RSS Feed Picasaweb parsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »
Jan H

Jan H

19/08/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben op zoek naar een RSS-parser voor mijn website. Ik hou mijn foto's bij via picasaweb van google, maar zou graag deze albums op mijn website zien verschijnen. Ik had dus gedacht om hiervoor gebruik te maken van de RSS-feed die picasa automatisch genereert.

Het probleem is echter dat ik geen goede parser vind, en dat de feed wordt gesorteerd op datum 'laatst gewijzigd' en niet op datum van het album. Dit zou ik dus op mijn website zien verschijnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Datum         |Beschrijving         |Plaats         |Fotograaf         |Aantal foto's |link
-------------------------------------------------------------------------------------------
18-08-2007    |1000 Van Zele        |Zele           |Dorothy Derweduwen|37            |link
15-08-2007    |KVV Cad-Sch          |Lier           |Rudi Heuninck     |42            |link


Dit is de feed waarover ik spreek

Meer info:
* Datum -> wordt gehaald uit <pubdate> tag
* Datum -> formaat "Sat, 18 Aug 2007 07:00:00 +0000" moet omgezet worden naar "dd-mm-YYYY"
* Beschrijving -> wordt gehaald uit <title> tag
* Beschrijving -> formaat "20070818_1000.VAN.ZELE" moet omgezet worden naar 1000 Van Zele (formaat is steeds hetzelfde, dwz: yyyymmdd_Beschrijving)
* Plaats -> wordt gehaald uit <description> tag
* Fotograaf -> wordt gehaald uit <description> tag
* Aantal foto's -> wordt gehaald uit <description> tag
* Link -> wordt gehaald uit <link> tag

Is dit te doen? Zou iemand zich hiervoor willen engageren? Hints, tips?

Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 11:51:33
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je wel wat hebt aan de simpleXML functies van PHP.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 16:35:00
Quote Anchor link
tnx, kan wel gebruikt worden denk ik. Ik heb wel nog een probleem.

Bij elke parser dat ik reeds geprobeerd heb, moet ik de rss-file opgeven (eindigend op .xml). Ik weer dit enkel niet staan bij mijn picasa-album.

URL naar de feed

Kan iemand het adres v/h .xml bestand achterhalen? Dit lijkt wel een stomme vraag, maar toch moet ik ze stellen ^^

tnx
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2007 16:44:00
Quote Anchor link
Ik heb eens wat geGoogled, maar ik kom af en toe de term "Picasa XML Export Path" tegen. Misschien moet je daar even op zoeken. Ik gebruik zelf geen Picasa.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 17:11:00
Quote Anchor link
Nope, ik vind nergens de verwijzing naar het .xml bestand.

Dit is wat ik al heb

Hier heb ik gebruik van gemaakt. Mijn php-kennis is echter enorm beperkt, en ik zie nu door de bomen het bos niet meer.

Ik kan echter wel leven met de layout die nu geproduceerd wordt. Enkel zou de titel wel weergegeven mogen worden. "Location" -> "Plaats" enzo moet in de hele feed vervangen worden...
 

19/08/2007 17:46:00
Quote Anchor link
In dit script zit vast en zeker het één en ander dat je kan gebruiken.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 17:52:00
Quote Anchor link
Webmakerij schreef op 19.08.2007 17:46:
In dit script zit vast en zeker het één en ander dat je kan gebruiken.


ja ik weet het. Dit script heb ik reeds geprobeerd. Maar om de 1 of andere bizarre reden krijg ik dit:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /opt/www/***/web/www.aczele.be/testmap/rsstodb.php on line 4

terwijl regel 4 gewoon commentaar is :/

Kijk maar
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 

19/08/2007 17:57:00
Quote Anchor link
Kan je de regels 1 t/m 5 posten.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 17:59:00
Quote Anchor link
&tdit is de hele code, zoals je ziet, hetzelfde als de originele:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
<?php

# -------------------------------------------------------------------
# RSS to DB
# -------------------------------------------------------------------
# Webmakerij, http://webmakerij.markei.nl
# Versie 1.0.1, 18 augustus 2007
# -------------------------------------------------------------------
# Slaat een RSS feed op in een database. Elke item wordt een record
# Mocht een record met dezelfde titel en omschrijving al in de
# database aanwezig zijn dan wordt deze niet toegevoegd.
# RSS to DB is gebouwd voor RSS 2.0, merk op dat RSS 2.0 backwards
# compatible is. Hierdoor kan dit systeem ook overweg met RSS versies
# lager dan 2.0
# -------------------------------------------------------------------
# versie 1.0.1
#            -  Indien bronrss veld aanwezig is in de tabel zal de
#               bron worden opgeslagen
# -------------------------------------------------------------------
# Licentie:     GNU GENERAL PUBLIC LICENSE, Version 3, 29 June 2007
#               http://www.gnu.org/licenses/gpl.html
#               http://www.gnu.org/licenses/gpl.txt
# -------------------------------------------------------------------

