Pulldown database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frank

Frank

20/03/2007 16:04:00
Quote Anchor link
Ik wil met behulp van een pulldownlijstje dat men iets eruit kan selecteren en toevoegen.
Het probleem is dat ik het geselecteerde gegeven niet krijg opgeslagen in een variabele bijvoorbeeld.
Hetvolgende gegeven zou ik willen bewaren;
echo "<option value=". $row2['Id'] .">
Als ik dit doe met
<input name="software" type="hidden" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row2['Id'];?>
">
krijg ik het laatste gegeven van het pulldown-lijstje. Ik weet niet hoe ik de meest relevante gegevens opgeslagen krijg, kan iemand me hiermee helpen.

Met de gegevens in de database plaatsen is niets mis. Met $waarde ook niet, die haal ik van een sessie vandaan.

source :

<form method="post" name="software2" action="software_toevoegen_user.php">
<select name="select">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $sql2
= "SELECT Id, naam, versie FROM software ORDER BY naam ASC";
    $res2 = mysql_query($sql2);
     while($row2 = mysql_fetch_array($res2)) {
      echo "<option value=". $row2['Id'] .">" . $row2['naam'] . " " . $row2['versie'] ." </option>";
    }
?>


</select>
<input name="software" type="hidden" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $waarde;?>
">
<input name="software" type="hidden" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row2['Id'];?>
">
<input type="submit" name="submit" value="toevoegen">
</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 02:48:20
 
Frank

Frank

21/03/2007 08:46:00
Quote Anchor link
iemand een idee ?
 
- wes  -

- wes -

21/03/2007 08:50:00
Quote Anchor link
<select name="select">

moet je gebruiken , niet <input name="software" type="hidden" value="$row2['Id']">
 
Frank

Frank

21/03/2007 08:59:00
Quote Anchor link
dat heb ik ;)
maar hieruit moet ik gegevens halen en opslaan

dit:
<input name="software" type="hidden" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row2['Id'];?>
">

moet dezelfde waarde krijgen als wat ik hier doe :
echo "<option value=". $row2['Id'] .">
 
- wes  -

- wes -

21/03/2007 09:09:00
Quote Anchor link
waarom? wat is de toegevoegde waarde van een veld met exact dezelfde waarde als die je al hebt...
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

21/03/2007 09:14:00
Quote Anchor link
Je moet de waarde van je lijst opvragen met $_POST['select'] ipv $row2['Id']
 
Frank

Frank

21/03/2007 09:15:00
Quote Anchor link
jep. uit het pulldownlistje moet de waarde gekozen worden, de gekozen waarde moet toegevoegd worden in de databse.
 
Frank

Frank

21/03/2007 09:44:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 21.03.2007 09:14:
Je moet de waarde van je lijst opvragen met $_POST['select'] ipv $row2['Id']

dan zou je alle gegevens krijgen binnen de select, heb alleen het veld Id nodig

toevoegen lukt wel, alleen hij pakt het goede Id niet.

Is het mogelijk met if else ?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/03/2007 09:58:00
Quote Anchor link
Je hebt ook nog twee <input> met dezelfde naam, dat gaat ook fout.
 
Frank

Frank

21/03/2007 10:00:00
Quote Anchor link
wes schreef op 21.03.2007 08:50:
<select name="select">

moet je gebruiken , niet <input name="software" type="hidden" value="$row2['Id']">


met een beetje proberen werkte het hiermee
bedankt wes en slayert voor jullie hulp
 
- wes  -

- wes -

21/03/2007 10:06:00
Quote Anchor link
frank, luister nou es eigenwijs
 
Frank

Frank

21/03/2007 10:18:00
Quote Anchor link
ik had hem verkeerd begrepen wes ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.