ReisTip

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

David Meijer

David Meijer

26/10/2014 09:58:30
Quote Anchor link
met dit zeg maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
foreach ($xml->VertrekkendeTrein as $item)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:09:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/10/2014 09:58:42
Quote Anchor link
Jep..
 
David Meijer

David Meijer

26/10/2014 09:59:30
Quote Anchor link
En dat moet ik dus in die echo doen zeker want ik ga het een beetje snappen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/10/2014 10:02:53
Quote Anchor link
Nee, je wilt die echo steeds herhalen natuurlijk ;-)
 
David Meijer

David Meijer

26/10/2014 10:02:59
Quote Anchor link
En dan komt het zeker er zo uit te zien
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<div>ReisTip: ' . foreach ($xml->VertrekkendeTrein as $item)  $item-> ReisTip . '</div>';


Toevoeging op 26/10/2014 10:03:32:

- Aar - op 26/10/2014 10:02:53:
Nee, je wilt die echo steeds herhalen natuurlijk ;-)


Ja dat wil ik ook.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/10/2014 10:03:36
Quote Anchor link
Nope

Toevoeging op 26/10/2014 10:04:31:

Denk eens logisch na.
Wat doet foreach() precies, en waar moet je de echo plaatsen.

Als je op http://www.w3schools.com/php/php_looping_for.asp kijkt, moet er vast wel een belletje rinkelen.
Gewijzigd op 26/10/2014 10:06:14 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

26/10/2014 10:05:11
Quote Anchor link
Oke dan daarom vraag ik het eerst even of dat goed is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/10/2014 10:07:53
Quote Anchor link
-foreach $xml->VertrekkendeTrein as $item
-- echo $item->Station, $item->Vertrektijd etc...
- einde foreach.

Niet heel lastig dus. Nu mag je het zelf verwerken tot iets werkends.
Gewijzigd op 26/10/2014 10:09:04 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

26/10/2014 10:09:13
Quote Anchor link
- Aar - op 26/10/2014 10:03:36:
Nope

Toevoeging op 26/10/2014 10:04:31:

Denk eens logisch na.
Wat doet foreach() precies, en waar moet je de echo plaatsen.

Als je op http://www.w3schools.com/php/php_looping_for.asp kijkt, moet er vast wel een belletje rinkelen.


Met die foreach () gaat niet zo snel een belletje rinkelen bij mij
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/10/2014 10:11:59
Quote Anchor link
Ik wil niet lullig zijn, maar probeer het zelf eens te snappen in plaats dat we alles uitleggen.
Er is een knopje met 'Run example', je kan het op je eigen lokale server / webhosting uittesten en ermee spelen.

Meer dan dit ga ik niet meer zeggen. Ik geloof er zeker van dat je het kunt. Als je er maar genoeg motivatie instopt.
Gewijzigd op 26/10/2014 10:12:17 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

26/10/2014 10:22:22
Quote Anchor link
Het begint er nu al iets mooier er uit te zien http://vertrektijden.bussenentreinenforum.nl/index2.php?station=kma
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/10/2014 10:40:15
Quote Anchor link
Mooi zo :-)
 
David Meijer

David Meijer

26/10/2014 10:40:45
Quote Anchor link
ik heb het nu zo staan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if(isset($_GET['station'])) {
    $username = "xxxx";
    $password = "xxxx";
    $url = "http://webservices.ns.nl/ns-api-avt?station=".$_GET['station'];

    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_USERPWD, $username . ':' . $password);
    $result = curl_exec($ch);
    curl_close($ch);

    $xml = simplexml_load_string($result,NULL, LIBXML_NOCDATA);
    foreach ($xml->VertrekkendeTrein as $item)
  
    echo $item-> RitNummer, $item-> VertrekTijd, $item-> EindBestemming, $item-> TreinSoort, $item-> RouteTekst, $item-> Vervoerder, $item-> VertrekSpoor, $item-> ReisTip;
  
    echo "<pre>".print_r($xml,true)."</pre>";
}
else {
    echo "Er is geen station meegegeven";
}

?>


Als ik het zo doet krijg ik wel alles te zien alleen blijven ze aan elkaar plakken.

Ongeacht of ik nou het mooi wilt maken als ik bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div></div>
er bij zet dan doet hij het niet.
Gewijzigd op 26/10/2014 10:42:43 door David Meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/10/2014 10:45:49
Quote Anchor link
Misschien eens het verschil tussen strings en variabelen eens opzoeken?
 
David Meijer

David Meijer

26/10/2014 10:47:43
Quote Anchor link
Oke want als ik die bij die echo er in zet wil het niet ook niet met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h1></h1>
.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/10/2014 10:55:09
Quote Anchor link
Ik mag hopen dat je wel quotes gebruikt hebt, anders vliegen de errors je om de oren. Dit is feitelijk gewoon basiskennis PHP die in het eerste hoofdstuk al uitgelegd wordt.
 
David Meijer

David Meijer

26/10/2014 10:56:44
Quote Anchor link
Volgens mij niet.

Maar ik weet het niet zeker.
Gewijzigd op 26/10/2014 10:57:53 door David Meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/10/2014 11:08:12
Quote Anchor link
Je weet toch wel wat je geleerd hebt?
Als je twijfelt zou ik het hoofdstuk van je vertrektijden-ding maar even dichtslaan, en beginnen met wat basis-tutorials van hoofdtuk 1 t/m 8 ofzo waarin de werking van PHP duidelijk wordt gemaakt.

Het verbaast me dat je al enkele jaren aan iets specifieks sleutelt met minimale ervaring aan PHP of kennis mist op bepaalde vlakken, en dan merk je dat je dingen niet snapt.

Ik raad je aan voordat je verder gaat in ieder geval te weten hoe:
- Echo's, variabelen en strings werken
- Hoe functies werken, en hoe je zelf functies kan maken
- Hoe if-else-else statements werken
- Hoe loopjes zoals for(), while() en foreach werken
- Hoe array's werken en hoe je ze moet uitlezen

Het belangrijkste ervan: Maak voorbeelden, speel met de voorbeelden die je gegeven worden en probeer te ontdekken hoe ze werken en wat er precies gebeurt. Alleen dan kan je PHP goed onder de knie krijgen.

En dan zou je verder kunnen kijken naar je vertrektijden script. Want nu lijkt het erop dat we alles gewoon voor staan te kouwen, en dat is toch echt niet de bedoeling op PHPhulp.
Gewijzigd op 26/10/2014 11:10:07 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.