Registratie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »
Louis Deconinck

Louis Deconinck

04/01/2013 10:49:05
Quote Anchor link
Hallo iedereen

ik ben bezig met een website en deze is bijna klaar, alleen krijg ik nog een fout met het registratieformulier. Nadat de persoon geregistreerd is, krijgt hij een unieke link toegezonden waar hij moet op klikken om zijn account te activeren, die link bevat een unieke code die ook in de database en deze code moet dus geverifeerd raken, alleen stopt hij een andere code in de database dan de code die hij meezend in de e-mail. Hoe kan ik dit probleem oplossen? Dit is mijn code

Registratiepagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
include("header.php");
?>

<h2>Registreer</h2>
<?php
$ref
="";
if (isset($_GET['ref'])) {
$ref=$_GET['ref'];
}

// Als het registratie formulier gepost is
if (isset($_POST['registreer'])) {
//gebruikersnaam, wachtwoord en email beveiligen voor hackers
$naam = protect ($_POST['naam']);
$voornaam = protect ($_POST['voornaam']);
$wachtwoord = protect ($_POST['wachtwoord']);
$bwachtwoord = protect ($_POST['bwachtwoord']);
$email = protect ($_POST['email']);
$bemail = protect ($_POST['bemail']);
    //checken of iets is opengelaten
    if ($naam == "" or $voornaam == "" or $email == "" or $bemail == ""  or $wachtwoord == ""  or $bwachtwoord == "") {
    output("Vul alle velden in.");
    }

    else {
    // data selecteren om te checken of gebruikersnaam en email al bezet zijn
    $registreer1 = mysql_query("SELECT * FROM gebr WHERE email='$email'") or die(mysql_error());
        if (mysql_num_rows($registreer1) > 0) {
        output("Dit e-mailadres wordt al gebruikt.");
        }

        else {
        //random bevestigingscode genereren
        $code=md5(uniqid(rand()));
            //testen of emailadressen en wachtwoorden juist zijn
            if(($wachtwoord==$bwachtwoord)&&($email==$bemail)) {
            //gegevens in tijdelijke tabel plaatsen
            $ins1 = mysql_query("INSERT INTO tijd (code, naam, voornaam, email, wachtwoord, ref) VALUES ('$code', '$naam', '$voornaam', '$email','".md5($wachtwoord)."', '$ref')") or die(mysql_error());
            $bericht = "Hallo $voornaam\n\nKlik hieronder op de bevestigingslink om je registratie af te ronden\nhttp://site.nl/php/te/bevestiging.php?code=$code\n\nMet vriendelijke groeten\nHet Site Team";
$header = "From: 'Site' <'[email protected]'>";
                $sentemail=mail($email,'Registratie bevestigen',$bericht,$header);
                //als de email succesvol is verzonden
                if($sentemail) {
                output("Een bevestigingslink werd naar je email gezonden. Klik op de bevestigingslink in deze email om je account te activeren.");
                }

                else {
                output("We hebben je niet kunnen aanmelden, probeer opnieuw.");
                }
            }

else {
output("Jouw e-mailadressen en/of wachtwoorden komen niet overeen, probeer opnieuw.");
}
        }
    }    
}

?>

        <form action="" autocomplete="off" method="post">
            <table><tr><td>Vooraam:</td><td><input type="text" name="voornaam" maxlength="50" /></td></tr>
            <tr><td>Naam:</td><td><input type="text" name="naam" maxlength="50" /></td></tr>
            <tr><td>E-mail:</td><td><input type="text" name="email" maxlength="100" /></td></tr>
            <tr><td>Bevestig e-mail:</td><td><input type="text" name="bemail" maxlength="100" /></td></tr>
            <tr><td>Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="wachtwoord" maxlength="50" /></td></tr>
            <tr><td>Bevestig wachtwoord:</td><td><input type="password" name="bwachtwoord" maxlength="50" /></td></tr></table>
            <input type="submit" name="registreer" value="Registreer" />
        </form>
<?php include("footer.php");  ?>


