range toevoegen aan output query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cor S

Cor S

26/11/2011 17:02:44
Quote Anchor link
Hallo mensen,

kan basis php schrijven en weet even niet hoe ik dit moet fixen.

Heb een tabel met 1000 getallen )postcodes 1-1000.
Met behulp van onderstaande query haal ik een eerder benoemde postcode uit de tabel van de campings.

$select_camping =

"SELECT
*
FROM
camping
WHERE
postcode = '".$campingnr."'
";

$exec_camping = mysql_query($select_camping) or die ('Ojee, foutieve query!: '.mysql_error());

while ($veld = mysql_fetch_assoc($exec_camping)) {
$camping = $veld["campingnaam"];

}

Ik print de camping met $camping

Tot zover alles zoals ik wens, echter dit werkt alleen op exact hetzelfde postcode nummer als ik al opgehaald had in de select query where ......

Nu wil ik graag 100 postcodes ervoor en 100 postcodes erna printen.

Dus stel de uitkomst is 7700 dan wil ik dus alles printen van 7600 t/m 7800

Hoe doe ik dat ???

Aub geen kort antwoord, ben geen echte programmeur.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 23:20:28
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

26/11/2011 17:16:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$select_camping
=
"SELECT
*
FROM
camping
WHERE
postcode = BETWEEN "
.($campingnr - 100)." AND " .($campingnr + 100)
";
?>

Zelf goed beveiligen.
 
Cor S

Cor S

26/11/2011 17:18:41
Quote Anchor link
Ga hem testen Jacco, Thnx


Toevoeging op 26/11/2011 17:23:20:

Nog niet helemaal goed: syntax error.

your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'BETWEEN 37420 AND 37620' at line 6

Hij heeft nu wel output zoals we zien



Toevoeging op 26/11/2011 17:23:56:

dit is wat ik nu heb:

$select_camping =

"SELECT
*
FROM
camping
WHERE
postcode = BETWEEN ".($campingnr - 100)." AND " .($campingnr + 100)."
";
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

26/11/2011 17:25:45
Quote Anchor link
Probeer deze eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$select_camping
=
"SELECT
*
FROM
camping
WHERE
postcode = BETWEEN "
.($campingnr - 100)." AND " .($campingnr + 100);
?>
 
Cor S

Cor S

26/11/2011 17:28:40
Quote Anchor link
Zelfde, syntax error blijft
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

26/11/2011 17:30:18
Quote Anchor link
En als je het zo doet, de getallen tussen single quotes
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$select_camping
=
"SELECT
*
FROM
camping
WHERE
postcode = BETWEEN '"
.($campingnr - 100)."' AND '" .($campingnr + 100)."'";
?>
 
Cor S

Cor S

26/11/2011 17:32:47
Quote Anchor link
Hallo Nick

Ook dan blijft hij staan, wel komisch dat hij hem ziet en ook +100 en min 100 telt.

je mag wel zien om welke site het gaat als dat zou helpen
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

26/11/2011 17:35:51
Quote Anchor link
Volgens mij heb ik de fout gevonden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$select_camping
=
"SELECT
*
FROM
camping
WHERE
postcode BETWEEN "
.($campingnr - 100)." AND " .($campingnr + 100);
?>
 
Cor S

Cor S

26/11/2011 17:39:05
Quote Anchor link
Thanx man it works zat al paar dagen met een hoofd als een zandzak daarnaar te kijken
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

26/11/2011 17:39:50
Quote Anchor link
Haha, en dan komt het door zo'n klein = teken
 
Cor S

Cor S

26/11/2011 17:40:50
Quote Anchor link
demo: kastelen-duitsland.nl/55093/schloss-osterode/

scroll naar beneden en je ziet dit:
Campings in de buurt van Schloss Osterode:

Camping im Waldwinkel >> dit is de output Thnx
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

26/11/2011 21:27:51
Quote Anchor link
Stom van mij, had de = vergeten te verwijderen na het kopieren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.