record uit tabel opzoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Raymond Colin

Raymond Colin

26/12/2012 18:28:32
Quote Anchor link
Hallo
Als je naar www.abc-wilrijk.be/sql/phpboek/wacht-skyp.php gaat begrijp je mijn probleem meteen.
Je krijgt een tabel te zien en wat ik nu zou willen is, de persoonfische op het scherm afdrukken
door op de betreffende naam in de linker kolom te klikken. In realiteit zullen er steeds ong. een 50 tal namen te zien zijn.

De code tot nu toe :

<html>

<h3> <font face="Arial"> Wachtenden SKYPE in volgorde van inschrijving</h3>

selecteer de gewenste wachtlijst per module door op een van de knoppen te klikken:
<input type='button' name="goto" onclick="location='wacht-opc.php'" value=" OPC ">
<input type='button' name="goto" onclick="location='wacht-pcplus.php'" value=" PC+ ">
<input type='button' name="goto" onclick="location='wacht-oint.php'" value=" OINT ">
<input type='button' name="goto" onclick="location='wacht-dfot.php'" value=" DFOT ">
<input type='button' name="goto" onclick="location='wacht-skyp.php'" value=" SKY ">

<h4><font face="arial"></h4>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
<?php $user="user"_be"; $password="paswoord";
 $database="
abc_wilrijk_be"; mysql_connect(localhost,$user,$password);
 $con = mysql_connect("
localhost","abc_wilrijk_be","paswoord");
 if (!$con)   {   die('Could not connect: ' . mysql_error());   }  mysql_select_db("
abc_wilrijk_be", $con);
 $result = mysql_query("
SELECT * FROM cursisten where SKY='1' ORDER BY datum");

echo "
<table border='1' cellspacing='1' cellpadding='3'>

 <
tr bgcolor='#fff000'font face='arial' >

 <
th>-NAAM-VOORNAAM-</th>
 <
th>--------ADRES ------------</th>
 <
th>-PNUM---------</th>
 <
th>--TELEFOON--</th>
 <
th>OPC-</th>
 <
th>PC+-</th>
 <
th>OINT-</th>
 <
th>DFOT-</th>
 <
th>SKYP-</th>

 <
/tr>";

// tel lellers van wachtenden op nul

$telopc = 0;
$telpcplus= 0;
$teloint=0;
$teldfot=0;
$telsky=0;

 while($row = mysql_fetch_array($result))   {  
 echo "
<tr bgcolor='#fffffff'>";
 
 echo "
<td font face ='arial'font'font size ='1' bgcolor='#F5F5DC'>
 <a href='http://abc-wilrijk.be/sql/phpboek/show-project.php'>" . $row['naamvoornaam'] . "</a></td>";
 
 echo "
<td>" . $row['adres'] . "</td>";
 echo "
<td>" . $row['pnumplaats'] . "</td>";
 echo "
<td>" . $row['tel'] . "</td>";
 //echo "
<td widht ='100' >" . $row['email'] . "</td>";

          

//als inhoud 1 is tel dan 1 op bij teller wachtenden $telxxx

// bepaal voor elke  array welke achtergrongkleur nodig is voor OPC;

if ($row['OPC'] > 1){
          echo "
<td align='right' bgcolor='#fff000'>"  .$row ['OPC']. "</td>"; }
if ($row['OPC'] ==1){
          echo "
<td align='right' color = 'aqua' bgcolor='aqua'>"  .$row ['OPC']. "</td>";
          $telopc =($telopc + 1); }
if ($row['OPC'] < 0){
           echo "
<td align='right' bgcolor='lime'>"  .$row ['OPC']. "</td>"; }
if ($row['OPC']==0){
              echo "
<td align='right' bgcolor='white'>"  .$row ['OPC']. "</td>"; }

//bepaal achtergrond voor pcplus;

if ($row['PC+'] > 1){
          echo "
<td align='right' bgcolor='#fff000'>"  .$row ['PCP']. "</td>"; }
if ($row['PC+'] ==1){
          echo "
<td align='right' bgcolor='aqua' color:'aqua'>"  .$row ['PCP']. "</td>";
          $telpcplus = ($telpcplus + 1); }
if ($row['PC+'] < 0){
           echo "
<td align='right' bgcolor='lime'>"  .$row ['PCP']. "</td>"; }
if ( $row['PC+']==0){
              echo "
<td align='right' bgcolor='white'>"  .$row ['PCP']. "</td>"; }

