radio data terug op het scherm krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tony Tony

Tony Tony

15/03/2015 21:43:36
Quote Anchor link
Ik heb een user tabel aangemaakt waar mensen die zich registreren hun gegevens kunnen invullen.Ik heb radio buttens gebruikt om het geslacht op te slaan, in mijn tabel komt dan een nul of een te staan.
Ik wil een overzicht op mijn administrator kant met een tabel van al mijn gebruikers.
Als ik de gegevens tevoorschijn tover om in mijn tabel te plaatsen lukt het mij niet om de nul of een terug om te zetten in M of V?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php  // gegevens ophalen en toekennen aan tijdelijke variabelen
    while ($rij = mysqli_fetch_array($result)){
    $manvrouw = $aRow['geslacht']; }
?>


<input type='radio' name='geslacht' value='0'
                <?php if ($manvrouw == "0") echo "CHECKED" ?> /> M
                <input type='radio' name='geslacht' value='1'
                <?php if ($manvrouw == "1") echo "CHECKED" ?>/> V";    

<?php

 while ($rij = mysqli_fetch_array($result)){
        echo ("<tr><td>". $rij['id'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['datum'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['voornaam'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['naam'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['$manvrouw'] . " </td> " .    //dit is de cel waar ik M of V wil in zien.
                
            "<td>" . $rij['postcode'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['nieuwsbrief'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['email'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['wachtwoord'] . " </td> " .
            "<td>" . $rij['toegangslevel'] . " </td></tr>\n ");
    }

?>

Aar C:
Voor codeblokken gebruiken we hier op het forum de [code][/code]-tags. Ik heb je bericht inmiddels aangepast hierop. Lees hier meer.
Gewijzigd op 15/03/2015 21:45:52 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 23:07:39
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/03/2015 21:51:13
Quote Anchor link
Debuggen....

Wat zit er in $manvrouw?
Echo dat eens naar het scherm.

Is het een bewuste keuze om op regel 2 $rij te gebruiken en op regel $aRow['geslacht']?
 
Tony Tony

Tony Tony

15/03/2015 22:44:03
Quote Anchor link
ik probeer eerst een controle te doen, om van 0 naar een M te gaan en van 1 naar V te gaan.Ik gebruik $manvrouw om deze waarde dan in mijn tabel te plaatsen.

@Aar, bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2015 23:19:30
Quote Anchor link
(on)logica ...

een man of een vrouw wil je aanduiden met een m of f. Waarom zet je dat dan ook niet op die manier in de database. Neemt niet meer ruimte in namelijk:

kolom gender type:varchar length:1

Of als je het dan toch zo nodig met een 0 en 1 wilt doen dan is 0 == FALSE en 1 == TRUE. Dan zou ik de kolom niet Geslacht noemen maar 'Vrouw' of op zijn engels 'Female'. Als er dan een TRUE (of 1) staat dan is het ook een vrouw en anders staat er dat het geen vrouw is.

Je zal wel denken dat ik een zeurpiet ben maar onthoud goed dat als jij zelf en laat staan iemand anders over een half jaartje in je database kijkt dan weet je echt niet meer of een 0 nu een man was of juist een vrouw. En dat is dus weer niet zo erg handig.
 
Tony Tony

Tony Tony

16/03/2015 01:23:19
Quote Anchor link
@ Frank, ik ben je dankbaar voor de tips, ik zie het niet als gezeur. Ik ben nieuw met php , en soms is mijn denkrichting verkeerd. Ik zie waar ik naartoe moet, maar door geen ervaring te hebben neem ik soms langere wegen (met meer moeilijkheden om er te geraken)als gevolg.
super dat jullie open staan om jullie kennis te delen.
 
Kevin J

Kevin J

16/03/2015 06:08:37
Quote Anchor link
Jouw code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($manvrouw == "0") echo "CHECKED" ?> /> M


sowieso zou ik het zo niet aanpakken, maar er zijn ook een aantal fouten. Dit is een voorbeeld met al jou fouten verbeterd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($manvrouw == 0) { echo "CHECKED"; } ,?>

Ik heb al je fouten er uit gehaald hopelijk snap je het
Gewijzigd op 16/03/2015 06:09:42 door Kevin J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.