Refresh iedere 5 seconde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Dimitri Geers

Dimitri Geers

05/06/2014 15:11:42
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben bezig met het maken van een systeem.
Nu loop ik tegen een probleem aan en dat is het volgende.

Ik heb een pagina gemaakt genaamd: logs.php. Deze include ik op mijn index.php zodra pagina=logs.
Nu wil ik dat deze pagina iedere 5 seconde herlaad zonder dat heel de pagina refreshd. Dit wil ik ook alleen als pagina=logs.
Hier onder de code die in logs.php staat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    
    $LogId
= mysql_query("SELECT * FROM tbl_log ORDER BY datum DESC");
    
    echo "
    
        <h1>Logs</h1><br />
    
    "
;
    
    while($LogInfo = mysql_fetch_assoc($LogId)){
    
        echo "- <i>".$LogInfo['datum']." ".$LogInfo['gebruiker']."</i> ".$LogInfo['handeling']."<br />";
    
    }


?>


Wie o wie kan mij verder helpen?

Met vriendelijke groet,
Dimitri Geers

Toevoeging op 05/06/2014 15:14:00:

Hier trouwens de code waarmee ik de logs.php ophaal op mijn index pagina.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
        
                    if(isset($_GET['pagina'])) {
    
                        switch($_GET['pagina']) {
                        case
"uitloggen":
                            include('pagina/uitloggen.php');
                        break;
                        case
"gebruiker":
                            include('pagina/gebruiker-overzicht.php');
                        break;
                        case
"nieuws":
                            include('pagina/nieuws-overzicht.php');
                        break;
                        case
"pagina":
                            include('pagina/pagina-overzicht.php');
                        break;
                        case
"menu":
                            include('pagina/menu-overzicht.php');
                        break;
                        case
"rangen":
                            include('pagina/rangen-overzicht.php');
                        break;
                        case
"logs":
                            include('pagina/logs.php');
                        break;
                        case
"gebruiker-wachtwoord":
                            if(isset($_GET['nid'])) {
                                include('pagina/gebruiker-wachtwoord.php');
                            }
else{
                                include('pagina/gebruiker.php');
                            }

                        break;
                    }
                
                    }
else{
                        include('pagina/home.php');
                    }

        
                    ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 01:43:26
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2014 15:20:47
Quote Anchor link
Kijk eens naar ajax.
 
Dimitri Geers

Dimitri Geers

05/06/2014 15:22:42
Quote Anchor link
Ken je daar toevallig een tutorial van?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2014 15:25:25
 
Dimitri Geers

Dimitri Geers

05/06/2014 15:32:00
Quote Anchor link
Bedankt, ik ga er eens naar kijken.

Toevoeging op 05/06/2014 15:41:13:

Ik kan dit niet echt vinden op die website.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2014 15:58:52
Quote Anchor link
Deze (vereenvoudigde) code gebruik ik op mijn site, in combinatie met de Javascript jQuery-library.

JavaScript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
$(document).ready(function(){

loadData();
function loadData() {
    $.ajax({
        url: "script.php",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData();
                }, 5000);
            },
            error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
                $(".result").empty().html('Er is een fout opgetreden:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
                    }    
        });
    }

});


HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="result"> </div>"
Gewijzigd op 05/06/2014 16:51:55 door - Ariën -
 
Dimitri Geers

Dimitri Geers

05/06/2014 16:07:59
Quote Anchor link
Waar moet dan de <div class="result"></div> komen?
En wat moet daar tussen staan?

Alvast bedankt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2014 16:10:08
Quote Anchor link
Niks, die wordt automatisch ingevuld met de AJAX-response.... ;-)
Gewijzigd op 05/06/2014 16:10:17 door - Ariën -
 
Dimitri Geers

Dimitri Geers

05/06/2014 16:13:35
Quote Anchor link
Waar moet deze komen dan? In de script.php of op de pagina waar ook de ajax code staat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2014 16:16:39
Quote Anchor link
Script.php is de pagina die jij elke 5 seconden wilt ophalen.
Door middel van de JavaScript-code wordt deze elke 5 seconden opgehaald en ververst.