// bepaal achtergrond voor ontdel internet
if ($row['OINT'] > 1){
          echo "
<td align='right' bgcolor='#fff000'>"  .$row ['OINT']. "</td>"; }
if ($row['OINT'] ==1){
          echo "
<td align='right' bgcolor='aqua'>"  .$row ['OINT']. "</td>";
          $teloint =($teloint + 1);}
if ($row['OINT'] < 0){
           echo "
<td align='right' bgcolor='lime'>"  .$row ['OINT']. "</td>"; }
if ($row['OINT'] ==0){
              echo "
<td align='right' bgcolor='white'>"  .$row ['OINT']. "</td>"; }

// bepaal achtergrond voor  Dig. foto;

if ($row['DFOT'] > 1){
          echo "
<td align='right' bgcolor='#fff000'>"  .$row ['DFOT']. "</td>"; }
if ($row['DFOT'] ==1){
          echo "
<td align='right' bgcolor='aqua'>"  .$row ['DFOT']. "</td>";
          $teldfot = ($teldfot + 1); }
if ($row['DFOT'] < 0){
           echo "
<td align='right' bgcolor='lime'>"  .$row ['DFOT']. "</td>"; }
if ($row['DFOT'] ==0){
              echo "
<td align='right' bgcolor='white'>"  .$row ['DFOT']. "</td>"; }

//bepaal achtergrond voor skype

if ($row['SKY'] > 1){
          echo "
<td align='right' bgcolor='#fff000'>"  .$row ['SKY']. "</td>"; }
if ($row['SKY'] ==1){
          echo "
<td align='right' bgcolor='aqua'>"  .$row ['SKY']. "</td>";
          $telsky = ($telsky + 1); }
if ($row['SKY'] < 0){
           echo "
<td align='right' bgcolor='lime'>"  .$row ['SKY']. "</td>"; }
if ($row['SKY'] ==0){
              echo "
<td align='right' bgcolor='white'>"  .$row ['SKY']. "</td>"; }

        
   }


echo "
<table border ='1' cellspacing='1' cellpadding='3'><tr bgcolor='white' font face='arial'>
          <
/th><th>totaal wachtenden   : &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</</th><th>OPC-</th><th>PC+-</th><th>OINT-</th><th>DFOT-</th><th>SKYP-</th></tr>";
echo "
<td align='right' bgcolor='white'>+</td>";
echo "
<td align='right' bgcolor='aqua'></td>";
echo "
<td align='right' bgcolor='aqua'></td>";
echo "
<td align='right' bgcolor='aqua'></td>";
echo "
<td align='right' bgcolor='aqua'></td>";
echo "
<td align='right' bgcolor='aqua'>$telsky</td>";
echo "
</table>";
mysql_close($con);

 ?>

<br>terug naar lijst <input type='button' name="goto" onclick="location='cursisten-datum.php'" value=" GA ">
</html>

Als iemand mij kan vertellen hoe het moet zal ik hem/haar gedenken in mijn gebeden
Gewijzigd op 28/12/2012 10:22:56 door Raymond Colin
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 05:43:46
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

26/12/2012 18:46:44
Quote Anchor link
Zoals je ziet zijn de kleuren niet goed. Dit betekent dat je quotes niet goed hebt staan. (zie regel 1 $user="user"_be").

Gebruik ook " voor html en ' voor php. Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo '<table border="1" cellspacing="1" cellpadding="3">';
?>


Van regel 34 klopt niks, het is of: <font ...> of <td style="font: ...;">
en net dit klopt ook niet (regel 63): <td align='right' bgcolor='aqua' color:'aqua'>
En wat nog beter is, is om gebruik te maken van een CSS bestand.

En probeer eens wat netter te scripten, zoals overal dezelfde hoeveelheid tabs, en niet alles achter elkaar typen.

