, en begrijp je voorbeeld niet helemaal. Waar moet ik hem nou plakken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2015 22:30:25
Quote Anchor link
Die while moet vóór je mail komen, en in die while stel je je string samen.
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

29/08/2015 22:31:13
Quote Anchor link
Ja maar ik snap niet hoe :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2015 22:36:09
Quote Anchor link
Aan het begin van je code-blok zet je je while()-loop neer,waarin je alle producten ophaalt. En daarin genereer je de string.

Die geef je daarna mee aan je mail-functie.

Probeer maar eens.
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

29/08/2015 22:38:50
Quote Anchor link
Maar ik snap niet hoe ik die string moet genereren, ik heb de while loop al:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    $result
= mysqli_query($db, "SELECT ordered_products.ID, ordered_products.aantal,products.name
FROM ordered_products
INNER JOIN products
ON ordered_products.ID=products.ID
WHERE products.order_id=42 "
);
    if($result) {
        while($data = mysqli_fetch_assoc($result)) {
         {;
?>

 <?php echo $data['ID'] ?> <?php echo $data['aantal'] ?> x
<?;}
        }
    } else {
      {;?> Er is een fout opgetreden bij het laden van de producten uit deze bestelling.<?;}
    }
?>


Toevoeging op 29/08/2015 22:46:41:

Wacht ik denk dat ik hem snap , het is zaterdag avond he hahah


Toevoeging op 29/08/2015 22:47:10:

Nee, toch niet want hoe kan ik meerdere string van dezelfde naam hebben met andere inhoud?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2015 22:48:36
Quote Anchor link
met de .= operator. Zie eerder in dit topic.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$inhoud
= ""; // initialiseren

while($data = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $inhoud .= $data['ID']." x ".$data['aantal']."<br>";
}


echo $inhoud;
?>
Gewijzigd op 29/08/2015 22:49:26 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

29/08/2015 22:50:50
Quote Anchor link
--

Toevoeging op 29/08/2015 22:52:47:

Thx aar
Gewijzigd op 29/08/2015 22:51:09 door Niels Rietveld
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.