rommelig gastenboek?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

21/02/2011 20:21:41
Quote Anchor link
Ik ben bezig met mijn eerste gastenboek. Je kunt boodschappen achterlaten via invoer.php (stuur ik niet mee). Ik vraag mij gewoon af of mijn script erg rommelig is of niet. Wat kan ik efficienter doen en misschien zitten er wel grote fouten in. Graag jullie deskundige mening.

verderop vinden jullie mijn script. Ik had hem de eerste keer fout meegestuurd.
Gewijzigd op 21/02/2011 21:08:07 door Linda Overkleeft
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 20:12:09
 
Jasper DS

Jasper DS

21/02/2011 20:23:31
Quote Anchor link
gebruik jij even de [code][/code] tags
Gewijzigd op 21/02/2011 20:24:27 door Jasper DS
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

21/02/2011 20:27:33
Quote Anchor link
Eerste twee keer fout verstuurd, daarom heb ik de code weggegooid.
Opgeruimd staat netjes
Gewijzigd op 21/02/2011 20:50:35 door Linda Overkleeft
 
Victor Php

Victor Php

21/02/2011 20:34:11
Quote Anchor link
Zet helemaal aan het begin [.code] (zonder puntje)

Zet na </html [./code] (zonder puntje)
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

21/02/2011 20:38:00
Quote Anchor link
Volgens mij had ik het net goed gedaan... maar goed, hier komt ie.. wordt nu echt een rommelig gastenboek :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php
function display_db_query($query_string, $connection, $header_bool, $table_params)
    {

      $query="CREATE TABLE gastenboek (
    id int(11) NOT NULL  AUTO_INCREMENT,
    naam varchar(50) NOT NULL,
    boodschap text NOT NULL ,
    datum date NOT NULL,
    PRIMARY KEY (id)
    )
    TYPE = MYISAM"
;

    // voer databasequery uit
    $result_id = mysql_query($query_string, $connection)//result ID onthouden voor verder gebruik, result id wordt retour gegeven
                or die("display_db_query:" . mysql_error());

    // bepaal het aantal kolommen in het resultaat
    $column_count = mysql_num_fields($result_id)//mbv result id aantal kolommen in rijen aflopen
                    or die("display_db_query:" . mysql_error());

    // TABLE form omvat optionele HTML argumenten die in de functie worden  doorgegeven
    print("<TABLE align=\"center\" width=\"45%\" $table_params >");

        if (mysql_num_rows($result_id) >= 1) //deze if zorgt ervoor dat als er niets in staat er een melding wordt gegeven
        {
        //    echo ""; DEZE REGEL HEEFT DUS GEEN NUT
         // print the body of the table

            while ($row = mysql_fetch_row($result_id))
            {

                for ($column_num = 0;
                $column_num < $column_count;
                $column_num++)
                {
    
                    $field_name =
                    mysql_field_name($result_id, $column_num);//retourneert de naam van een veld, kolomkoppen worden weergegeven  
                    print nl2br ("<tr><Th width=\"15%\">$field_name</th><td width=\"30%\"> $row[$column_num]</TD></tr>");// nl2br zorgt voor HTML enters in gastenboek
                }          
              print("<tr><td colspan=\"2\"></td></tr>"); //DIT ZORGT VOOR EEN LEGE TUSSENREGEL WAARDOOR ER RUIMTE IS TUSSEN DE BOODSCHAPPEN
            }
            print("</TABLE>");  
        }

        else
        {
            echo "Er zijn geen berichten in het gastenboek";
           }
    }

function
display_db_table($tablename, $connection, $header_bool, $table_params)//algemene functie
{
    $query_string = "SELECT naam, boodschap, datum FROM $tablename ORDER BY id DESC  "; //de nieuwste staat bovenaan
     display_db_query($query_string, $connection, $header_bool, $table_params);
}

//afhandeling formulier voor het gastenboek
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

         if (!$_POST['naam'] || $_POST['boodschap'] == "" || strlen($_POST['naam'] > 100))
        {

        echo '<P>Er is een probleem, u heeft geen naam of boodschap achtergelaten</P>';
          }

            else
            {
                {

                $i_naam = AddSlashes ($_POST['naam']);
                $i_boodschap =  AddSlashes ($_POST['boodschap']);
                $naam = trim($i_naam);
                $boodschap = trim($i_boodschap);
                $datum = date('Y-m-d');
                }

