Programmeertaal vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »
Jasper Sni

Jasper Sni

29/01/2009 23:52:00
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje, weet niet of het hier thuishoort, maar dit is de enige programmeersite die ik ken en ik denk dat sommigen onder jullie er wel verstand van hebben...

Welke programmeertaal is het meest geschikt als je php/mysql onder de knie hebt, ik zit te denken aan c++/Java.

C++ lijkt me het meest aantrekkelijk. Kun je daar 3D games mee maken? Ik geloof het wel, of ben je dan een andere taal nodig? Echte MMORPG's zoals Maplestory, kunnen die hier ook mee worden gemaakt?

Ik wou hier een boek over kopen, maar moet je dan ook een extra boek nemen die over OpenGL of DirectX gaat? Ik neem aan dat je die erbij nodig bent als je een echte MMORPG wilt leren maken?

Natuurlijk besef ik wel dat je met kleine spelletjes moet beginnen zoals boter kaas en eieren en hoger/lager, maar uiteindelijk is mijn bedoeling een echt spel te ontwerpen, eventueel die door meerdere mensen kan worden gespeeld. Wees niet bang dat ik zoiets in mijn eentje ga maken, ik snap dat dat eeuwen duurt, ik heb wel mensen die kunnen helpen.

Heeft iemand een idee over een boek die je iets leert in deze richting?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 09:26:23
 
PHP Newbie

PHP Newbie

29/01/2009 23:53:00
Quote Anchor link
C++ en Java zijn allebei leuke dingen. Wanneer je je ook online wilt richten kun je je beter toespitsen op java. Dat kun je namelijk gemakkelijk in een website implanteren.
 
Jasper Sni

Jasper Sni

30/01/2009 00:01:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 29.01.2009 23:53:
C++ en Java zijn allebei leuke dingen. Wanneer je je ook online wilt richten kun je je beter toespitsen op java. Dat kun je namelijk gemakkelijk in een website implanteren.


Oke, maar dat is niet echt wat ik bedoel, ik bedoel meer een standalone game, die niet op een browser wordt gedraaid, ik weet niet of je maplestory kent, maar het is net zoiets als WoW, wat je ongetwijfeld wel kent.

Het staat dus totaal los van PHP/Html en browser verhalen, gewoon een losse programmeertaal voor spelletjes/programma's.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/01/2009 00:05:00
Quote Anchor link
Dan zou ik gaan voor C++. Dat kan namelijk echt stand-alone draaien en hoeft er ook geen java geinstalleerd te worden.

Verder kun je met C++ meer uit de hardware trekken dan met java. Benchmark maar eens.
 
Jasper Sni

Jasper Sni

30/01/2009 00:07:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 30.01.2009 00:05:
Dan zou ik gaan voor C++. Dat kan namelijk echt stand-alone draaien en hoeft er ook geen java geinstalleerd te worden.

Verder kun je met C++ meer uit de hardware trekken dan met java. Benchmark maar eens.


Okee dat dacht ik al idd, maar mijn latere vraag, weet je misschien een boek, en of ik dan eventueel andere programma's/talen erbij moet draaien?

OpenGL of DirectX lijkt me zeker nodig, nog meer?
 
Winston Smith

Winston Smith

30/01/2009 01:06:00
Quote Anchor link
Google is ook wel handig. Met name die eerste link is een bron van informatie.
 
Jasper Sni

Jasper Sni

30/01/2009 01:09:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 30.01.2009 01:06:
Google is ook wel handig. Met name die eerste link is een bron van informatie.


;ó Die site kende k nog niet, bedankt ik ga morgen gelijk een kijkje nemen, als k niet te moe ben ;p
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/01/2009 11:06:00
Quote Anchor link
Kijk ook eens naar XNA (ook van MS).
Dit is een game engine gemaakt voor het .NET framework, ik gebruik het in combinatie met C*hekje* sharp.
Als k jou was zou ik gewoon de lib van MS zelf erbij pakken, (msdn uit mijn hoofd)
En anders is de C++ of C# Bijbel ook een aanrader.
 
Caius Cosades

Caius Cosades

30/01/2009 12:08:00
Quote Anchor link
in java kan je momenteel ook al heel mooie games maken (is paar jaar geleden ééntje uitgekomen enkel in java...) Maar natuurlijk C++ wel completer. Veel meer mogelijkheden, wel moeilijker te leren ook. Ik zou je eigenlijk toch aanraden eerst de basis van java te leren van constructors, overerving etc, voor dat je aan c++ begint... het duurt dan wel langer ...
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/01/2009 12:14:00
Quote Anchor link
C++ is sneller, maar java is makkelijker aangezien je niet echt rekening hoeft te houden met het geheugen.
 
Jasper Sni

Jasper Sni

30/01/2009 13:14:00
Quote Anchor link
Oke, misschien kan ik dan beter eerst java doen, is wat makkelijker, en ik heb geen zin om er achteraf achter te komen dat ik een te grote stap heb genomen door direct naar c++ te gaan.

Runescape is ook gemaakt in Java toch?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

30/01/2009 13:45:00
Quote Anchor link
Misschien is het eerst handig om PHP OOP te snappen, C++ en Java zijn beide OOP talen. Dus als je dat nog niet snapt is het misschien handig om daar aan te beginnen.
 
Jasper Sni

Jasper Sni

31/01/2009 20:13:00
Quote Anchor link
Okee, weet iemand welk boek het beste is voor JAVA?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

31/01/2009 20:19:00
Quote Anchor link
http://nl.tech-faq.com/java-books.shtml

Overigens zou ik toch voor C++ gaan,, of wil je het iets makkelijker, dan C#.
Het belangrijkste verschil tussen C en Java, is dat je bij java vele malen meer foutmeldingen kan verwachten, omdat je eventueel ook eerst java moet gaan installeren op een computer, voordat je programma werkt.
En in de visual c# sharp express edition, heb je ook een hele mooie debug balk, die direct na een fout al aangeeft wat er fout is, en waar die fout dan zit.
Een goed boek voor c# is: Visual C# 2008 (2005 is ook goed) How to Program
(Deitel, uitgever Pearson)
En je hebt natuurlijk ook msdn, de XNA framework is ook uitermate geschikt om games mee te maken, hoewel deze in het begin nog vrij complex kan zijn, omdat deze wel 100% OOP gericht is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Jasper Sni

Jasper Sni

31/01/2009 20:20:00
Quote Anchor link
nico schreef op 31.01.2009 20:19:


Ik kan ook wel boeken opzoeken, maar ik weet niet welke het beste is, dat is mijn vraag.
 
GaMer B

GaMer B

31/01/2009 20:26:00
Quote Anchor link
Jasper schreef op 31.01.2009 20:20:
nico schreef op 31.01.2009 20:19:


Ik kan ook wel boeken opzoeken, maar ik weet niet welke het beste is, dat is mijn vraag.

Gewoon alle kennis van die boeken bij elkaar gooien. En vooral veel zelf proberen en API's bekijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.