Probeer eerst eens deze puntjes aan te passen, en dan ook je topic aanpassen. Dan is het ook voor ons een stuk makkelijker om te kijken waar de fout zit. En misschien is dan je probleem al opgelost.
Gewijzigd op 26/12/2012 18:55:58 door Nick Dijkstra
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/12/2012 19:09:28
Quote Anchor link
Volgens mij heeft TS dezelfde vraag als een gesteld in dit topic
Ik hem daar een paar goed bedoelde adviezen gegeven om zijn tabellen beter op te bouwen, zodat
a) er geen dubbele gegevens worden opgeslagen
b) de gegevens beter beheersbaar zijn.
Dan wordt afgesloten met deze reactie:
Raymond Colin op 13/12/2012 19:02:38:
Bedankt voor jullie reacties.
Bechouw dit topic maar als afgehandeld. Het was niet mijn bedoeling om de opbouw van mijn database te bespreken maar om een tip over phpcode.
Mvg
R Colin

Dan houd het voor mij op en beschouw ik dit topic ook als gesloten.
 
Eddy E

Eddy E

26/12/2012 19:59:25
Quote Anchor link
Mee eens Ger.
We blijven niet bezig.

Wel met helpen, maar niet iemand helpen die niet geholpen wil worden.
 
Raymond Colin

Raymond Colin

26/12/2012 21:41:01
Quote Anchor link
Hallo Nick

Dank voor de reactie. Er zullen in die code wel meer foutjes zitten en ik zal proberen je raad op te volgen.
Toch werkt die code zoals ze nu is en het resultaat is te zien met de url die ik opgegeven heb.
Dat is het probleem niet.
Ik zou willen weten hoe ik door op een naam te klikken de bijhorende en aanvullende gegevens uit een andere tabel kan halen. De relatie tussen de twee tabellen is naamvoornaam .In access maak ik dat met m'n ogen dicht. php echter is voor mij heel nieuw
grts
R Colin



Toevoeging op 26/12/2012 22:23:57:

Hallo Ger en Eddy

Neem me niet kwalijk als mijn reactie een beetje bot was. De hele manier van werken heeft feilloos gelopen in access.
Dan kwam de vraag om van op afstand inzage te hebben in sommige gegevens en dan heb ik spreadsheets op gmail drive gezet. Ook dat loopt redelijk goed alleen zijn het niet altijd dezelfde mensen die er gebruik van maken en hebben ze niet allemaal de nodige kennis. Daarom de wens om een en ander te gaan automatiseren door het automatisch aan te passen gegevens. Laat u niet misleiden door het feit dat ik het over lessen en cursisten heb, wij zijn met een tiental vrijwilligers die in opdracht van het district aan senioren (gemiddeld +70) computerlessen geven. Inschrijving, planning,uitnodigingen en aanwezigheidslijsten wordt door mensen van het district gedaan. Ik moet alleen maar zorgen dat ze de juiste gegevens krijgen.
Mijn probleem is niet van hoe zet ik het hele systeem op, nee ,mijn probleem is hoe schrijf ik dat in PHP? Mijn eerste programma's die ik schreef was in 1972 ,in assembler en cobol. De scrips zijn veranderd maar de ideeën die erachter zitten niet.
Ik hou er niet van dat wanneer ik om blauwe verf vraag men mij komt zeggen dat rode veel beter is. Ik hoop dat u begrijpt wat ik bedoel.
Mvg
R Colin
Mvg
R Colin
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2012 09:43:50
Quote Anchor link
En mensen hier houden er niet van als de gebruikelijke (beginners) fouten weer eens naar boven komen in een topic en de topic starter vervolgens zijn neus ophaalt voor de adviezen. Dus doe wat je wilt met de adviezen, maar besef dat niemand hier de plicht heeft om je te helpen. Hoe minder je met de adviezen doet, hoe minder mensen je dan ook zullen willen helpen.

Maar goed, dit is dus de groene verf waar je niet voor komt natuurlijk...
Gewijzigd op 27/12/2012 09:44:14 door Erwin H
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/12/2012 10:00:23
Quote Anchor link
We leveren maar gewoon waterverf voor een buitendeur.
Dus, om eerst maar eens antwoord te geven op je vraag, je kan die naam meegeven in de url:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
echo '<a href="show-project.php?vanwie=' . url_encode($row['naamvoornaam']) . '">';
//in show-project kan je deze opvragen met:
$sql= "SELECT naamvoornaam FROM detabel WHERE naamvoornaam='" .
    mysql_real_escape_string(url_decode($_GET['vanwie'])) . "'";
?>
 
Raymond Colin

Raymond Colin

27/12/2012 11:11:29
Quote Anchor link
Toevoeging op 27/12/2012 14:21:28:

