random nummer.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »
Grizz

Grizz

23/06/2006 18:38:00
Quote Anchor link
ik had ff een vraagje waar ik zelf niet 1,2,3 uit kan komen..

ik trek een nummer met rand(); bijv 1-50

ik stop de getrokken nummers in de database. dit sla ik op zoals dit ex: 1,2,3,4,5,6

en nu wil ik het zo hebben dat ie geen rand nummers meer pakt die al getrokken zijn..

weet iemand hoe ik dat het beste aan kan pakken ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Grizz
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 06:11:39
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/06/2006 18:45:00
Quote Anchor link
@Grizz

heeft het iets met kaarten te maken?

Doe het dan anders, maak een array van 1-50, die kan je "schudden"met shuffle.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// kaarten maken
$kaarten = range(1, 50);
srand((float)microtime() * 1000000);

// kaarten schudden
shuffle($kaarten);
?>


En met array pop kan je een waarde uit de array halen, die er vervolgens niet meer in voorkomt.

zie: http://nl2.php.net/manual/en/function.array-pop.php
 
Frank -

Frank -

23/06/2006 18:46:00
Quote Anchor link
Quote:
dit sla ik op zoals dit ex: 1,2,3,4,5,6
Komen deze getallen in 1 record? Zo ja, dan is dat fout. In 1 record zet je 1 gegeven.

Gebruik UNIQUE in de database (op de kolom waar de gegevens in staan) en je kunt nooit dubbele waardes opslaan. Je krijgt keurig een foutmelding retour van de database (1062 als ik het goed heb) wanneer je iets probeeert in de voeren dat al bestaat.
 
Grizz

Grizz

23/06/2006 18:49:00
Quote Anchor link
Thanks Robert :)
precies wat ik nodig had.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Grizz
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/06/2006 18:59:00
Quote Anchor link
@Grizz

Kijk even naar dit voorbeeld:
EDIT:
Overigens was dit voordat ik array_pop() kende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
include ("verbinden.php");
// kaarten maken
$kaarten = range(1, 52);
srand((float)microtime() * 1000000);

// kaarten schudden
shuffle($kaarten);

// lege var voor de kaarten
$dbkaarten = "";

// een var maken met kaarten gescheiden door een komma
for($i=0;$i<=51;$i++){
       $dbkaarten .= $kaarten[$i].",";
    }

    
// laatste comma verwijderen
$lengtedb = strlen($dbkaarten);
$dbkaarten = substr($dbkaarten,0,$lengtedb-1);

// kaarten tellen (als het goed is 52)
$teller = explode(",",$dbkaarten);
$geteld = count($teller);

// kaarten delen naar speler
// speler bepalen

for ($j=1;$j<=4;$j++){
    $spelerkaarten[$j] = "";
    echo '<br>Speler ' . $j . ':';

    // kaarten bepalen
    for ($i=0;$i<=4;$i++){
        $spelerkaarten[$j] .= $teller[$i].",";
        echo "<img src=img/".$teller[$i].".jpg border=1>&nbsp;";
        }

        // laatste comma verwijderen, kaarten in een string zetten
    $lengte = strlen($spelerkaarten[$j]);
    $spelerkaarten[$j] = substr($spelerkaarten[$j],0,$lengte-1);
    // kaarten voor de speler weergeven
    $kaartenspeler = explode(",",$spelerkaarten[$j]);
    // lengte van de string met de kaarten voor de speler.
    $speelkaartlengte = strlen($spelerkaarten[$j])+1;
    $dbkaarten = substr($dbkaarten,$speelkaartlengte,$lengtedb);
    //echo "<br>".$dbkaarten;
    $teller = explode(",",$dbkaarten);
    echo $spelerkaarten[$j]."<br>";
    }

    

// een game gaan aanmaken.
$sql_spelers="INSERT INTO `games` (`dealer`,`kaarten`,`password`) VALUES ('jantje','".$dbkaarten."','wachtwoord');";
$query_spelers=mysql_query($sql_spelers) or die (mysql_error());
// de id pakken van de geïnserte data.
$gameid = mysql_insert_id();
// voor elke speler zijn kaarten wegschrijven.

for ($j=1;$j<=4;$j++){
$sql_spelers="INSERT INTO `spelers` (`gameid`,`spelernr`,`kaarten`) VALUES ('".$gameid."','".$j."','".$spelerkaarten[$j]."');";
$query_spelers=mysql_query($sql_spelers) or die (mysql_error());
}

?>


Heb ik ooit gemaakt, samen met Erik (ook van PHP-hulp)

@Frank

Ikweet dat het niet helemaal netjes is, qua normalisatie, maar het werkt wel goed zo.. ;)

@Grizz (weer)

$dbkaarten bevat na dit script nog de overgebleven waarden van de kaarten. (overigens was dit voor een 4 persoons pokerspel)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Grizz

Grizz

23/06/2006 19:01:00
Quote Anchor link
dankjewel ik bekijk het na het eten even :) bedankt voor je tijd!!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/06/2006 19:02:00
Quote Anchor link
Haha, welke tijd, ik had dit zo al liggen hoor ;), maar toch graag gedaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.