Projecten met hogere rating vaker inladen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans W

Hans W

19/04/2013 08:29:25
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een website waar op de projectpagina een willekeurige selectie van projecten uit de database gehaald wordt. Nu zijn sommige projecten mooier dan andere, dus wil ik ze een rating geven.

Nu is mijn vraag: Hoe kan ik zorgen dat projecten met een hogere rating vaker uit de database database worden geladen? Is hier een functie voor in MySQL?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 21:23:06
 
Kris Peeters

Kris Peeters

19/04/2013 09:58:33
Quote Anchor link
een extra veld rating (integer, of eventueel float)

"SELECT ... FROM ...
ORDER BY rating DESC, RAND()"

Of je speelt wat rekenspelletjes.
bv.
"SELECT (rating * RAND()) AS floating FROM ...
ORDER BY floating DESC"

(met rating is 1 of groter)

Eventueel kan je nog een factor toevoegen die maakt dat artikels wat zakken naarmate de tijd verstrekt.
Gewijzigd op 19/04/2013 10:13:54 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.