Hallo Ger
Hartelijk dank dat je me toch wil helpen , al is het dan in 't groen, eerlijk gezegd ook een mooie kleur :)
Ik laat je straks weten hoe het loopt.
Raymond
Gewijzigd op 28/12/2012 11:18:05 door Raymond Colin
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/12/2012 15:45:19
Quote Anchor link
Raymond,
Wij verschillen natuurlijk een aantal jaartjes in leeftijd (of je moet op je achtste al het programmeren geslagen zijn), maar ik hoop dat je mijn adviezen niet geheel in de wind slaat.
Want er bestaat een groot verschil tussen zelf dingen in Access beheren of dit in een webapp met PHP en MySQL over te laten aan anderen.
BTW, je kan een Access db ook met PHP benaderen via ODBC.
 
Raymond Colin

Raymond Colin

27/12/2012 17:26:03
Quote Anchor link
Hoi Ger
Ja ik ben al een tijdje bezig, mijn allereerst programma was in '66 voor de BULL GAMMA 10. Ik was toen 23
Als programmeur zat je op een eiland en kon je aan niemand of bijna niemand raad vragen,je moest het zelf maar uitzoeken.
Jouw voorstel om het anders aan te pakken heb ik echt waar overwogen maar ik kom steeds terug op dezelfde oplossing.
Mijn buikgevoel zegt ook dat het goed is.
Wat Access en ODBC betreft, daar heb ik ook mee aan het experimenteren geweest maar dan moet je ms workspace huren om te doen zoals ik het nu wil doen. En dat kost geld , veel te veel voor wat ik er mee ga doen.
Straks ga ik jouw code uitproberen.
dat heb ik toch goed begrepen dat ik in mijn code lijn 34/35 moet vervangen door de jouwe ?

Wil je dat nog eens bekijken want ik heb het al eens willen doen en het programma werkte niet meer.
grts
Raymond
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/12/2012 17:39:22
Quote Anchor link
Ik sta op het punt om te vertrekken, maar even snel dit, wat je moet doen is de gebruikersnaam toevoegen als querystring aan de url die je opvraagt.
Je vergist je trouwens in het feit dat je iets moet betalen om de een Access te benaderen via PHP, wel als je een Access project wilt distrubieren als executable.
 
Raymond Colin

Raymond Colin

28/12/2012 11:17:13
Quote Anchor link
// echo "<td font face ='arial'font size ='1' bgcolor='#F5F5DC'>
// <a href='http://abc-wilrijk.be/sql/phpboek/show-project.php'>" . $row['naamvoornaam'] . "</a></td>";

// code van Ger

echo "<td font face='arial'font size='1" bgcolor='#f5f5dc'>
<a href="show-project.php?vanwie=' . url_encode($row['naamvoornaam']) . "</a></td>";

Het lukt niet Ger
Met de twee bovenste lijnen is alles ok.De tabel verschijnt op het scherm.
Met de twee onderste krijg ik een error en de pagina opent niet

grts
Raymond ( Mon)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/12/2012 11:30:13
Quote Anchor link
Mijn excuus het is urlencode en niet url_encode. En dus ook urldecode ipv url_decode
 
Erwin H

Erwin H

28/12/2012 11:35:39
Quote Anchor link
Geen urldecode gebruiken:
Quote:
The superglobals $_GET and $_REQUEST are already decoded. Using urldecode() on an element in $_GET or $_REQUEST could have unexpected and dangerous results.
 
Raymond Colin

Raymond Colin

28/12/2012 12:43:15
Quote Anchor link
Ok, Erwin en Ger, ik denk dat we een stapje verder zijn
Ik heb de code als volgt aangepast

echo '<tr><td><a href="show-project.php?vanwie=' .$row['naamvoornaam']. '">' .$row['naamvoornaam']. '</a></td>';


Het resultaat daarvan is te zien op http://abc-wilrijk.be/sql/phpboek/wacht-dfot.php
Klik op een naam en zie de nieuwe url..

Wat moet ik nu in show-project doen om het betreffende record op te roepen ?
 
