Regel verwijderen uit MySQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »
Rob Doornbos

Rob Doornbos

07/05/2012 12:10:52
Quote Anchor link
Hopelijk kan iemand mij helpen.

Ik heb onderstaand tabelletje met op iedere regel een checkbox om een regel te kunnen verwijderen uit de database.
Maar als ik nu op de Delete knop druk doet hij wel de pagina verversen, maar de regel is niet verwijderd.
Ik krijg ook geen verdere foutmeldingen.

Bij voorbaat dank.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
$tbl_name
="table_500"; // Table name

$result = mysql_query("SELECT * FROM $tbl_name")
or die(mysql_error());  

echo "<form name='form1' method='post' action=''>";
echo "<table id='cashbook' width='100%' cellpadding='1' border='0'>";
echo "<thead><tr>
<th>Date</th>
<th>Description</th>
<th>Income</th>
<th>Expense</th>
<th>  </th>


</tr></thead>"
;
        
// keeps getting the next row until there are no more to get
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<tr>
    <td width='25%'>"
;
        echo $row['field68'];
    echo "</td><td width='50%'>";
        echo $row['field70'];
    echo "</td><td width='10%'>";
        echo $row['field69'];
    echo "</td><td width='10%'>";
        echo $row['field71'];
    echo "</td><td width='5%'><input name='checkbox[]' type='checkbox' session_id='checkbox[]' value='";
        echo $row['session_id'];
    echo "'></td></tr>";
}


echo "</table>";
echo "<hr />";

echo "<input name='delete' type='submit' session_id='delete' value='Delete'>";

// Check if delete button active, start this
if($delete){
for($i=0;$i<$count;$i++){
$del_id = $checkbox[$i];
$sql = "DELETE FROM $tbl_name WHERE session_id='$del_id'";
$result = mysql_query($sql);
}


// if successful redirect
if($result){
echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=\cashbook.php\">";
}
}

echo "</form>";
?>
Gewijzigd op 08/05/2012 09:06:30 door Rob Doornbos
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 18:38:40
 
Erwin H

Erwin H

07/05/2012 12:12:11
Quote Anchor link
Ververs de pagina nog eens na het deleten. Is je regel dan wel weg?
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/05/2012 12:13:26
Quote Anchor link
Ik denk dat het in de 'for' zit. Hier heb je $count staat, maar die defineer je verder nergens
 
Reshad F

Reshad F

07/05/2012 12:15:44
Quote Anchor link
dit is een goede voorbeeld van een prullenbak script.

geen foutafhandeling.

zet dit bovenin.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
             error_reporting(E_ALL);
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2012 12:23:18
Quote Anchor link
field71, field72, field73

Slechte veldnamen. Je moet het aantal velden nooit verruimen vanwege aantallen. Dan ben je verkeerd bezig.

Verdiep je eens in normalisatie.
 
Chris PHP

Chris PHP

07/05/2012 12:37:13
Quote Anchor link
Rob,

Ben je nu niet 2 keer zolang bezig met alleen al te zoeken naar welk field nu wat is? Waarom gebruik je geen 'hekrenbare' veldnamen?

Zit het probleem niet in je if statement? het is if($delete) echter zie ik deze variabel nergens terug komen alleen een value='delete' bij de submit input. Waar komt de waarde van $delete vandaan?
 
Christiaan Scheermeijer

Christiaan Scheermeijer

07/05/2012 16:24:56
Quote Anchor link
Ik zie meerdere fouten, ik zou met een foreach de checkboxes doorlopen dan krijg je namelijk alleen de aangevinkte.
Daarna verwerk je de value van die checkboxes om regels te verwijderen.


Probeer dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php

$tbl_name
= "table_500"; // Table name

$result = mysql_query("SELECT * FROM $tbl_name")
        or die(mysql_error());

echo "<form name='form1' method='post' action=''>";
echo "<table id='cashbook' width='100%' cellpadding='1' border='0'>";
echo "<thead><tr>
<th>Date</th>
<th>Description</th>
<th>Income</th>
<th>Expense</th>
<th>  </th>


</tr></thead>"
;

// keeps getting the next row until there are no more to get
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<tr>
    <td width='25%'>"
;
    echo $row['field68'];
    echo "</td><td width='50%'>";
    echo $row['field70'];
    echo "</td><td width='10%'>";
    echo $row['field69'];
    echo "</td><td width='10%'>";
    echo $row['field71'];
    echo "</td><td width='5%'><input name='checkbox[]' type='checkbox' value='";
    echo $row['session_id'];
    echo "'></td></tr>";
}


echo "</table>";
echo "<hr />";

echo "<input name='delete' type='submit' value='Delete'>";

// Check if delete button active, start this
if (isset($_POST['delete'])) {
    $proceed = false; // Check of er iets gedaan is
    foreach ($_POST['checkbox'] as $delete) { // Loop elke checkbox langs en sla zijn value op als $delete
        $sql = "DELETE FROM $tbl_name WHERE session_id='$delete'";
        if (@mysql_query($sql)) {
            $proceed = true;  // Er is iets verwijderd, ga door naar cashbook
        }
    }

    if ($proceed) {
        echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=\cashbook.php\">";
    }
}

echo "</form>";
?>


// Edit
session_id in inputs ?
Gewijzigd op 07/05/2012 16:27:43 door Christiaan Scheermeijer
 
Joakim Broden

Joakim Broden

07/05/2012 16:39:05
Quote Anchor link
1) Gebruik juiste mySQL foutafhandeling (Tutorial)
2) Maak gebruik van ' bij HTML (Tutorial)
3) Geen meta in de BODY maar in de HEAD, gebruik hier een header() voor. (Tutorial)
4) Variabelen buiten " (zie punt 2)
5) Ga geen foutmeldingen onderdrukken met @, maar gebruik foutafhandeling (zie punt 1)

Succes ermee
Gewijzigd op 07/05/2012 16:40:48 door Joakim Broden
 
Rob Doornbos

Rob Doornbos

08/05/2012 09:06:04
Quote Anchor link
Geweldig het werkt!!

Ja, ik ben alleen maar aan het knippen en plakken geweest, de ballen verstand er van waar ik eigenlijk mee bezig ben :-)
Maar ik zal me er eens in (proberen) te verdiepen in de opgegeven tutorials.

Maar bedankt voor alle tips, met name natuurlijk Christiaan die de hele code heeft voorgekauwd.

Rob
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.