De HTML-code voor de 'result' komt op de plek waar jij alles inhoud wenst te tonen.
Ik hoop dat het duidelijk is zo?
Gewijzigd op 05/06/2014 16:17:14 door - Ariën -
 
Dimitri Geers

Dimitri Geers

05/06/2014 16:21:14
Quote Anchor link
Ik snap het, maar dan werkt het niet helemaal. Hier de code's:

logs.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script>

$(document).ready(function(){

function loadData() {
    $.ajax({
        url: "log.php,
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData();
                }, 5000);
            },
            error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
                $(".result").empty().html('Er is een fout opgetreden:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
                    }    
        });
    }

loadData();
});
</script>

<div class="result"> </div>


log.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    
    $LogId
= mysql_query("SELECT * FROM tbl_log ORDER BY datum DESC");
    
    echo "
    
        <h1>Logs</h1><br />
    
    "
;
    
    while($LogInfo = mysql_fetch_assoc($LogId)){
    
        echo "- <i>".$LogInfo['datum']." ".$LogInfo['gebruiker']."</i> ".$LogInfo['handeling']."<br />";
    
    }


?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2014 16:23:00
Quote Anchor link
Heb je ook de jQuery-library in je <head>-sectie geplaatst? En vin dje log.php en logs.php niet een beetje verwarrend?

Die hele JavaScript-code zou ik in een los .js-bestand zetten voor het gemak. Dan houd je JavaScript en HTML gescheiden van elkaar. Een stuk overzichtelijker.
Gewijzigd op 05/06/2014 16:24:24 door - Ariën -
 
Dimitri Geers

Dimitri Geers

05/06/2014 16:23:14
Quote Anchor link
Hij laat de inhoud van log.php niet zien.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2014 16:27:00
Quote Anchor link
Kan je wat meer vertellen?
- Bestaat die pagina wel?
- jQuery library toegevoegd?
- Fouten in je JS-console? (Ctrl+Shift+J)

En werkt log.php verder wel goed, ondanks er foutafhandeling mist.
Zet loadData(); anders eens bovenaan, zoals ik nu in mijn code nu heb staan?
Gewijzigd op 05/06/2014 16:27:54 door - Ariën -
 
Dimitri Geers

Dimitri Geers

05/06/2014 16:27:07
Quote Anchor link
De volgende code staat in mijn <head>:

<script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js" type="text/javascript"></script>

Toevoeging op 05/06/2014 16:27:41:

Uncaught SyntaxError: Unexpected token ILLEGAL

die fout krijg ik
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2014 16:29:46
Quote Anchor link
En waar refereert die foutmelding naar?
 
Dimitri Geers

Dimitri Geers

05/06/2014 16:30:48
Quote Anchor link
ldekrakertransport.nl/dimitri-geers-cms/index.php?pagina=logs:71

dat staat er achter.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2014 16:35:09
Quote Anchor link
En alles rond regel 71 is?
Gewijzigd op 05/06/2014 16:35:22 door - Ariën -
 
Dimitri Geers

Dimitri Geers

05/06/2014 16:36:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<div id="content">
                
                                        
                
                    <script>

$(document).ready(function(){

function loadData() {
    $.ajax({
        url: "log.php,
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData();
                }, 5000);
            },
            error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
                $(".result").empty().html('Er is een fout opgetreden:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
                    }    
        });
    }

loadData();
});
</script>

<div class="result"> </div>                
                </div>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2014 16:42:55
Quote Anchor link
Jegh... JS in de <body>

Verhuis loadData(); eens naar boven na je jQuery-ready-function.
Heb je geen voorbeeld die we in kunnen zien?
 
Dimitri Geers

Dimitri Geers

05/06/2014 16:46:44
Quote Anchor link
www.ldekrakertransport.nl/dimitri-geers-cms/

gebruikersnaam: test
wachtwoord: test

vervolgens in het menu op logs klikken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.