Query doet niet wat hij moet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

05/01/2011 11:20:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$q2
= mysql_query("SELECT * FROM `members` WHERE `username` = '".$_POST['username']."'");
$q3 = mysql_fetch_assoc($q2);
?>


Deze query geeft als echo : Resource id #5. Hier zou hij normaal toch de username in de post moet checken of die al in de DB staat ?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 14:15:50
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

05/01/2011 11:47:22
Quote Anchor link
Wat echo je?

Als je echo $q2 doet geeft hij dit idd.

Als je wilt weten of hij bestaat kun je bv met mysql_num_rows($q2) nakijken.
Er zijn ook andere methodes, maar ik heb de koffie nog niet op, dus het loopt wat stroef bovenin.
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

05/01/2011 11:52:33
Quote Anchor link
ik echo q2
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

05/01/2011 11:55:22
Quote Anchor link
gebruik geen * dit is een wildcard selecteer wat je wilt
mysql injectie mogelijk!
 
- Dave -

- Dave -

05/01/2011 11:56:40
Quote Anchor link
SQL Injectie mogelijk.
Weg met `backticks`.

Query -> Data fetchen -> While loop -> echo op scherm.
Gewijzigd op 05/01/2011 11:57:10 door - Dave -
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

05/01/2011 12:00:35
Quote Anchor link
de ene zegt wel backticks , de andere niet , was ist nu :p
 
- Dave -

- Dave -

05/01/2011 12:01:43
Quote Anchor link
Niet gebruiken. Het is helemaal niet nodig.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

05/01/2011 12:06:48
Quote Anchor link
Backticks zijn een truck van MySQL om gereserveerde woorden te kunnen gebruiken. Dit moet je niet willen.
Om dit te voorkomen is het verstandig om nooit backticks te gebruiken (En het scheelt weer dataverkeer naar je server maar dat performence verschil zal niet snel merkbaar zijn)
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

05/01/2011 14:01:32
Quote Anchor link
Nog steeds geen oplossing gevonden voor dit probleem :(
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

05/01/2011 14:10:47
Quote Anchor link
echo dit is :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $q3['username'];
?>
 
Gerhard l

gerhard l

05/01/2011 14:10:53
Quote Anchor link
wat is dan precies je probleem ? jij vraagt of de username in de post gechecked word in de database. Antwoord is ja, hij haalt door je * alles op, wat als username de post username heeft.
 
Jens V

Jens V

05/01/2011 14:16:14
Quote Anchor link
Nicolas Pierre op 05/01/2011 11:52:33:
ik echo q2


q2 heeft in jouw code het resultaat van de query, niet de opgevraagde waarden. Je moet q3 echo'en (of toch een deel van de array q3).
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

05/01/2011 15:10:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$q2
= mysql_query("SELECT * FROM `members` WHERE `username` = '".$_POST['username']."'") or die(mysql_error());

$q3 = mysql_fetch_assoc($q2);

echo $q3['username'] . PHP_EOL;

?>


En als er meerdere mensen zijn met die username dan moet je die in een while-lus plaatsen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$q2
= mysql_query("SELECT * FROM `members` WHERE `username` = '".$_POST['username']."'") or die(mysql_error());

while($q3 = mysql_fetch_assoc($q2))
{

   echo $q3['username'] .'<br />' . PHP_EOL;
}


?>
Gewijzigd op 05/01/2011 15:11:32 door Kevin de Groot
 
John D

John D

05/01/2011 15:19:02
Quote Anchor link
of print_r($q3)
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

05/01/2011 16:09:14
Quote Anchor link
Ok hij echot nu de juiste username maar nog steeds gaat hij die dan inserten in de DB wa dus niet mag :(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if($q3->username == $_POST['username']) {
    
die('<BR><BR>Sorry, but the username "'.$q3->username.'" is taken, please choose another.');
}

?>


wat met deze code dus niet zou mogen
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

05/01/2011 16:13:48
Quote Anchor link
Dan moet je in die de else van die voorwaarde de code plaatsen die dat dan gaat inserten.
 
- Dave -

- Dave -

05/01/2011 16:14:16
Quote Anchor link
Laat de hele code zien en bouw goede foutafhandeling in, dus geen die().
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

05/01/2011 16:16:42
Quote Anchor link
je hoeft geen die te gebruiken je kunt ook gewoon echo gebruiken, want die word toch sterk afgeraden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($q3->username == $_POST['username']) {
    
echo '<BR><BR>Sorry, but the username "'.$q3->username.'" is taken, please choose another.';
}

?>
Gewijzigd op 05/01/2011 16:28:35 door Teun Hesseling
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

05/01/2011 16:25:52
Quote Anchor link
Ik denk dat je bedoelt dat die(); zal worden afgeraden. Dat terzijde; je kunt beter even je code plaatsen.

Teun Hesseling op 05/01/2011 16:16:42:
je hoeft geen die te gebruiken je kunt ook gewoon echo gebruiken, want echo word toch sterk afgeraden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($q3->username == $_POST['username']) {
    
echo '<BR><BR>Sorry, but the username "'.$q3->username.'" is taken, please choose another.';
}

?>
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

05/01/2011 16:29:22
Quote Anchor link
haha klopt, fail :p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.