Resultaten cumulative krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »
Peter Jansen

Peter Jansen

06/10/2020 10:59:04
Quote Anchor link
Hoi allemaal, ik heb deze query geschreven, alleen het lukt niet om de kolommen te cumuleren. dus periode 1 = 1 periode 2 is 2+1 periode 3 is weer de optelsom van 1+2+3 enz..

Hoe kan ik dit doen

Quote:
SELECT dbo.grtbk.reknr, dbo.grtbk.oms25_0, SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '1' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [1], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '2' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [2], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '3' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [3],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '4' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [4], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '5' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)
ELSE 0 END) AS [5], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '6' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [6], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '7' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [7], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '8' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [8],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '9' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [9], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '10' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)
ELSE 0 END) AS [10], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '11' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [11], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '12' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [12]
FROM dbo.grtbk LEFT OUTER JOIN
dbo.GeneralLedgerBalances ON dbo.GeneralLedgerBalances.GeneralLedger = dbo.grtbk.reknr AND YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate) = 2020
GROUP BY YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate), dbo.grtbk.oms25_0, dbo.grtbk.reknr
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 13:34:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2020 11:29:12
Quote Anchor link
Kan je de query ook ont-spaghetti'en?
We hebben ook code-tags.
 
Peter Jansen

Peter Jansen

06/10/2020 11:33:43
Quote Anchor link
SELECT dbo.grtbk.reknr, dbo.grtbk.oms25_0,
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '1' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [1],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '2' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [2],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '3' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [3],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '4' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [4],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '5' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [5],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '6' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [6],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '7' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [7],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '8' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [8],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '9' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [9],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '10' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)ELSE 0 END) AS [10], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '11' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [11], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '12' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [12]
FROM dbo.grtbk LEFT OUTER JOIN
dbo.GeneralLedgerBalances ON dbo.GeneralLedgerBalances.GeneralLedger = dbo.grtbk.reknr AND YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate) = 2020
GROUP BY YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate), dbo.grtbk.oms25_0, dbo.grtbk.reknr
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/10/2020 21:55:07
Quote Anchor link
Voer je deze query rauw uit op je database, of communiceert een scriptingtaal (PHP?) met de database? In dit laatste geval zou je dit probleem (deels) kunnen overhevelen naar deze taal, waarbij je de query eenvoudig houdt en alles simpelweg groepeert op maand. In de scriptingtaal kun je dan de cumulatieve optelling doen. Verdeel en heers.

En anders kun je misschien denken aan een mysql-procedure. Of wellicht kun je hier wat inspiratie vinden.

NB aLternatief: als dit historische gegevens betreft die toch niet meer veranderen zou je dit van tevoren kunnen uitrekenen en in een aparte kolom kunnen opslaan.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/10/2020 16:03:23
Quote Anchor link
Wat je zoekt heet in databasetermen een 'running total'.
Het werkt via een window-function als SUM() waarbij je ook de voorgaande rijen meeneemt.
Afhankelijk van het beoogde resultaat kan je iets doen als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  SUM(AmountDCDebit - AmountDCCredit)
  OVER (
    ORDER BY ReportingDate
    RANGE BETWEEN UNBOUNDED PRECEDING AND CURRENT ROW
  ) AS "subtotaal"
FROM ...


Voor de volledige syntax zie: https://www.postgresql.org/docs/current/functions-window.html

Mocht je gedoemd zijn om met MySQL te werken dan is er goed nieuws: sinds versie 8 kan MySQL het kunstje eindelijk ook.
Zie voor details: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/window-functions.html

Een running total opnieuw bedenken en uitprogrammeren in PHP is niet nodig, dat kan je beter aan de database over laten. Want die kan dat sneller en efficiënter dan dat je dat in PHP kan doen.
Gewijzigd op 07/10/2020 16:08:01 door Ad Fundum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/10/2020 16:13:36
Quote Anchor link
Ad Fundum op 07/10/2020 16:03:23:
Een running total opnieuw bedenken en uitprogrammeren in PHP is niet nodig, dat kan je beter aan de database over laten. Want die kan dat sneller en efficiënter dan dat je dat in PHP kan doen.

Mwa. Welke gegevens je gebruikt en hoe je deze gebruikt zijn twee verschillende dingen. Wat als je straks ook het verschil per maand wilt hebben? Dit is een eenvoudigere aanpassing in PHP als je maandtotalen hebt dan wanneer je een query om moet schrijven (en moet testen) voor dat doel. Er is voor beide wat te zeggen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2020 16:03:28
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 07/10/2020 16:13:36:
Wat als je straks ook het verschil per maand wilt hebben?

Je kunt het makkelijk opdelen met het PARTITION BY statement.
Postgres: https://www.postgresql.org/docs/current/tutorial-window.html
MySQL: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/window-functions-usage.html

Als je dat door de database laat doen hoef je niet extra tests te schrijven voor je PHP code.

En met sneller bedoel ik: als je de data eerst via TCP moet overbrengen naar PHP FPM kost dat extra resources, en qua dataverwerking is PHP altijd trager dan de database. Dat ga je merken als je grotere hoeveelheden data langs moet lopen, of grotere aantallen HTTP requests moet verwerken.
Gewijzigd op 09/10/2020 16:06:23 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.