regex <a>...</a>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

16/05/2011 14:40:50
Quote Anchor link
Ik probeer een regelar expression te maken maar het wil niet gaan zo als ik het ingedachten had.

Ik probeer het volgende te zoeken in een string.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href='...'> <img scr='...'> </a>

De info ophalen die op de plaats van de puntjes staat probeer ik op te halen. En het zou dan moeten werken op alle variante die kunnen. dus als er een class bij staat moet dat niets uit maken (<a class="link" href='...'>).

dit is wat ik heb bedacht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$patroon = '/<[ \n\r]*a(?:.*?)href=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>[ \n\r]*<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>[ \n\r]*<[ \n\r]*/[ \n\r]*a[ \n\r]*>/i';

$part_one = '/<[ \n\r]*a(?:.*?)href=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>/i'; # <a href='...'>
$part_two = '<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>'; # <img scr='...'>
$part_three = '<[ \n\r]*/[ \n\r]*a[ \n\r]*>'; #</a>


Ziet iemand waar ik fout ga?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:43:44
 
Han eev

Han eev

16/05/2011 15:19:35
Quote Anchor link
http://gskinner.com/RegExr/
Succes, en dan net zolang prutsen totdat het lukt.
Anders zou ik 't maar via de DOM doen.
 
Mark L

Mark L

16/05/2011 17:27:01
Quote Anchor link
Punten die mij opvallen in je regex:
- [\'|\"] Dit betekent NIET ' of ", maar ' of | of " ! Maak hier dus gewoon [\'\"] van. Daarbij hoeft de dubbele quote niet gestript te worden, dus gewoon [\'"]

Ook matcht jouw code dit: <a href='url"><img src='url></a>

Dit wil je natuurlijk niet, dus kun je beter kijken naar een manier om te kijken naar het eerste teken en kijken wanneer deze stopt:
href=([\'"])(.*?)\1

Nu werkt enkel de url ZONDER enige quotes niet...
Hier moeten we nog voor compenseren: (href=([\'"])(.*?)\1|href=([^ ]+))

Daarbij vergeet je dat het ook toegestaan is om spaties e.d. tussen de href en het =-teken te zetten, ook kan dit tussen het =-teken en de waarden...

Ik denk dat je hiermee ver zult komen...
 
Peter  paul

peter paul

17/05/2011 16:49:20
Quote Anchor link
Ik ben al een heel stuk verder gekomen bedankt voor je goede uitleg er bij. Maar nou moet ik nog 1 ding (zo als ik het nou zie) proberen op te lossen.

het moet in dit deel gebeuren. href=([\'"])(.*?)\1

Ik wil graag dat er gecontroleerd wordt of de href eindigt op .jpg, .gif, .png of iets dergelijks.

kan ik daar iets maken als \.(jpg|gif|png)+ dus dat zou dan href=([\'"])(.*?\.(jpg|gif|png)+)\1 zijn

Dit heb ik dan ook getest maar loop tegen het volgende probleem aan.

VB:
<a href="1.htm"><img src="1.jpg" width="400" height="300" border="0"></a>

Na href staat geen van 3 mogelijkheden het is namelijk htm. Dus hij zou deze moeten over slaan. Maar hij gaat gewoon opzoek naar een stuk dat wel matched en dus extract hij 03.htm"><img src="tm_03.jpg
Gewijzigd op 17/05/2011 18:05:53 door peter paul
 
Pim -

Pim -

17/05/2011 17:54:36
 
Mark L

Mark L

17/05/2011 20:03:21
Quote Anchor link
Mag ik je regex tot nu toe zien?

Wat je hiertegen kunt doen ik kijken wat er absoluut niet in een url mag voorkomen. Ik denk nu als eerste aan quotes...

Je kunt namelijk vertellen wat er NIET in mag voorkomen: [^"]

Dan zou ik dit ervan maken: href=([\'"])([^\'"]+\.(?:jpg|gif|png))\1
Wat gebeurt hier?
eerst zoeken we op href=

Als we dit gevonden hebben pakken we de quote die erna staat ([\'"]) en slaan deze op als zijnde \1. Dan pakken we de tekst erna en zeggen dat daar geen quote in mag staan. Ik heb geprobeerd om de \1 te gebruiken, maar ik krijg [^\1] niet goed werkend, dus heb ik besloten dat er gewoon GEEN quote in mag... want dat zou je in principe alleen bij Javascript gebruiken, als ik het goed heb.
Daarna zoeken we op de extensie. Deze extensie hoeft niet als aparte variabele opgeslagen te worden: vandaar de ?: aan het begin van de group. En na de inhoud van het href-attribuut volgt de quote.

Als je het helemaal mooi/perfect wilt hebben, moet je denk ik de single en double quote apart matchen en ook nog controleren op eventueel gestripte quotes:

<a href="http://www.quote.nl/quote\".htm"><img src="1.jpg" width="400" height="300" border="0"></a>

Ik heb al gezegd dat er ook spaties/enters tussen de href en het =-teken kan zitten..
Daarbij wil ik ook melden dat een extensie niet alles zegt. Sommige afbeeldingen zijn .php; als ze gerendered worden via GD o.i.d. ... Daarbij kun je natuurlijk ook controleren of de inhoud van het href-attribuut gelijk is aan die van de src.
 
Peter  paul

peter paul

19/05/2011 09:58:23
Quote Anchor link
dit is wat ik tot nu toe heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/<[ \n\r]*a(?:.*?)href[ \n\r]*=[ \n\r]*([\'"])([^\'"]+\.(?:jpg|gif|png|wmv|mpg))\1(?:.*?)>(?:.*?)<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src[ \n\r]*=[ \n\r]*([\'"])(.*?)\1(?:.*?)>(?:.*?)<[ \n\r]*\/[ \n\r]*a[ \n\r]*>/is


Maar na veel testen ben ik iets tegen gekomen wat niet gaat zo als ik in gedachten had.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<a href="test.jpg">test</a>
<img src="image.png">
<a href="test2.jpg">test2</a>


Rekent hij ook goed. Dus ik denk dat ik moet proberen er voor te zorgen dat in onderstaande combinatie </a> niet in dat deel mag voor komen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
>(?:.*?)<


Maar het probleem is </a> kan op meerdere manieren geschreven worden met spaties en dergelijke. Hoe kan ik dit oplossen?
Gewijzigd op 19/05/2011 10:00:07 door peter paul
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.