Query nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »
Flar jaja

flar jaja

25/08/2014 14:46:01
Quote Anchor link
Ik ben al enige tijd bezig met het maken van een query maar het lukt niet helemaal

Wat wil ik terug zien van mijn tabel:
Ik wil de laatste 100 ingevulde datumvelden verzamelen (voteDate) en optellen hoevaal er waarop is gestemd (GOOD, OK OR BAD).

Ik dacht zelf in de richting van:
SELECT
COUNT(case when `rating` = 'GOOD' then 1 else null end) AS 'GOOD',
COUNT(case when `rating` = 'OK' then 1 else null end) AS 'OK',
COUNT(case when `rating` = 'BAD' then 1 else null end) AS 'BAD',
COUNT(case when `rating` IS NOT NULL then 1 else null end) AS 'TOTAL'
FROM `feedback` WHERE `voteDate` IS NOT NULL
LIMIT 100

Dit geeft natuurlijk maar 1 rij terug waardoor die limit 100 niet zal werken.

Dus van de laatste 100 reacties (via voteDate) wil ik optellen hoeveel reacties van welk soort er terug zijn gekomen.

Kunnen jullie wat suggestisch gooien?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 05:10:45
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/08/2014 15:03:33
Quote Anchor link
zoiets, even uit het hoofd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
    COUNT(rating) AS amount, rating
FROM
    feedback
WHERE
    voteDate IS NOT NULL
GROUP BY
    rating
ORDER BY
    voteDate DESC
LIMIT
    100


Toevoeging op 25/08/2014 15:11:38:

COUNT() is een arregate functie. In combinatie met de GROUP BY rating zorg je dat de ratings gegroepeerd worden en iedere voorkomende rating een rij oplevert.

Toevoeging op 25/08/2014 15:14:49:

nee ik realiseer me zojuist dat een subquery noodzakelijk is die eerst de 100 nieuwste votes pakt.

zal straks nog even verder kijken
Gewijzigd op 25/08/2014 15:07:36 door Frank Nietbelangrijk
 
Flar jaja

flar jaja

25/08/2014 16:07:42
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 25/08/2014 15:03:33:


nee ik realiseer me zojuist dat een subquery noodzakelijk is die eerst de 100 nieuwste votes pakt.

zal straks nog even verder kijken


Ik heb inderdaad ook nagedacht maar mijn kennis gaat hier heel veel verder dan hier boven. Dus kwam daar hier helemaal uit
Gewijzigd op 25/08/2014 16:08:27 door flar jaja
 
Victor G

Victor G

25/08/2014 16:15:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
SELECT `rating`
COUNT(*) AS `TOTAL`,
COUNT(case when `rating` = 'GOOD' then 1 else null end) AS `GOOD`,
COUNT(case when `rating` = 'OK' then 1 else null end) AS `OK`,
COUNT(case when `rating` = 'BAD' then 1 else null end) AS `BAD`
GROUP BY `rating`
?>


Probeer dit eens even, geen idee of dit werkt maar volgens mij moet het hier ergens op lijken.

Toevoeging: The COUNT(column_name) function returns the number of values (NULL values will not be counted) of the specified column

De where clause is dus niet eens nodig.
Gewijzigd op 25/08/2014 16:26:08 door Victor G
 
Flar jaja

flar jaja

25/08/2014 16:29:08
Quote Anchor link
Dit doet het inderdaad. Maar ik wil dus dit terug krijgen van alleen de laatste 100 ratings (ik heb er 7000)...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/08/2014 16:38:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
SELECT
    COUNT(r.rating) AS amount, r.rating
FROM
    (SELECT
         voteDate,rating
     FROM
         feedback
     WHERE
         voteDate IS NOT NULL
     ORDER BY
         voteDate DESC
     LIMIT 100) AS r
GROUP BY
    r.rating


getest en wel
Gewijzigd op 25/08/2014 16:54:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Victor G

Victor G

25/08/2014 16:51:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
SELECT `rating`
COUNT(*) AS `TOTAL`,
COUNT(case when `rating` = 'GOOD' then 1 else null end) AS `GOOD`,
COUNT(case when `rating` = 'OK' then 1 else null end) AS `OK`,
COUNT(case when `rating` = 'BAD' then 1 else null end) AS `BAD`
FROM (SELECT `rating` FROM `tabel` LIMIT 100)
GROUP BY `rating`
?>
Gewijzigd op 25/08/2014 16:53:07 door Victor G
 
Flar jaja

flar jaja

25/08/2014 16:59:57
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 25/08/2014 16:38:31:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
SELECT
    COUNT(r.rating) AS amount, r.rating
FROM
    (SELECT
         voteDate,rating
     FROM
         feedback
     WHERE
         voteDate IS NOT NULL
     ORDER BY
         voteDate DESC
     LIMIT 100) AS r
GROUP BY
    r.rating


getest en wel


YES! dankje! +100 voor Mr. NietBelangrijk!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/08/2014 17:00:16
Quote Anchor link
te omslachtig en langzamer lijkt me. werkt het wel?


haha oke super
Gewijzigd op 25/08/2014 17:00:57 door Frank Nietbelangrijk
 
Flar jaja

flar jaja

25/08/2014 17:13:51
Quote Anchor link
Wat voor manier adviseer je om dit sneller te doen? ik ben daar wel benieuwt naar!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/08/2014 20:16:14
Quote Anchor link
snelheid win je door indexen te plaatsen op de juiste kolommen, voteDate bijvoorbeeld omdat je daar op sorteert. Ben zelf geen expert dus misschien hebben andere nog tips
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

25/08/2014 20:36:43
Quote Anchor link
De extra select (subquery) is de 'dooddoener', maar valt niet te vermijden als je over de 100 laatste informatie wilt.
Je zou bijvoorbeeld wel alleen vanaf een bepaalde datum kunnen selecteren, dan heb je de subquery niet meer nodig.

Ik begrijp overigens niet waarom dit nodig is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE `voteDate` IS NOT NULL
 
Flar jaja

flar jaja

26/08/2014 08:29:12
Quote Anchor link
dank jullie voor de reacties! ik ga kijken wat ik kan vinden!

@Ger:
Dit omdat voteDate niet altijd ingevuld is.

Toevoeging op 26/08/2014 08:59:50:

Ralph van Delft op 26/08/2014 08:29:12:
dank jullie voor de reacties! ik ga kijken wat ik kan vinden!

@Ger:
Dit omdat voteDate niet altijd ingevuld is.
hah je hebt gelijk!
 
Flar jaja

flar jaja

16/09/2014 14:01:24
Quote Anchor link
---
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.