Rare tekesn

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

13/11/2007 20:14:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een array met wat gegevens erin, waaronder de titel van een link.
Deze wil ik invoegen in de database.
De array ziet er bijvoorbeeld zo uit. (Hij zit in de variabele $link)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Array
(
    [titel] => Frankrijk - Brianon - Le Signal du Prorel
)


Nu wil ik daar gewoon de volgende code voor gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php            
$new_link_sql
= "
    INSERT INTO dochterlinks (
        titel
    ) VALUES (
        '"
.mysql_real_escape_string($link['titel'])."'
    )
"
;

// Even kijken wat hij ervan maakt.
echo '<pre>'.htmlentities($link['titel']).'<br />'.htmlentities($new_link_sql).'</pre>';

?>


Nu geeft het de volgende output. Met allemaal rare tekens e.d.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
Frankrijk - Brianon - Le Signal du Prorel
INSERT INTO dochterlinks (
    titel
) VALUES (
    'Frankrijk - Brianon - Le Signal du Prorel'
)


Deze tekens worden ook zo in de database gezet, wat ik dus niet wil...
Het moet gewoon Frankrijk - Briançon - Le Signal du Prorel zo in de database worden gezet, zodat als ik het eruit moet halen, en op een webpagina moet zetten er nog simpel htmlentities om kan doen zodat het er uiteindelijk ook weer zoals Frankrijk - Briançon - Le Signal du Prorel uitziet.
Hoe komt dat hij van die rare tekens ervan maakt, en hoe moet ik dit oplossen?

Groeten,
Arian
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 10:48:05
 
GaMer B

GaMer B

13/11/2007 20:31:00
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

13/11/2007 20:35:00
Quote Anchor link
Tja, dan zou je de ç veranderen in een c, niet dat het heel veel mensen heel erg zal opvallen misschien, maar eigenlijk zou het gewoon ç/ö/ë/é/ß/ê etc. blijven..

(Het probleem zit hem dus nog niet in de database hè... het zit er al voor...)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arian Stolwijk
 
Frank -

Frank -

13/11/2007 20:36:00
Quote Anchor link
Ziet eruit als een probleem met de character set. Dus bv. utf-8 die als iso-8859-1 wordt opgeslagen.

De grote vraag is dus: Gebruik je overal (!!!) dezelfde charset?

Zo niet, dan zul je overal dezelfde charset moeten instellen. De webpagina waar de input evt. vandaan komt, de database en tabellen en de webpagina waar de output weer heen gaat.
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

13/11/2007 20:46:00
Quote Anchor link
Het probleem zit zich nog voor de database hè.. ik wilde het er gewoon zo inzetten, maar toen bleek dat hij er wat raars van maakte.

De gegevens haal ik trouwens uit een xml file, maar dat zou volgens mij niet zoveel uitmaken, want als ik de print_r() functie gebruik, dan doet hij het gewoon zoals ik het verwachte, maar als ik direct $link['titel'] gebruik of echo, dan maakt hij er rare tekens van...
 
Frank -

Frank -

13/11/2007 20:50:00
Quote Anchor link
Quote:
De gegevens haal ik trouwens uit een xml file, maar dat zou volgens mij niet zoveel uitmaken
En welke charset gebruikt deze? Ik leg niet voor niks de nadruk op 'overal'...

htmlentities() moet je even niet gebruiken, wellicht gaat daar ook wat mis mee. Kijk eerst eens naar de bron, dan de query, dan de database en dan later nog eens naar een webpagina waar je e.e.a. netjes wilt gaan weergeven. Pak de problemen 1-voor-1 aan.
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

13/11/2007 20:56:00
Quote Anchor link
Als ik die htmlentities weg haal dan geeft hij ze wel goed op het scherm weer... (hetzelfde als in de html broncode)

dus met de ç e.d.

bovenaan de xml feed staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>

de xml feed heeft dus een ISO-8859-1 charset.

Moet ik dat dan ook zo bij mijn database veld/tabel instellen...
en op de pagina waar het uiteindelijk weer uit de database wordt gehaald en weergegeven. (die heeft trouwens ook ISO-8859-1)
Hoe moet ik dat dan doen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.