rechten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

19/06/2015 11:54:40
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben benieuwd hoe jullie de rechten toekennen voor iets op een inlogpagina.

In mijn database werk ik met een level welke ik opsla in een session.
In mijn code kijk ik via functie ifLevel(levelniveau) of de ingelogde gebruiker iets mag. Op deze manie heb ik wel een rol(admin, superadmin,...) maar kan ik geen specifieke rechten geven en is alles oplopend. Hoe hoger hoe meer je mag.

Welke systeem volgen jullie?
Eventueel voor en nadelen.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 08:52:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2015 12:00:56
Quote Anchor link
Voor één van mijn (inmiddels ter ziele gegane) profielen site had ik een systeem met usergroups, waarin je de rights (rechten) defineert aan de rollen (gebruikersgroepen). Zo werd vooraf ook voor niet ingelogden een gebruikersgroep bepaald meet Niet-ingelogdden.

Eigenlijk een RBAC-systeem, waarbij je gebruik maakt van rechten die niet overervend zijn, en elke groep verschillende rechten kan hebben.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

19/06/2015 12:04:55
Quote Anchor link
Momenteel werk ik met een foute manier:
In de tabel met leden zitten kolommen met verschillende rechten. Waarde 0 is geen recht, waarde 1 is wel recht.
Dit is een hele foute methode, want als er bv een pagina bij komt waar je rechten voor moet hebben, moet je de tabel weer aanpassen.

Werken met niveaus zoals jij doet werkt bij mij niet, omdat er geen duidelijke structuur in zit bij mij. Leden hebben specifieke rechten, zonder dat daar echt een niveau aan te pas komt.

Ik ga bezig om dit systeem toe te passen, als dat nog up-to-date is
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2015 12:14:26
Quote Anchor link
Ja, voor mijn profielensite gebruikte ik ook dit ongenormaliseerde systeem, waarin ik de rechten per database-veld beschreef. Niet zo heel netjes inderdaad!

Ik heb ooit eens gekeken naar een ander systeem waarbij ik de rechten onderverdeeld over de acties die je uitvoert, zoals View, Move, Make, Edit, Delete. En vervolgens per recht een array maak met daarin wat iemand dan mag.

Het was tevens ook mooi uit te schalen naar ID's van entities. Zoals forumID 12 of PageID 5, om maar wat te noemen. Verder werkte het ook met overerving omdat elke user meerdere rechtengroepen kon hebben. Voor admin-rechten hoefde je dus alleen een groep te hebben met alleen maar de rechten voor je admin-paneel, en deze groep toe te voegen aan de user.

Helaas op een testcase na heb ik nooit in mijn site ingebouwd, omdat de site toch minder populairder werd, en ik geen zin had om een hele aanpassing te doen. het idee heb ik ooit eens gelezen op Gathering of Tweakers.
Gewijzigd op 19/06/2015 12:20:02 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/06/2015 12:18:18
Quote Anchor link
Dat hangt van de toepassing af. Soms gebruik ik een bitmasker voor rechten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
0 0 0 0 0 1 0 1
          | | |
          | | Mag A
          | Mag niet B
          Mag C

Zo kun je naar keuze rechten toekennen aan individuele gebruikers, aan gebruikersgroepen en aan een combinatie van beide. Met 64 bits kun je daarmee heel ver komen en binaire vergelijkingen zijn supersnel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
0 0 0 0 0 1 0 1   Rechten gebruikersgroep A
0 0 1 1 0 1 0 0 + Rechten gebruikersgroep B
---------------
0 0 1 1 0 1 0 1   Gebruiker is lid van groep A en B

In andere gevallen gebruik ik een TINYINT UNSIGNED van 0 t/m 255 voor oplopende rechten. Dan mag 0 helemaal niets, is 254 een admin die alles mag en is 255 de super user of "eindbaas" die zelfs een admin kan overrulen. Voordeel van zo'n oplopende schaal is dat je de toegang tot componenten kunt regelen met een eenvoudige if (x >= 254) bijvoorbeeld. Een nadeel is dat je vooraf moet bedenken hoe die oplopende schaal precies in elkaar zit en je achteraf lastig een niveau kunt tussenvoegen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/06/2015 14:43:03
Quote Anchor link
Ik gebruik mijn eigen access control list implementatie die hier al eerder min of meer ter sprake kwam.

Mogelijk geef je dit wat ideeen om je eigen ding te rollen.
Gewijzigd op 19/06/2015 14:43:53 door Thomas van den Heuvel
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

20/06/2015 00:26:49
Quote Anchor link
Ik registreer per gebruiker tot welke programma's zij toegang heeft. Ook leg ik daarbij vast (per programma) of zij alleen opvraagrechten heeft of alle rechten (opvragen, verwijderen, toevoegen, wijzigen) heeft.
Gewijzigd op 20/06/2015 14:26:11 door Paco de Wulp
 
Johan de wit

johan de wit

20/06/2015 01:59:26
Quote Anchor link
- Aar - op 19/06/2015 12:14:26:
Ja, voor mijn profielensite gebruikte ik ook dit ongenormaliseerde systeem, waarin ik de rechten per database-veld beschreef. Niet zo heel netjes inderdaad!

Ik heb ooit eens gekeken naar een ander systeem waarbij ik de rechten onderverdeeld over de acties die je uitvoert, zoals View, Move, Make, Edit, Delete. En vervolgens per recht een array maak met daarin wat iemand dan mag.

Het was tevens ook mooi uit te schalen naar ID's van entities. Zoals forumID 12 of PageID 5, om maar wat te noemen. Verder werkte het ook met overerving omdat elke user meerdere rechtengroepen kon hebben. Voor admin-rechten hoefde je dus alleen een groep te hebben met alleen maar de rechten voor je admin-paneel, en deze groep toe te voegen aan de user.

Helaas op een testcase na heb ik nooit in mijn site ingebouwd, omdat de site toch minder populairder werd, en ik geen zin had om een hele aanpassing te doen. het idee heb ik ooit eens gelezen op Gathering of Tweakers.


Zo iets als dit "http://www.sitepoint.com/role-based-access-control-in-php/ of http://code.tutsplus.com/tutorials/a-better-login-system--net-3461" bedoel je?
Gewijzigd op 20/06/2015 02:01:04 door johan de wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.