Radiobuttons uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »
RT

RT

28/10/2008 17:17:00
Quote Anchor link
Besten,

Op een bepaalde pagina heb ik de volgende radiobuttons:

'move' . $i . '[]'
'move' . $i . '[]'
'move' . $i . '[]'

Hierbij is $i een willekeurig getal. Deze radiobuttons wil ik uitlezen dmv javascript. Als je op de submit button drukt van het formulier waarin de radiobuttons staan, wordt er een javascript functie opgeroepen. De willekeurige $i wordt als parameter meegegeven.
Bij het uitlezen van de radiobuttons in de javascript functie dacht ik aan zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    for (k=0; k<2; k++) {
           if (document.edit_image.elements[("move" + i)[k]]) { //formuliernaam is edit_image
              alert("hoi");
           }
    }


Dit werkt echter niet, geeft een error als "has no properties" op de if-regel.
Hoe moet het wel?

Bvd, RT.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 15:26:28
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 19:23:00
Quote Anchor link
Hier had ik eerst ook problemen mee. Het komt omdat je bij radiobuttons niet simpelweg de value kan aanroepen.

Ik weet niet precies wat je probeert te doen dus ik zal maar een klein voorbeeld geven.

Stel je hebt dit formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<form name="fruit" onSubmit="choice(); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >

</form>


En dit stukje javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function choice()
{
for (var i=0; i < document.fruit.keuze.length; i++)
   {
   if (document.fruit.keuze[i].checked)
      {
      var choice = document.fruit.keuze[i].value;
      }
   }
if(choice == undefined){
    var choice = 'niets';
 }
alert('Je hebt ' + choice + ' gekozen!');
}


Dan krijg je nadat je wat kiest een alert met daarin je keuze.
Het komt er op neer dat je bij radiobuttons moet loopen om te kijken wat er gekozen is.

Hopelijk kun je dit kleine voorbeeld toepassen op je eigen situatie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
RT

RT

28/10/2008 19:39:00
Quote Anchor link
Hardstikke bedankt, maar zoals je kunt zien had ik idd ook al gevonden dat het met een loopje moet.
Het probleem zit het er bij mij in dat in de naam van de radiobutton een willekeurig getal zit. Hoe verwerk ik zoiets in document.form.radiobutton?

Bvd RT.
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 19:44:00
Quote Anchor link
Ow. Dus als ik het goed begrijp heb je een aantal radio buttons, bijv:
move1[]
move2[]
move3[]

En dan wil je als een van die gesubmit wordt de value hebben?

edit: of je wilt bij de submit van het formulier alle values hebben?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
RT

RT

28/10/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Ik heb een willekeurig getal, dat noemen we even R.
Dan heb ik een aantal radiobuttons, die samen een groep zijn waartussen je dus moet kiezen:

move R []
move R []
move R []

drie stuks dus.
Van deze groep wil ik de keuze weten (de geselecteerde radiobutton), that's it ;)
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 20:02:00
Quote Anchor link
Kun je aan mijn uitleggen wat je precies probeert te doen op deze manier? Ik begrijp het nut van dat willekeurig getal op t moment niet zo goed. Wellicht kan het veel eenvoudiger.

ps. als je trouwens een groep radiobuttons hebt (met name="bla" en verschillende values)
dan krijg je de values op de volgende manier:
bla[0].value
bla[1].value

anyway, waarvoor is die R dan?

Excuus als ik dom loop te doen ;)
 
RT

RT

28/10/2008 20:08:00
Quote Anchor link
Je loopt niet dom te doen, voor die R heb ik een uitleg ja.
Ik heb een fotoboek gemaakt. In de admin van dat fotoboek kun je een album aanklikken, waarna je een pagina krijgt met een x aantal formuliertjes. Voor elke afbeelding in dat album een formuliertje, hierin kun je dingen aanpassen als commentaar, titel etc. In elk formuliertje staat ook een groepje van die 3 radiobuttons. Het getal R is gelijk aan de plaats van het formulier.

Maargoed, die R geef ik dus door als parameter in de javascript functie.
Via de R weet ik dus op welke afbeelding die radiobuttons, waar ze ook voor mogen zijn, van toepassing zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 20:21:00
Quote Anchor link
Ok ik denk dat je ik je begrijp.
Ik heb weer een voorbeeld gemaakt op basis van mijn vorige voorbeeld.
Nu heb ik 3 fruit formulieren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<form name="fruit1" onSubmit="getchoice(this, 1); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >

</form>
<form name="fruit2" onSubmit="getchoice(this, 2); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >

</form>
<form name="fruit3" onSubmit="getchoice(this, 3); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >


en deze javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function getchoice(form, formid)
{
    var el = form;
for (var i=0; i < el.keuze.length; i++)
   {
   if (el.keuze[i].checked)
      {
      var choice = el.keuze[i].value;
      }
   }
if(choice == undefined){
    var choice = 'niets';
 }
alert('Je hebt ' + choice + ' gekozen in formulier ' + formid + '!');
}


Nu krijg je per formulier een alert met je keuze + het nummer van het formulier.
 
RT

RT

28/10/2008 20:24:00
Quote Anchor link
Ik denk dat dit precies is wat ik bedoel inderdaad, bedankt!
Het enige verschil is dat jij R alleen in de formuliernaam verwerkt, en ik ook in de naam van de radiobuttons. Ik ga er eens mee aan de slag, als het niet lukt hoor je het wel.
 
RT

RT

29/10/2008 20:14:00
Quote Anchor link
Het werkt nog niet, voor form heb ik alleen de naam van het formulier ingevuld.
Maar ik zie jou script nergens iets van document.form.element.blabla
document ergens vergeten?

Bvd RT
 
Henk PHP

Henk PHP

30/10/2008 12:00:00
Quote Anchor link
Nee, mijn code in mijn laatste post werkt helemaal.
Ik heb 't nog even getest voor je.

Laat je code eens zien.

Edit:
hier heb je alles op 1 pagina, kun je zelf even mee testen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.