rn omzetten naar <br/>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Seb wd

seb wd

21/07/2007 17:42:00
Quote Anchor link
Hello all,

Ik heb in mijn script het volgende probleem.
Als iemand in de <textarea> een berichtje schrijft met een enter, dan krijg na submitten een rn als enter te zien ipv <br/>.
Ik dacht dat ik het omzetten goed had geplaatst, namelijk als volgt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo nl2br($db->f("customer_note"))."<br />"; ?>

Wat heb ik hier fout gedaan?

Alvast bedankt!

Seb.
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:41:32
 
Frank -

Frank -

21/07/2007 17:45:00
Quote Anchor link
<br /> hoort daar niet meer te staan, daarvoor gebruik je nu juist de functie nl2br() voor! Zie de handleiding.
 
- -

- -

21/07/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Klopt die $db->... wel?
 
Seb wd

seb wd

22/07/2007 12:51:00
Quote Anchor link
Als ik het zo noteer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo nl2br($db->f("customer_note")); ?>

Dan laat hij het nog steeds als 100rn200rn300 zien ipv
100
200
300

Ik heb even gekeken hoe het in de database staat en daar staat het als
100\r\n200\r\n300

Enig idee hoe ik het goed getoond wordt?
Alvast bedankt!

Seb.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/07/2007 12:55:00
Quote Anchor link
stripslashes()
 
Seb wd

seb wd

22/07/2007 13:09:00
Quote Anchor link
als ik dat doe, dan laat hij nog steeds rn zien ipv br
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/07/2007 13:13:00
Quote Anchor link
stripslashes(nl2br($db->f("customer_note")))
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/07/2007 13:17:00
Quote Anchor link
Nee, het lijkt erop dat die backslashes van \r\n juist verdwijnen en dat nl2br() het dus niet meer herkend.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Seb wd

seb wd

22/07/2007 13:17:00
Quote Anchor link
maar de slashes zijn al weg als ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo nl2br($db->f("customer_note")); ?>
doe. De stripslashes heb ik dan volgens mij niet nodig.

De br staat in de database als \r\n en wordt getoond als rn op de site.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/07/2007 13:21:00
Quote Anchor link
Blijkbaar gaat het fout bij het ophalen van de gegevens uit de database. Hoe doe je dat?
 
Seb wd

seb wd

22/07/2007 18:02:00
Quote Anchor link
Zo wordt het in ieder geval in de database geplaatst.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $q .= $db->getEscaped( htmlspecialchars(strip_tags($d['customer_note']))) . "', '"; ?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/07/2007 18:24:00
Quote Anchor link
Ja, maar het staat goed in de database. De het gaat fout tussen het moment dat de gegevens in de database staan en dan ze door de nl2br() functie gaan. Oftewel, waarschijnlijk bij het ophalen van de gegevens.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

22/07/2007 19:22:00
Quote Anchor link
dmv str_replace o.i.d. de \r\n replacen in <br /> en daarna nl2br() ??
 
- SanThe -

- SanThe -

22/07/2007 19:34:00
Quote Anchor link
Als ik dit doe werkt het zoals jij wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo nl2br("100\r\n200\r\n300");
?>

Dus het staat waarschijnlijk al niet meer goed in $db->f("customer_note").

Edit: \n en \r zijn beiden in dit geval aparte characters. Oftewel het escape character (\) werkt nog en is geen normale \.
\n => chr(10)
\r => chr(13)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.