# -------------------------------------------------------------------
# Vereisten:    PHP 5.0 of hoger
#               MySQL 4.1 of hoger
#               MySQLi extensie (PHP)
#               DOM extensie (PHP)
# -------------------------------------------------------------------

# RSS specificaties
# -------------------------------------------------------------------
# RSS 2.0 specs     http://cyber.law.harvard.edu/rss/rss.html
# RSS 1.0 specs     http://web.resource.org/rss/1.0/spec
# RSS 0.92 specs    http://backend.userland.com/rss092
# RSS 0.91 specs    http://backend.userland.com/rss091


header("Content-Type: text/plain;");
$start_time=explode(' ',microtime());
$start_time=$start_time[1]+$start_time[0];

# CONFIGURARIE
# -------------------------------------------------------------------
# Database

$mysql['host']='mysql-2.priorweb.be';
$mysql['gebruikersnaam']='**';
$mysql['wachtwoord']='**';
$mysql['database']='**';
# Bron RSS (url of bestand)
$bron='http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/atletiekclubzele';
# Doel tabel (MySQL tabel)
$tabel='tabelnaam';
# Globalen
define("NLBR","\r\n");


# DATEBASE CONNECTIE, CONTROLLE EN OPENEN BRON
# -------------------------------------------------------------------

$connectie=mysqli_connect($mysql['host'],$mysql['gebruikersnaam'],$mysql['wachtwoord'],$mysql['database']);
if($connectie==false){exit("Geen database connectie");}else{echo"> Verbonden met database".NLBR;}
$resultaat=mysqli_query($connectie,"SHOW TABLES LIKE '".$tabel."';");
if(mysqli_num_rows($resultaat)==0){exit("Doel tabel bestaat niet");}else{echo"> Doel tabel bestaat".NLBR;}
$resultaat=mysqli_query($connectie,"SHOW COLUMNS FROM ".$tabel." LIKE 'bronrss';");
if(mysqli_num_rows($resultaat)==0){echo"> RSS Bron wordt niet opgeslagen, tabel structuur komt overeen met die van RSS to DB 1.0.0".NLBR;$savebronrss=false;}else{echo"> RSS Bron wordt opgeslagen".NLBR;$savebronrss=true;}
$rss=newDOMDocument;
$rss->preserveWhiteSpace=false;
$resultaat=$rss->load($bron);
if($resultaat==false){exit("Kan bron bestand niet openen");}else{echo"> Bron XML bestand ingelezen".NLBR;}
echoNLBR;

# INLEZEN ELEMENTEN
# -------------------------------------------------------------------

echo"> RSS openen (rss element)".NLBR;
$root=$rss->documentElement;
if($root->tagName!='rss'){exit("Document element is geen rss-element");}
echo"> RSS openen (channel element)".NLBR;
$channel=$root->getElementsByTagName('channel')->item(0);
echo"> Start inlezen van de elementen".NLBR.NLBR;

foreach($channel->childNodesas$item)
{

if($item->nodeType==1)
{

echo"-> Nieuwe element gevonden: ".$item->tagName.NLBR;
if($item->tagName!='item')
{

switch($item->tagName)
{

case'title':echo"--> Titel opgeslagen".NLBR;$titel=$item->nodeValue;break;
default:
echo"-->Element niet intressant en overgeslagen".NLBR.NLBR;
}
}

else
{
echo"-->Nieuwe RSS item gevonden".NLBR;
echo"---> Start met inlezen elementen".NLBR;
foreach($item->childNodesas$elementen)
{

if($elementen->nodeType==1)
{

echo"----> Element gevonden: ".$elementen->tagName.NLBR;
switch($elementen->tagName)
{

case'source':
echo"-----> Dit element dient 1 attribuut te hebben. Controleren hierop".NLBR;
if($elementen->hasAttribute('url'))
{

echo"------> Het attribuut bestaat".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
echo"------> Attribuut opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_url']=$elementen->getAttribute('url');
}

else
{
echo"------> Het attribuut kon niet worden gevonden. Element voldoet niet aan eisen. Overgeslagen".NLBR;
}

break;
case'enclosure':
echo"-----> Dit element dient 3 attribuut te hebben. Controleren hierop".NLBR;
if($elementen->hasAttribute('url')AND$elementen->hasAttribute('length')AND$elementen->hasAttribute('type'))
{

echo"------> De attributen bestaan".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
echo"------> Attributen opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_url']=$elementen->getAttribute('url');
$record[$elementen->tagName.'_length']=$elementen->getAttribute('length');
$record[$elementen->tagName.'_type']=$elementen->getAttribute('type');
}

