Row kleur wijzigen gebaseerd op value

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Penquin

Peter Penquin

27/10/2014 14:30:34
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb in mijn php code de volgende style

<style>
td{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceDDce;
height: 50px;
text-align: center;
En dan bij de table:

echo'<td>'.$row['geslacht'].'</td>

Nu zou ik graag een verschillende kleuren willen afgaande op de value van de inhoud van "geslacht", dus meisje = roze , jongen = blauw , onbekend = groen

Is dit mogelijk ?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 12:51:32
 

27/10/2014 14:34:54
Quote Anchor link
Natuurlijk.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Je kijkt wat het geslacht is en geeft als het man is de class man mee.
<td class="<?= $row['geslacht'] == 'man' ? 'man' : 'vrouw')">

In je CSS defineer dan je een class die de background overruled


.man
{
background: blue!important;
}

.vrouw
{
background: pink!important;
}
Gewijzigd op 27/10/2014 14:35:18 door
 
Peter Penquin

Peter Penquin

27/10/2014 14:42:02
Quote Anchor link
Thks zover, en met drie opties, hoe wordt dan de regel ?
 

27/10/2014 14:48:09
Quote Anchor link
Dan wordt het moeilijker en kan je beter een andere constructie gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
switch($row['geslacht'])
{
    case
'man':
        $classColor = 'blue';
    break;

    case
'vrouw':
        $classColor = 'pink';
    break;

    case
'anders':
        $classColor = 'yellow';
    break;

    default:
$classColor = 'green';
}

?>
Gewijzigd op 27/10/2014 15:26:50 door
 
Daan Slagter

Daan Slagter

27/10/2014 14:53:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td class="<?php echo $row['geslacht'] == 'man' ? 'man' : $row['geslacht'] == 'vrouw' ? 'vrouw' : 'anders'; ?>">

Zo kan het met drie en dit kun je natuurlijk nog veelmeer uitbereiden.
Gewijzigd op 27/10/2014 14:53:51 door Daan Slagter
 
Peter Penquin

Peter Penquin

27/10/2014 15:01:37
Quote Anchor link
Nu heb ik dit:

td{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceDDce;
height: 50px;
text-align: center;
}

td.man{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceBBce!important;
height: 50px;
text-align: center;
}
td.vrouw{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceAAce!important;
height: 50px;
text-align: center;

en

<td class="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?= $row['geslacht'] == 'man' ? 'man' : 'vrouw')">

Maar dan krijg ik een fout
Gewijzigd op 27/10/2014 15:02:10 door Peter Penquin
 
Daan Slagter

Daan Slagter

27/10/2014 15:03:37
Quote Anchor link
Moet ook zijn:
td class="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($row['geslacht'] == 'man' ? 'man' : 'vrouw'); ?>

">
 
Peter Penquin

Peter Penquin

27/10/2014 15:16:44
Quote Anchor link
Sorry dat staat er ook, alleen dat gaat fout vanwege het forum

er staat

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

td{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceDDce;
height: 50px;
text-align: center;
}


td.man{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceBBce!important;
height: 50px;
text-align: center;
}

td.vrouw{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceAAce!important;
height: 50px;
text-align: center;

?>


En dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
td class="[code]<?php echo($row['geslacht'] == 'man' ? 'man' : 'vrouw'); ?>


?>


code staat er niet maar ik krijg het niet weg

Op bovenstaande ktijg ik een error
Gewijzigd op 27/10/2014 15:20:27 door Peter Penquin
 
Daan Slagter

Daan Slagter

27/10/2014 15:24:27
Quote Anchor link
Omdat om je td geen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php moet zetten want dat is geen php code.

Post ander iets meer van je code dan aleen deze regel?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2014 15:24:46
Quote Anchor link
Voor de leesbaarheid staat het tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? en ?>
tags. Die horen dus NIET in je CSS.
 
Daan Slagter

Daan Slagter

27/10/2014 15:24:49
Quote Anchor link
Omdat om je td geen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php moet zetten want dat is geen php code.

Post ander iets meer van je code dan aleen deze regel?
Gewijzigd op 27/10/2014 15:25:09 door Daan Slagter
 
Peter Penquin

Peter Penquin

27/10/2014 15:34:35
Quote Anchor link
Allereerst,

De style tekst staat ook in de php pagina onder

<body>
<style>
textarea, input, button,
a, td, span{
font-family: "Trebuchet MS", Helvetica, sans-serif;
}

td{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceDDce;
height: 50px;
text-align: center;
}

td.jongen{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceBBce!important;
height: 50px;
text-align: center;
}
td.meisje{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceAAce!important;
height: 50px;
text-align: center;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
echo'<tr>
        <td>'
.$row['ID'].'</a></td>
        <td>'
.$row['NAAM'].'</td>
        <td>'
.$row['GESLACHT'].'</td>
        <td>'
.$row['BLA'].'</td>
            <td>'
.$row['BLA'].'</td>
echo'
</tr>';
?>
 
Daan Slagter

Daan Slagter

27/10/2014 15:52:50
Quote Anchor link
Ik denk dat de volgende code wel werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<body>
<style>
textarea, input, button,
a, td, span{
font-family: "Trebuchet MS", Helvetica, sans-serif;
}

td{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceDDce;
height: 50px;
text-align: center;
}

td.jongen{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceBBce!important;
height: 50px;
text-align: center;
}
td.meisje{
color: black;
width: 100px;
background-color: #ceAAce!important;
height: 50px;
text-align: center;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
echo'<tr>
        <td>'
.$row['ID'].'</a></td>
        <td>'
.$row['NAAM'].'</td>
        <td class="'
. $row['geslacht'] == 'jongen' ? 'jongen' : 'meisje' .'">'.$row['GESLACHT'].'</td>
        <td>'
.$row['BLA'].'</td>
        <td>'
.$row['BLA'].'</td>
     </tr>'
;
?>
Gewijzigd op 27/10/2014 15:54:02 door Daan Slagter
 
Peter Penquin

Peter Penquin

27/10/2014 16:08:25
Quote Anchor link
Nee, helaas.

dan krijg ik een rare layout

Toevoeging op 27/10/2014 17:33:57:

Maar met bovenstaande verander ik alleen die ene "cel", ik wil eigenlijk dat de hele rij verandert van kleur.

Moet ik dan eigenlijk niet iets maken van:

<tr>
<td class="'. $row['geslacht'] == 'jongen' ? 'jongen' : 'meisje' .'">

en dan voor elke .$row

ipv <td> <td class> ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.