Random reclame box op mijn shop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Douma

Jan Douma

16/03/2007 10:44:00
Quote Anchor link
Leuk dat php programmeren en probeer er meer ervaring in te krijgen
Maar waar te zoeken in PHP om dit zelf te maken ?
Een random reclame box op mijn shop die elke keer verandert als de homepage ververst wordt

Aanpak ( mijn idee ervan )
Een 5 tal reclame boxen in een map op mijn shop en iedere keer als de homepage ververst wordt er random ( willekeurig) een reclameblz gekozen

Uitvoering ( mijn idee ervan)

php code die het verversen van de homepage koppelt aan een random uitlezen van het reclame blok

Waar dit soort code t ezoeken?
Ja wat weetr ik er zelf van ? .. als je op een knop of link drukt opent een nieuwe blz, maar nu is het de browser ( homepage) die dit doet
Zijn er php functies hiervoor ? of een classe ( verzameling functies )
(als ik denk aan javascript met al die browser functies )

Nou ben benieuwd

Jan

Opm: ik zou een overzicht moeten hebben welke functies( waarvoor ) in php beschikbaar zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Douma
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 17:48:45
 
Marien xD

Marien xD

16/03/2007 10:53:00
Quote Anchor link
zorg ervoor dat de mappen een nummertje krijgen van bijv 1-5. In deze mappen je include (php) bestandje met de weergave code voor je reclame.

en dan doe je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include("reclamemap/". rand(1,5) ."/index.php");
?>


succes...
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/03/2007 11:08:00
Quote Anchor link
5 mappen is wel beetje veel, je zou beter ipv mappen pagina's kunnen doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include("reclamemap/map/index".rand(1,5).".php");
?>
 
Jan Douma

Jan Douma

16/03/2007 11:39:00
Quote Anchor link
Bedankt!
Het gaat dus om 5 blz ( of meer) in één map die dan ..index1, index2, .. heten
Maar ja nu dan de selectie van die blz als de homepage ververst gaat worden

Jan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Douma
 
Jan Douma

Jan Douma

16/03/2007 12:08:00
Quote Anchor link
heb al een idee ervan !
Normaal gesproken opent de shoppingcart met een index.php en als je op een andere blz op de shop zit ga je terug naar de homepage van de shop door bovenin de navigatie bar ( breadcrumb genaamd) de homepage link aan te klikken

Betekent gewoon dat die randomfunctie aan die link van de homepage op de navigatiebar gekoppeld moet gaan worden
Maar bij het opstarten van de shop opent deze ook met de index.php..maar daar moet nu een random reclameblok op gaan verschijnen

jan
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/03/2007 12:12:00
Quote Anchor link
Op elke pagina dat je die functie zet wordt er elke keer random een pagina toegevoegd. Omdat je maar 5 pagina's hebt krijg je vaak dubbelen achter elkaar. doe maar eens in een losse pagina voor de lol

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo rand(0000,9999);
?>
 
Jan Douma

Jan Douma

16/03/2007 12:25:00
Quote Anchor link
Handiger lijkt me dan om de reclamebox.php random te includen op de index.php zelf dan wat ik eerst bedacht had

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include("reclamemap/map/reclamebox".rand(1,5).".php");
?>


Toch?

Jan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Douma
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/03/2007 12:31:00
Quote Anchor link
Dat zeg ik toch ook? alleen andere pagina.
 
Jan Douma

Jan Douma

16/03/2007 13:39:00
Quote Anchor link
ja dan word de reclamebox.php included op de homepage ..index(1..5).php

Maar het is toch ook mogelijk om een map met de random reclamebox.php te hebben ..dat is toch gemakkelijker
De index.php wordt geopend en er word een random reclamebox.php ingevoegd

Dit is toch iets anders dan index1, index2, etc ? wat jij bedoeld?

Jan
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/03/2007 14:06:00
Quote Anchor link
je moet het even zo zien...

index.php
Hier staat jou gehele website in(denk ik iig).


je maakt in de map reclamebox 5 PHP bestanden aan. op elke pagina zet je een aparte reclame.

dan doe je op de index.php (dus jou website)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//Dit is de index.php pagina!

include("reclamebox".rand(1,5).".php");

// Hier de rest van je pagina

?>


vervolgens wordt op jou website elke keer een andere reclame weergegeven. Elke keer dat er refresht wordt of een andere pagina aangeklikt wordt de functie rand() weer aangeroepen en zal dus een nieuwe link opleveren dus een nieuwe reclame.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Jan Douma

Jan Douma

16/03/2007 16:30:00
Quote Anchor link
Stuitte toevallig op tekstlink die me naar een html editor blz brengt ( de naam v.d linkstond nog in het Engels en moest dit vertalen )
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// MaxiDVD Added Line For WYSIWYG HTML Area: BOF
                                   '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_DEFINE_MAINPAGE, '', 'NONSSL') . '" class="menuBoxContentLink">' . Maak_HTML_Homepage . '</a>');
                                   // MaxiDVD Added Line For WYSIWYG HTML Area: EOF
?>

Ik hoef nu alleen maar de link naar de reclamebox.php te maken
MAAR dan heb je nog maar 1 reclamebox.php aangemaakt met je HTMLeditor en opgeslagen onder de naam reclamebox.php

Nu zou je een iets moeten inbouwen om de reclamebox.php met onder verschillende namen te kunnen opslaan in de map

Kan ook in de administratie zeg 5 links aanmaken die verwijzen naar reclamebox1.php , reclamebox2, etc
Jekiest gewoon onder catalogus in de admin : maak reclamebox1 , maak reclamebox2
Misschien is het mogelijk om een jumpmenu in de catologus te maken ?( met programmeren is veel mogelijk, maar ben geen php expert en oscommerce shoppingcart expert, dus moet het nu eenvoudig houden )

Jan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Douma
 
Jan Douma

Jan Douma

16/03/2007 17:31:00
Quote Anchor link
Super Jurgen

Dat idee had ik er ook van .. ga het uitwerken

Jan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.