Pagina waar je naartoe gaat, nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
//connectie maken + header
include('header.php');
//variable van email in script plaatsen
$code=$_GET['code'];
//alle data selecteren van de gebruiker
$inv1=mysql_query("SELECT * FROM tijd WHERE code='$code'") or die(mysql_error());
//als de query goed was
if($inv1) {
//aantal rijen die de code hebben
$count=mysql_num_rows($inv1);
    //als de code in de databse is
    if($count==1) {
    //van de gegevens in de databse variabelen maken door ze in een array te plaatsen
    $rows=mysql_fetch_array($inv1);
    $naam=$rows['naam'];
    $voornaam=$rows['voornaam'];
    $email=$rows['email'];
    $wachtwoord=$rows['wachtwoord'];
    $ref1=$rows['ref'];
$inv4=mysql_query("SELECT * FROM gebr WHERE id='$ref1'") or die(mysql_error());
$rows2=mysql_fetch_array($inv4);
$ref2=$rows2['ref1'];
    //gegevens in permanente database plaatsen
    $inv2=mysql_query("INSERT INTO gebr (naam, voornaam, email, wachtwoord, ref1, ref2) VALUES ('$naam', '$voornaam', '$email', '$wachtwoord', '$ref1', '$ref2')") or die(mysql_error());
    $inv3=mysql_query("INSERT INTO cred (saldo, totaal, refopbrengst, klikopbr, overig) VALUES (100, 100, 0, 0, 100)") or die(mysql_error());
//gegevens uit tijdelijke database verwijderen
    $inv3=mysql_query("DELETE FROM tijd WHERE code='$code'") or die(mysql_error());
$bericht = "Hieronder vind je je gegevens, waarmee je kan inloggen op site.nl\n\nvoornaam: $voornaam\nnaam: $naam\ne-mailaders: $email\nwachtwoord: jouw zelf gekozen wachtwoord\n\nAls je deze gegevens zou willen veranderen, dan kan je dat doen onder 'instellingen'.\nMocht je je wachtwoord vergeten zijn, dan kan je een nieuw wachtwoord aanvragen op onze website: site.nl\n\nMet Vriendelijke Groeten\nHet Site Team";
$header = "From: 'Site' <'[email protected]'>";
                $sentemail=mail($email,'Jouw gegevens',$bericht,$header);
                //als de email succesvol is verzonden
                if($sentemail) {
                output("Je bent succesvol geregistreerd, je kan nu inloggen op onze website, met de door jouw ingegeven gegevens.");
                }

                else {
                output("We hebben je niet kunnen aanmelden, probeer opnieuw");
                }
    }

    else {
    output("De bevestigingscode bevind zich niet in onze databse");
    }
}

else {
output("We hebben geen data kunnen selecteren in onze databse.");
}

include('footer.php');
?>


Dus als je op de bevestigingslink klikt heeft hij soms deze error 'De bevestigingscode bevind zich niet in onze databse', terwijl hij het soms wel doet, heel raar, weten jullie misschien wat er fout is aan mijn code?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 18:54:57
 
Eddy E

Eddy E

04/01/2013 11:00:04
Quote Anchor link
Waarom de code met emailadres/wachtwoord etc in een tijdelijke tabel plaatsen?
Zet de code gewoon in een (nieuwe) kolom bij de gebruikers.
En zodra de code bevestigd is, verwijder je de code uit de kolom.
En je kan alleen inloggen als de code-kolom leeg is... veel eenvoudiger en minder kans op fouten.
 
No One

No One

04/01/2013 11:04:59
Quote Anchor link
Of wachtwoord kolom...dan kun je als de link geverifieerd is de gebruiker het wachtwoord invoeren :)
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2013 11:14:54
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 04/01/2013 11:00:04:
Waarom de code met emailadres/wachtwoord etc in een tijdelijke tabel plaatsen?
Zet de code gewoon in een (nieuwe) kolom bij de gebruikers.
En zodra de code bevestigd is, verwijder je de code uit de kolom.
En je kan alleen inloggen als de code-kolom leeg is... veel eenvoudiger en minder kans op fouten.

