query werkt niet in php file maar wel in phpmyadmin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gijs Jansen

Gijs Jansen

19/07/2014 21:53:54
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik heb een query die op een andere server gewoon werkte. Nu gebruik ik de query op de nieuwe server en kan de query niet worden uitgevoerd. Als ik de query in phpmyadmin uitvoer dan werkt alles zoals het hoort. Weet iemand hoe dit kan en het liefst hoe ik dit oplos?

Sommige specificaties:
ubuntu 12.04
parallels plesk 12
apache
php 5.3.. nog iets

de query:
$sql="select datum as xxx,
DAYOFWEEK(datum) as dag,
date_format(datum,'%e') as toondatum,
date_format(datum,'%m') as toonmaand,
voorg.omschrijving,
hoofdg.omschrijving,
nag.omschrijving,
voorg.plaatje,
hoofdg.plaatje,
nag.plaatje
from Dagmenu dm,
Gerecht as voorg,
Gerecht as hoofdg,
Gerecht as nag
where datum > date_sub(now(),interval 1 day)
and ((voorg.id=dm.voorgerecht_id
and hoofdg.id=dm.hoofdgerecht_id
and nag.id=dm.nagerecht_id )
or (voorg.id=dm.overig_id
and hoofdg.id=dm.overig_id
and nag.id=dm.overig_id ))
order by datum asc limit 0,50";

Graag hoor ik og iemand weet hoe dit kan? :) mochten jullie meer info nodig heb dan hoor ik het wel.

Groeten,

Gijs
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 00:51:58
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/07/2014 22:07:16
Quote Anchor link
Neem aan dat je foutafhandeling in je script hebt zitten.
Dan zou je een foutmelding moeten krijgen.
Hoe luidt die?
 
Gijs Jansen

Gijs Jansen

19/07/2014 22:16:58
Quote Anchor link
heb achter de query: or die ("test66"); gezet. en krijg dan netjes test66. Hij loopt daar dus vast.
Weet niet zo goed wat ik er anders in zou moeten zetten.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/07/2014 22:21:04
 
Pipo Clown

Pipo Clown

19/07/2014 22:39:10
Quote Anchor link
en wat zijn de MySQL versies op de oude en de nieuwe server ?

Ik mag er toch van uit gaan dat het probleem in MySQL zit.

Overigens, maak ook een foutafhandeling bij het maken van de verbinding.
 
Gijs Jansen

Gijs Jansen

19/07/2014 22:51:25
Quote Anchor link
Bedankt voor de linkje. wist niet welke ik naats or die kon gebruiken. Maar het heeft geholpen. Was een verkeerde link naar mijn database openen file. Nu kan ik weer lekker slapen :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.