Punten in getallen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn Versluis

Martijn Versluis

09/07/2008 20:41:00
Quote Anchor link
Is er een functie om bij een getal om de drie cijfers een punt te zetten, of heeft iemand een script? Ik probeer namelijk van alles maar dan ontstaat een oneindige lus.
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 21:47:46
 
GaMer B

GaMer B

09/07/2008 20:48:00
Quote Anchor link
money_format / number_format
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Eddy E

Eddy E

09/07/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$getal
= 2834827.38392;
$getal_goed = number_format($getal, "," ,".");
echo $getal; // geeft dus 2.834.827,38.392
?>


Let op: ook de decimalen worden in duizendtallen gesplitst. Dus tussen duizendden en tienduizenden.
Ook daar begin je achteraan met tellen van het aantal tekens.
 
Noppes

Noppes

09/07/2008 21:33:00
Quote Anchor link
@Eddy Erkelens
Controleer nogmaals je voorbeeld want het deugt van geen kant
(Je kan dan nog beter copy/paste doen van de php-site)

Verwijs dan gewoon naar de php site zoals GaMer13 gedaan heeft
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/07/2008 21:34:00
Quote Anchor link
@Eddy: hoe kom je daarbij? Dit geeft bij mij gewoon een juiste output, zonder punten binnen het decimale gedeelte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$getal
= 2834827.38392;
$getal_goed = number_format($getal, 5, ',', '.');
echo $getal_goed; // 2.834.827,38392
?>
 
Martijn Versluis

Martijn Versluis

09/07/2008 21:37:00
Quote Anchor link
Oké bedankt allemaal, number_format() werkt inderdaad, maar dan wel met 1, 2 of 4 (en niet 3) parameter(s), zoals te vinden op de php-site.
 
Eddy E

Eddy E

10/07/2008 18:09:00
Quote Anchor link
Stom... ik heb bij mezelfd die functie hetschreven zodat ook de decimalen punten krijgen (zoals het officieel hoort...).
En daarvandaan heb/had ik gewoon de code gekopieerd.
Vandaar dat verschil. De standaard-php-functie geeft inderdaad geen punten na de komma (wat theoretisch fout is).

Sorry voor het misverstand.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.