rijen als kolommen weergeven.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

09/08/2008 18:23:00
Quote Anchor link
hallo allen,

Ik ben echt de weg kwijt, ik heb echt geen idee hoe ik dit zou moeten doen.
Wat ik wil is een array uit een database tabel uitlezen , en vanuit deze tabel de rijen als kolommen weer geven.

de database :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
naam_1 cijfer_1 cijfer_2 cijfer_3 cijfer_4 ...cijfer_10
naam_2 cijfer_1 cijfer_2 cijfer_3 cijfer_4 ...cijfer_10
naam_3 cijfer_1 cijfer_2 cijfer_3 cijfer_4 ...cijfer_10


moet worden weergegeven als :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
Naam_1     Naam_2     Naam_3
cijfer_1     cijfer_1     cijfer_1
cijfer_2     cijfer_2     cijfer_2
cijfer_3     cijfer_3     cijfer_3
cijfer_4     cijfer_4     cijfer_4
etc


Kan iemand me vertellen hoe dat in zijn werk moet gaan ?

Ik heb het volgende maar die geeft de rijen wel als kolommen , maar onder elkaar weer. En eerlijk gezegd weet niet niet waar het 'm in zit om die kolommen NAAST elkaar te krijgen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
$query = "SELECT * FROM Deelnemers";
$result = mysql_query($query) or die ("Error in query: $query. " . mysql_error());
while($deelnemer = mysql_fetch_row($result)) {

                   $c=0;
                echo "<table>\n";
                for ($c; $c<11; $c++) {
                        echo "<tr>\n";
                        $r=0;
                        for ($r; $r<1; $r++) {
                            echo "<td>",$deelnemer[$c],"</td>";
                            }            
                        echo "\n</tr>\n";
                }
                echo "</table>\n";
        
}


Maar dit geeft alles onder elkaar ....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
naam_1
cijfer_1
cijfer_2
cijfer_3
cijfer_4
.....etc
naam_2
cijfer_1
cijfer_2
...etc


Groeten
Jerry
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jerry Zimmerman
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 01:08:36
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

09/08/2008 19:16:00
Quote Anchor link
dus bijv:

a 0 1 2 3
b 0 1 2 3
c 1 0 21 2

??

mvg Kasper
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

09/08/2008 19:35:00
Quote Anchor link
Ik heb een database met deelnemer gegevens.
Iedere deelnemer heeft een rij met 10 cijfers.

Als ik de gegevens ophaal met een query , en deze weergeef als tabel , dan krijg ik 9 namen (zoveel spelers zijn er) , met achter elke naam 10 lotto cijfers (tussen 1 en 42).

Maar voor de leesbaarheid wil ik de tabel anders weergeven. Namelijk de namen van de spelers op een rij, met onder iedere naam de cijfers die de speler gekozen heeft.

Als ik de query van de tabel "deelnemers" weer geef, komt er te staan :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Jan 1 4 6 12 15 20 22 31 37 41
Piet 2 6 9 11 15 20 23 35 38 40
etc.....


Maar ik wil het graag weergeven als :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Jan    Piet    etc...
1      2
4      6
6      9
12     11
15     15
20     20
22     23
31     35
37     38
41     40


Ik hoop dat dit duidelijker is.
Ik heb begrepen dat dat "transposition" is.
Maar helaas kan ik maar niet uitvogelen hoe ik het moet klaarspelen.

grtz
Jerry
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.