Query probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
D B

D B

19/08/2013 19:03:29
Quote Anchor link
Hallo,

Kan er iemand even meedenken over mijn query, ik zie het namelijk niet meer :)

Ik wil het volgende hebben:

De eerst volgende wedstrijd van een bepaald persoon, maar deze persoon kan in meerdere teams zitten, dus wil ik alle wedstrijden op volgorde op datum, en dan LIMIT 1 zodat hij alleen de allereerste toont. Dit is zo'n beetje wat ik heb:

Ik begin het met ID van de speler. In dit geval 29.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
w.team_1,
w.team_2,
w.datum,
w.tijd
FROM
Wedstrijden AS w

Met dit nummer haal ik uit Teamindeling in welk team de persoon dit jaar speelt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
LEFT JOIN
Teamindeling AS t
ON
t.leden_id = '29' AND t.seizoen = '2013/2014'

Hierna heb ik 3 teams over met 3 team-id's
Deze haal ik dan door Teams om de teamnamen op te sporen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
LEFT JOIN
Teams AS team
ON
t.team_id = team.id

en dan stel ik mijn eisen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
WHERE
( w.datum > DATE_FORMAT(NOW(),'%Y-%m-%d') OR (w.datum = DATE_FORMAT(NOW(),'%Y-%m-%d') AND DATE_FORMAT(w.tijd,'%H:%i') > DATE_FORMAT(NOW(),'%H:%i') ))
AND
(w.uitslag_t1 IS NULL OR w.uitslag_t1 = '')
AND
w.seizoen = '2013/2014'
ORDER BY
w.datum ASC
LIMIT 1

Zoiets, maar dan werkt hij niet helemaal :P

-Ik ga nu even kijken wat hij precies voor fout geeft.

Ik krijg als resultaat de allereerste wedstrijd te zien, maar geen rekening gehouden met de 3 teams, krijg namelijk een wedstrijd van een heel ander team....

Zit zelf te denken aan LEFT,RIGHT join fout ofzo?

Kan iemand me helpen?
Gewijzigd op 19/08/2013 22:31:17 door D B
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 22:02:35
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/08/2013 19:48:50
Quote Anchor link
Als bovenstaande je gehele query is dan vergeet je de wedstrijden tabel te joinen.
En waarom ga je in hemelsnaam een date_format op iets wat al een een datum c.q. tijd is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE w.datum >= CURRENT_DATE AND w.tijd >= CURRENT_TIME

lijkt mij veel handiger ;-)
 
D B

D B

19/08/2013 19:53:28
Quote Anchor link
De tabel waar de wedstrijden in staan staan in de FROM

Bij dat andere had ik dat inderdaad ook via mysql Date en Time kunnen doen :)

Zou je er nog eens naar kunnen kijken?

Bedankt!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/08/2013 20:21:49
Quote Anchor link
Excuus niet goed gekeken. Kan je trouwens je query even tussen [code] en [/code] tags plaatsen, dat maakt het wat beter leesbaar.

En probeer je query wat logischer op te bouwen, dan je waarschijnlijk het probleem niet gehad.
Je gebruikt namelijk geen kolom van de wedstrijden in de join voorwaarden, en dan krijg je natuurlijk een vaag resultaat.
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

19/08/2013 21:28:47
Quote Anchor link
ik zou voor de teams waarin de speler zit een ander oplossing kiezen dan een join. Ik zou met twee sub-queries werken (1 voor team_1 en 1 voor team_2).

Zoiets (niet getest)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SELECT
  w.team_1,
  w.team_2,
  w.datum,
  w.tijd
FROM
  Wedstrijden AS w
WHERE
  ((w.team_1 IN (SELECT
                   t1.team_id
                 FROM
                       teamindeling t1
                      WHERE
                           t1.leden_id = '29' AND t1.seizoen = '2013/2014'))
OR
   (w.team_2 IN (SELECT
                    t2.team_id
                      FROM
                        teamindeling t2
                      WHERE
                        t2.leden_id = '29' AND t2.seizoen = '2013/2014'))
AND
  (w.datum > DATE_FORMAT(NOW(),'%Y-%m-%d') OR (w.datum = DATE_FORMAT(NOW(),'%Y-%m-%d') AND DATE_FORMAT(w.tijd,'%H:%i') > DATE_FORMAT(NOW(),'%H:%i')))
AND
  (w.uitslag_t1 IS NULL OR w.uitslag_t1 = '')
AND
  w.seizoen = '2013/2014'
ORDER BY
  w.datum ASC
LIMIT 1
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/08/2013 21:34:45
Quote Anchor link
Helaas is dit een verkeerde oplossing, JOINS zijn altijd beter dan WHERE IN subqueries.
Dat laatste is een crime voor de performance.
 
D B

D B

19/08/2013 22:33:28
Quote Anchor link
Ger, ik heb zoveel mogelijk code tussen tags gezet.

Verder heb ik nog even gekeken naar de wedstrijden en het verband met teams
in wedstrijden zit een kolom competitie en in teams zit een kolom teamnaan,
deze zou ik inderdaad nog ergens met een ON bij elkaar moeten zetten denk ik.
Ik ga even wat puzzelen en dan zal ik even wat posten hoe het er voor staat.

Toevoeging op 19/08/2013 22:50:23:

Uiteindelijk is het dit geworden, en het lijkt nu goed te werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
            SELECT
                w.team_1,
                w.team_2,
                DATE_FORMAT(w.datum, '%a %d %M') as datum1,
                TIME_FORMAT(w.tijd, '%H:%i') as tijd
            FROM     
                Wedstrijden AS w
            LEFT JOIN
                Teams AS team
            ON
                team.team = w.competitie
            LEFT JOIN
                Teamindeling AS t
            ON
                t.team_id = team.id AND t.seizoen = '2013/2014'
            WHERE
                t.leden_id = '". $row['id']. "'
            AND
                ( w.datum > DATE_FORMAT(NOW(),'%Y-%m-%d') OR (w.datum = DATE_FORMAT(NOW(),'%Y-%m-%d') AND DATE_FORMAT(w.tijd,'%H:%i') > DATE_FORMAT(NOW(),'%H:%i') ))
            AND
                (uitslag_t1 IS NULL OR uitslag_t1 = '')
            AND
                w.seizoen = '". $seizoen. "'
            ORDER BY
                datum ASC
            LIMIT 1
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.