            $query = "insert into gastenboek (naam, boodschap, datum) values ('$naam','$boodschap', '$datum')";
            $result = mysql_query($query);
                if (mysql_affected_rows()==1)
                {

                echo '<p><center> Jouw boodschap is in het gastenboek opgenomen.</center></p>';
                }

                else
                {
                error_log(mysql_error());
                echo '<p> <center>Tijdens het opslaan is er iets misgegaan.</center></p>';
                }
            }  
        
    }
    
?>

<HTML><HEAD><TITLE></TITLE></HEAD>
<STYLE TYPE="text/css">
<!--
BODY, P      {color: black; font-family: verdana; font-size: 10 pt}
H1            {color: black; font-family: arial; font-size: 18 pt; text-align: center}
TH              {background-color:#0099FF;text-align:right; vertical-align:top}
-->
</STYLE>

<BODY>
<center><a href="invoer.php"><h4>Nieuw bericht toevoegen!</h4></a></center>
<h1>Gastenboek </h1>
<?php display_db_table("gastenboek", $global_dbh, TRUE, "BORDER=0"); ?>
</BODY>
</HTML>
Gewijzigd op 21/02/2011 20:48:57 door Linda Overkleeft
 

21/02/2011 20:46:35
Quote Anchor link
Klik op wijzigen (Afbeelding) en plaats voor function nog even <?php.
 
Mark L

Mark L

21/02/2011 23:09:21
Quote Anchor link
Victor Php op 21/02/2011 20:34:11:
Zet helemaal aan het begin [.code] (zonder puntje)

Zet na </html [./code] (zonder puntje)


Bij deze vertel ik jou over de ignore-tag:
Dus aan het begin en aan het einde ook

Edit:
Oké, sinds wanneer werkt dit niet meer? Sorry, ik heb niets te zeggen. Zinloze reactie.
Gewijzigd op 21/02/2011 23:11:40 door Mark L
 

21/02/2011 23:29:17
Quote Anchor link
Mark L op 21/02/2011 23:09:21:
Victor Php op 21/02/2011 20:34:11:
Zet helemaal aan het begin [.code] (zonder puntje)

Zet na </html [./code] (zonder puntje)


Bij deze vertel ik jou over de ignore-tag:
Dus aan het begin en aan het einde ook

Edit:
Oké, sinds wanneer werkt dit niet meer? Sorry, ik heb niets te zeggen. Zinloze reactie.


Dit is al een HALF JAAR zo.
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

22/02/2011 08:48:36
Quote Anchor link
Ik zou graag een reactie willen hebben op mijn eerste script, wat kan ik zoal verbeteren. Hij werkt wel,maar voor mijn gevoel is de code niet zo netjes
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/02/2011 08:55:14
Quote Anchor link
ondanks het commentaar vind ik het onoverzichtelijk
Gewijzigd op 22/02/2011 08:55:26 door Maarten PHP
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

22/02/2011 10:21:53
Quote Anchor link
Je maakt nu wel gebruik van functies maar als ik zo kijk doen ze eigenlijk niet meer als output uitspugen binnenin de functie.. Dan kan je net zo goed gewoon geen functies gebruiken.

Verder heb ik addslashes(); nooit echt gebruikt voor zover ik weet.. Gebruik daarvoor mysql_real_escape_string();

Je gebruikt print en echo's.. Gebruik gewoon overal echo's dit werkt beter/sneller en is overzichtelijker vind ik zelf. echo '';

Kijk ook eens naar de volgende functie: nl2br();

mysql_num_rows(); kan problemen geven wanneer je structuur van een tabel in MySQL verandert. Kijk eens naar mysql_fetch_assoc();

Voorderest ziet het script er redelijk uit. Ik heb erger gezien. Er valt nog wel meer te verbeteren maar met dit kom je al een groot stuk vooruit. Succes! (:
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/02/2011 11:57:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    print("<TABLE align=\"center\" width=\"45%\" $table_params >");


Gebruik ' ipv " --> scheelt een boel escapen en maakt het wat overzichtelijker. Variabelen buiten quotes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$i_naam = AddSlashes ($_POST['naam']);
$i_boodschap =  AddSlashes ($_POST['boodschap']);
$naam = trim($i_naam);
$boodschap = trim($i_boodschap);

Waarom maak je eerst $i_naam aan en vervolgens nog een keer $naam? Je hebt alles toch al in $_POST['naam'] staan? Zelfde voor boodschap.
Gewijzigd op 22/02/2011 11:58:18 door Obelix Idefix
 
Linda Overkleeft

Linda Overkleeft

26/02/2011 08:42:56
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties, duidelijk is dat ik nog veel te leren heb!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.