Dat lijkt mij juist een hele goed manier, om dat apart op te slaan. Over het algemeen (!!) registrer je maar 1 keer en daarna zal die kolom dus altijd leeg blijven. Dat betekent dat je een kolom in je tabel hebt die voor 95% of meer leeg is, dat is nutteloos. Veel beter om dat in een aparte tabel op te slaan. Als het daarin staat weet je zeker dat het voor 100% gebruikt is, veel efficienter dus.
 
No One

No One

04/01/2013 11:19:51
Quote Anchor link
heb je wel een extra tabel die afhankelijk van de hoeveelheid users je verwacht dat er dagelijks gaan registreren vrijwel leeg staat...net zoiets als een tuinhuisje waar je af en toe even in gaat...
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2013 11:22:22
Quote Anchor link
Heb je overigens wel eens gechecked of er dubbele codes in je tabel staan? Je checkt namelijk op $count == 1. Als er dus 2 gevonden worden kan je ook in de else terecht komen. Het feit dat je alleen een random waarde genereert kan hiertoe leiden. Eigenlijk wil je een random waarde en een unieke waarde waarop je kan selecteren, zodat je altijd weet dat 0 of 1 waarde terug krijgt.

Toevoeging op 04/01/2013 11:23:18:

Henze Berkheij op 04/01/2013 11:19:51:
heb je wel een extra tabel die afhankelijk van de hoeveelheid users je verwacht dat er dagelijks gaan registreren vrijwel leeg staat...net zoiets als een tuinhuisje waar je af en toe even in gaat...

Beter een lege tabel, dan een tabel met duizenden records waar altijd 1 kolom leeg is.
 
No One

No One

04/01/2013 11:28:33
Quote Anchor link
@Erwin..true..maar toch liever bijv het password vakje gebruiken...moeten de gebruikers na het aanklikken van de link een wachtwoord invoeren :)
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2013 11:29:57
Quote Anchor link
Yep, maar als je zo'n extra code tabel heb kan je die ook voor andere zaken gebruiken. Bijvoorbeeld de code die je opstuurt voor wanneer iemand zijn email adres wil wijzigen. Dat wil je ook verifieren, met zo'n code, waar sla jij die op?
 
Eddy E

Eddy E

04/01/2013 11:32:07
Quote Anchor link
@ Erwin: is dat echt beter? Tenslotte haal je die toch niet op (immers: * gebruiken we niet).

@ Henze: kijk eens hoe Steam dat doet: die stuurt je 5 (of 6) tekens op die je even moet kopieren/plakken in het veld. Dus geen link oid. Gelijk doen is wel zo handig. De mailservers zijn snel genoeg.
 
No One

No One

04/01/2013 11:34:25
Quote Anchor link
@Erwin..zit wat in :)
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2013 11:42:16
Quote Anchor link
@Eddy
Ja het is echt beter.
1) 1 record ophalen uit een tabel met 1 record, of uit een tabel met 10.000 records
2) 1 record verwijderen uit een tabel met 1 record, of een update uitvoeren op een tabel met 10.000 records
Dit kan je wel weer verbeteren op die grote tabel met een extra index, maar indexen kosten je dan weer performance bij insert en updates.

Overigens is het hebben van een kolom die in feite altijd leeg is ook een teken dat de database niet goed genormaliseerd is.

Is het een doodzonde om het toch in die users tabel te doen? Nee, natuurlijk niet. Zeker bij kleinere omgevingen zal je niet merken dat het beter dan wel slechter is, bij grotere omgevingen zou ik altijd kolommen proberen te vermijden waarvan je weet dat ze voor het merendeel leeg blijven.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

04/01/2013 12:40:37
Quote Anchor link
Bedankt iedereen voor de vele tips, maar het was een domme fout. Het type van de tabel stond op int in plaats van varchar, nu werkt alles weer.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.