Erwin H

Erwin H

28/12/2012 12:57:06
Quote Anchor link
Vrij weinig eigenlijk. De naam van de persoon komt op die pagina in de superglobal $_GET. Die gebruik je in je query om het record op te halen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sql
= 'SELECT jouw_kolom_namen
        FROM jouw_tabel
        WHERE van_wie = "'
.mysql_real_escape_string( $_GET['vanwie'] ).'"'
?>


Alleen zie ik dat je urlencode niet gebruikt. Let op, ik zeg dat je urldecode niet moet gebruiken, omdat php dat al voor je doet. urlencode moet je wel gebruiken.
Gewijzigd op 28/12/2012 12:57:48 door Erwin H
 
Raymond Colin

Raymond Colin

29/12/2012 11:02:47
Quote Anchor link
Hello

De ENCODE staat erbij.
Spijtig genoeg moet ik nu even passen, mijn echtgenote en ik zijn ziek.(bijna heel Antwerpen is ziek)
Zodra ik wat beter ben kom ik hier zeker terug.
Ik wens jullie alvast een zeer gelukkig nieuwjaar en ik bedank jullie heel erg voor de geboden hulp.
Mon

Toevoeging op 29/12/2012 12:15:21:

Toch nog even een poging
Hier onder zie je de code van "show-project.php" deze pagina wordt opgeroepen door in "wacht-dfot.php" op een naam te klikken (dat schijnt te werken)

op http://www.abc-wilrijk.be/sql/phpboek/wacht-dfot.php

kan je het resultaat van die actie zien. Geen inhoud van record te zien. Wat doe ik verkeerd ?
Mon

<html>
<head>
<h4>Historiek :</h4>
</head>

<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php


$sql
= 'SELECT *
           FROM cursisten
           WHERE vanwie = "'
.mysql_real_escape_string( $_GET['vanwie']) .'"';


$row=mysql_fetch_array($sql);
           echo("   ".$row['naamvoornaam']."<br>
                    "
.$row['adres']."<br> ".$row['pnumplaats']."  <br><br>Tel. :   ".$row['tel']);
           echo(" <br><br/>");
           echo("   ".$row['opmerkingen']."<br>");

//include("kleur.php");

          echo "<table border ='1' cellspacing='3' cellpadding='5'><tr bgcolor='#fff000' font face='arial'>
                <th>--OPC-</th><th>--PC+-</th><th>-OINT-</th><th>-DFOT-</th><th>-SKYP-</th></tr>"
;
          echo "<tr><td align='right'>". $row['OPC']."</td>";
          echo "<td align='right'>". $row['PCP']."</td>";
          echo "<td align='right'>". $row['OINT']."</td>";
          echo "<td align='right'>". $row['DFOT']."</td>";
          echo "<td align='right'>". $row['SKY']."</td></tr>";
          echo"</table>";

          
?>

</body>
Gewijzigd op 29/12/2012 12:18:45 door Raymond Colin
 
Raymond Colin

Raymond Colin

30/12/2012 12:57:37
Quote Anchor link
Hallo Ger
Om zeker te zijn dat de cursistnaam wordt doorgegeven heb ik een lijntje toegevoegd
Dat werkt, maar ik krijg de gegevens van het gelezen record nog steeds niet te zien.

echo 'Historiek : ' . htmlspecialchars($_GET["vanwie"]);

$sql= 'SELECT *
FROM cursisten
WHERE naamvoornaam = "'.mysql_real_escape_string( $_GET['vanwie']).'"' ;

$row=mysql_fetch_row($sql);

echo(" ".$row['naamvoornaam']."<br>
".$row['adres']."<br> ".$row['pnumplaats']." <br><br>Tel. : ".$row['tel']);
echo(" <br><br/>");
echo(" ".$row['opmerkingen']."<br>");
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2012 13:09:59
Quote Anchor link
Je gebruikt mysql_fetch_row vervang dat eens door mysql_fetch_assoc.
 
Raymond Colin

Raymond Colin

30/12/2012 14:56:20
Quote Anchor link
Hoi Ger
Dat helpt niet.
Mon
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2012 17:25:23
Quote Anchor link
Twee dingen waar ik ook nog heb overheen gekeken:
Je gebruikt dubbele quotes voor strings in de query, waar dat enkele horen te zijn.
Je voert de query niet uit.
Met foutahhandeling erbij krijg je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "SELECT *
 FROM cursisten
 WHERE naamvoornaam = '"
.mysql_real_escape_string( $_GET['vanwie'])."'" ;
$result = mysql_query($sql);
if ($result !== false) {
    $row=mysql_fetch_assoc($result);
    //dan hier de boel echoen;
}
else {
    echo mysql_error() . '<br>' . $sql;
}

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.