Query opnieuw uitvoeren zonder pagina refresh

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Rob van der W

Rob van der W

24/08/2012 10:46:22
Quote Anchor link
Beste,

Ik zit met het volgende probleem:

Er zijn 2 select vakjes met beide dezelfde mogelijkheden.
De mogelijkheden worden uit een tabel gehaald met een query.
Bij het veranderen wordt de keuze direct opgeslagen in de database via AJAX.
Als je bij 1 bijv. A kiest is het de bedoeling dat je bij 2 geen A meer kan kiezen.
De query waaruit de mogelijkheden worden gehaald, moet dus opnieuw worden uitgevoerd zonder dat de pagina ververst.

Heeft iemand enig idee, hoe ik dat voor elkaar krijg?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:34:30
 
Eddy E

Eddy E

24/08/2012 10:53:05
Quote Anchor link
Ook met AJAX?
Maar is het verwijderen van optie A uit select-vak 2 met Javascript niet makkelijker?

Voorbeeld: je kan kiezen uit:
KEUZE 1: Haarlem, Utrecht, Den Haag, Arnhem
KEUZE 2: Haarlem, Utrecht, Den Haag, Arnhem

Bij KEUZE 1 kies ik Utrecht.
Dan moet "Utrecht dus verwijderd worden uit KEUZE 2:

KEUZE 1: Utrecht
KEUZE 2: Haarlem, Den Haag, Arnhem

Dan kan ik dus Haarlem, Den Haag of Arnhem kiezen.
Als beide select-dingen hetzelfde zijn, is dit een eitje. Dit kan makkelijk met Javascript (en met iets als jQuery of Mootools nog makkelijker).
Even pseudo: ALS select1.val() != '' >> select2.val() - select1.val() ...
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/08/2012 10:53:06
Quote Anchor link
Toon zelf eens de code die je nu hebt.
 
Rob van der W

Rob van der W

24/08/2012 16:10:48
Quote Anchor link
Beide select-dingen zijn hetzelfde, maar toch ben ik er al 2 dagen mee bezig en ben ik nog geen stap vooruit. Mijn kennis van AJAX en Javascript is zeer beperkt.

Hier de codes, ik hoop dat iemand mijn op weg kan helpen.

PHP bestand:

<script type="text/javascript" src="/js/verander.js"></script>
<table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
    $array
= array("Verdedigend", "Middenveld", "Aanvallend");
    $i = 1;
    foreach($array AS $value) {
        echo'
        <tr>
            <td>
                '
.$value.':
            </td>
            <td>        
                <select name="'
.$value.'" onchange="showUser(this.value);">
                    <option value="0-'
.$value.'">Geen</option>
        '
;
        $array2 = array("Keeper", "Verdediger", "Middenvelder", "Aanvaller");
        foreach($array2 AS $value2) {
            echo'<option disabled>'.$value2.'s</option>';            
            $trainen = mysql_query("SELECT a.spelerid, a.trainenp, b.voornaam, c.achternaam FROM spelers AS a, voornamen AS b, achternamen AS c, posities AS d WHERE a.voornaamid = b.voornaamid AND a.achternaamid = c.achternaamid AND a.positieid = d.positieid AND d.soort = '".$value2."' AND (a.trainenp = '".$value."' OR a.trainenp = '') AND a.teamid = ".$teamid."");
            while($tra = mysql_fetch_assoc($trainen)){
                echo'<option ';
                if($tra['trainenp'] == $value) {
                echo'selected ';
                }

                echo'value="'.$tra['spelerid'].'-'.$value.'">'.$tra['voornaam'].' '.$tra['achternaam'].'</option>';
            }
        }

           echo'</select>
            </td>
            <td id="txtHint'
.$i.'">               
            </td>
        </tr>
        '
;
        $i++;
    }
    
    ?>

</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?


verander.js

    function showUser(str)
    {

        if (str=="")
          {

              document.getElementById("txtHint").innerHTML="";
             return;
         }

        if (window.XMLHttpRequest)
         {
// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
             xmlhttp=new XMLHttpRequest();
          }

        else
         {// code for IE6, IE5
              xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
         }

        xmlhttp.onreadystatechange=function()
        {

             if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
             {

            arr = str.split("-");        
                if(arr[1] == "Verdedigend") {
                    document.getElementById("txtHint1").innerHTML=xmlhttp.responseText;
                }

                else if(arr[1] == "Middenveld") {
                    document.getElementById("txtHint2").innerHTML=xmlhttp.responseText;
                }

                else {
                    document.getElementById("txtHint3").innerHTML=xmlhttp.responseText;  
                }
               }
          }

        xmlhttp.open("GET","js.php?q="+str,true);
        xmlhttp.send();
    }



js.php

[code]<?php
//Keuze wordt in de database gezet.

echo'<img src="/img/vink_groen.png"/>';

?>
Gewijzigd op 24/08/2012 16:14:49 door Rob van der W
 
Eddy E

Eddy E

24/08/2012 16:12:48
Quote Anchor link
Geef de uiteindelijke HTML eens alleen.


Ik vind js.php wel grappig..... je noemt iets JS om uiteindelijk alleen maar 1 statisch HTML-regeltje te geven...

Daarnaast een aantal verbeterpunten:
1. <? moet je niet gebruiken. Gebruik <?php
2. Probeer consequent in te springen
3. Definieer variabelen zo vroeg mogelijk. Liefst bovenaan je script. Zeker als het niet dynamischi (afhankelijk van andere variabelen is).
4. Gebruik goede namen voor je variabelen... $array en $array2 zeggen niets

Ik heb jouw code iets gewijzigd... Met extra classes op de <select> en <option>.
Dat kan je gebruiken voor een simpel Javascript.
Persoonlijk zou ik geen AJAX gebruiken, maar gewoon Javascript om de <selects> te wijzigen.
Niet verwijderen (want dan vervallen gemaakte keuzes), maar dat element gewoon 'verbergen'.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$plaatsen
= array("Verdedigend", "Middenveld", "Aanvallend");
$rollen = array("Keeper", "Verdediger", "Middenvelder", "Aanvaller");
$i = 1;


foreach($plaatsen AS $plaats)
    {

    echo '<tr>
            <td>'
.$value.':</td>
            <td><select class="'
.$plaats.' name="'.$plaats.'" onchange="showUser(this.value);">
                    <option value="0-'
.$plaats.'">Geen</option>';

    foreach($rollen AS $rol)
        {

        echo'<option disabled>'.$rol.'s</option>';            
        
        $trainen = mysql_query("SELECT a.spelerid, a.trainenp, b.voornaam, c.achternaam FROM spelers AS a, voornamen AS b, achternamen AS c, posities AS d WHERE a.voornaamid = b.voornaamid AND a.achternaamid = c.achternaamid AND a.positieid = d.positieid AND d.soort = '".$rol."' AND (a.trainenp = '".$plaats."' OR a.trainenp = '') AND a.teamid = ".$teamid."");
        while($tra = mysql_fetch_assoc($trainen))
            {

            
            $selected = '';
            if($tra['trainenp'] == $plaats)
                {

                $selected = 'selected';
                }

                
            echo'<option class="spelerid_'.$tra['spelerid'].'" '.$selected.' value="'.$tra['spelerid'].'-'.$plaats.'">'.$tra['voornaam'].' '.$tra['achternaam'].'</option>';
            }
        }

    echo'            </select></td>
                <td id="txtHint'
.$i.'"></td>
            </tr>'
;
    $i++;
    }
    
?>




Toevoeging op 24/08/2012 16:26:23:

En kan je even de gegeneerde HTML van hierboven even ergens online gooien?
Gewijzigd op 24/08/2012 16:25:55 door Eddy E
 
Rob van der W

Rob van der W

25/08/2012 13:59:29
Quote Anchor link
Nog steeds geen idee hoe ik dit probleem moet oplossen.
Heb al van alles geprobeerd met remove, maar het wil maar niet lukken.
 
Eddy E

Eddy E

25/08/2012 14:47:22
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 24/08/2012 16:12:48:
En kan je even de gegeneerde HTML van hierboven even ergens online gooien?


Liefst zonder inlog etc?
 
Rob van der W

Rob van der W

25/08/2012 15:22:38
Quote Anchor link
Waarom heb je die nodig?
Van dat script werkt gewoon alles.
 
Eddy E

Eddy E

25/08/2012 18:06:17
Quote Anchor link
Via PB kreeg ik de vraag hoe je een <option> van de <select> verberg.

Met jQuery op bovenstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(".spelerid_1234").hide();


Maar dat verbergt alle options bij die speler. Je wilt dat alleen bij je laatst gewijzigde select niet.
Je zal met jQuery kunnen kijken of de select wijzigt (met onChange wellicht makkelijker?).
En dan bij de andere selects (hun ID heb je) de options daarin verwijderen.
Dat kan dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$("select#middenveld option.spelerid_1234").hide();
$("select#verdediging option.spelerid_1234").hide();

Dit moet je dus doen bij het wijzigen van de spits.

Ga maar eens kijken naar jQuery en wat bovenstaande doet.
jQuery (maar ook andere Javascript-frames) gebruiken de CSS-selectie-dingen.
 
Rob van der W

Rob van der W

25/08/2012 18:59:05
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script>
    $("select.Verdedigend").change(function () {
        $("select.Middenveld option.spelerid_3").hide();
        $("select.Aanvallend option.spelerid_3").hide();        
        })
        .change();
</script>

Het doet nog niets. Maar zit ik op de goede weg?
Gewijzigd op 25/08/2012 18:59:42 door Rob van der W
 
Eddy E

Eddy E

25/08/2012 19:02:51
Quote Anchor link
Ja. Alleen die laatste .change() mag gewoon weg.
 
Rob van der W

Rob van der W

25/08/2012 19:12:45
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 25/08/2012 19:02:51:
Ja. Alleen die laatste .change() mag gewoon weg.

Ok. Maar wat doe ik nu nog fout?
Maakt het uit of het boven- of onderaan de pagina staat?
 
Eddy E

Eddy E

25/08/2012 19:28:22
Quote Anchor link
Je roept wel ergens jQuery.js aan? Als dit het enige is, doet het helemaal niets inderdaad.
 
Rob van der W

Rob van der W

25/08/2012 19:42:34
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 25/08/2012 19:28:22:
Je roept wel ergens jQuery.js aan? Als dit het enige is, doet het helemaal niets inderdaad.

Dat was ik inderdaad vergeten.

Het verbergen is nu gelukt, maar hoe moet het nu weer getoond worden als de select voor de tweede keer veranderd?

Toevoeging op 26/08/2012 12:42:50:

Het werkt nu helemaal!
Eddy, bedankt voor de hulp.
Gewijzigd op 25/08/2012 23:38:30 door Rob van der W
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.