else
{
echo"------> Eén of meerdere van de drie attributen kon niet worden gevonden. Element voldoet niet aan eisen. Overgeslagen".NLBR;
}

break;
case'category':
echo"-----> Dit element kan 1 attribuut hebben. Controleren op attribuut en opslaan".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
if($elementen->hasAttribute('domain'))
{

echo"------> Attribuut gevonden".NLBR;
echo"------> Attribuut opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_domain']=$elementen->getAttribute('domain');
}

else
{
echo"------> Attribuut niet gevonden".NLBR;
}

break;
case'guid':
echo"-----> Dit element kan 1 attribuut hebben. Controleren op attribuut en opslaan".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
if($elementen->hasAttribute('isPermaLink'))
{

echo"------> Attribuut gevonden".NLBR;
echo"------> Attribuut opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_isPermaLink']=$elementen->getAttribute('isPermaLink');
}

else
{
echo"------> Attribuut niet gevonden".NLBR;
}

break;
case'pubDate':
echo"-----> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
echo"-----> Datum/Tijd omzetten naar databaseformaat".NLBR;
$record['datumtijd']=strtotime($record['pubDate']);
$record['datumtijd']=date("Y-m-d H:i:s",$record['datumtijd']);
echo"-----> Datum/Tijd: ".$record['datumtijd'].NLBR;
break;
default:

echo"-----> Geen verdere attributen verplicht. Element opslaan eventuele attributen overslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
break;
}
}
}

if(isset($record['title'])ORisset($record['description']))
{

if(!isset($record['title'])){$record['title']='';}
if(!isset($record['description'])){$record['description']='';}
if(!isset($record['datumtijd'])){$record['datumtijd']='';}
echo"---> Er is een titel en/of beschrijving gevonden, RSS item is goedgekeurd".NLBR;
echo"---> Controleren of title/description al in database voorkomt".NLBR;
$resultaat=mysqli_query($connectie,"SELECT COUNT(id) AS aantal FROM ".$tabel." WHERE title = '".mysqli_real_escape_string($connectie,$record['title'])."' AND description = '".mysqli_real_escape_string($connectie,$record['description'])."';");
$recordset=mysqli_fetch_assoc($resultaat);
if($recordset['aantal']==0)
{

echo"---> Dit item staat nog niet in de database en zal worden toegevoegd".NLBR;
// query bouwen
$sql="INSERT INTO ".$tabel." (";
$sql.="title, ";
$sql.="description, ";
if(isset($record['link'])){$sql.="link, ";}
if(isset($record['author'])){$sql.="author, ;; }
                        if (isset($record['category']))             { $sql .= "
category,"; }
                        if (isset($record['comments']))             { $sql .= "
comments,"; }
                        if (isset($record['enclosure']))            { $sql .= "
enclosure,"; }
                        if (isset($record['guid']))                 { $sql .= "
guid,"; }
                        if (isset($record['pubDate']))              { $sql .= "
pubDate,"; }
                        if (isset($record['source']))               { $sql .= "
source,"; }
                        if (isset($record['source_url']))           { $sql .= "
source_url,"; }
                        if (isset($record['enclosure_url']))        { $sql .= "
enclosure_url,"; }
                        if (isset($record['enclosure_length']))     { $sql .= "
enclosure_length,"; }
                        if (isset($record['enclosure_type']))       { $sql .= "
enclosure_type,"; }
                        if (isset($record['category_domain']))      { $sql .= "
category_domain,"; }
                        if (isset($record['guid_isPermaLink']))     { $sql .= "
guid_isPermaLink,"; }
                        if ($savebronrss == true)                   { $sql .= "
bronrss,"; }
                        $sql .= "
datumtijd)VALUES(";
                        $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
title']) . "',";
                        $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
description']) . "',";
                        if (isset($record['link']))                 { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
link']) . "',"; }
                        if (isset($record['author']))               { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
author']) . "',"; }
                        if (isset($record['category']))             { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
category']) . "',"; }
                        if (isset($record['comments']))             { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
comments']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure']))            { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure']) . "',"; }
                        if (isset($record['guid']))                 { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
guid']) . "',"; }
                        if (isset($record['pubDate']))              { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
pubDate']) . "',"; }
                        if (isset($record['source']))               { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
source']) . "',"; }
                        if (isset($record['source_url']))           { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
source_url']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure_url']))        { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure_url']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure_length']))     { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure_length']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure_type']))       { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure_type']) . "',"; }
                        if (isset($record['category_domain']))      { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
category_domain']) . "',"; }
                        if (isset($record['guid_isPermaLink']))     { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
guid_isPermaLink']) . "',"; }
                        if ($savebronrss == true)                   { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $bron) . "'
,"; }
                        if ($record['datumtijd'] == '') { $sql .= "
NOW()"; } else { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['datumtijd']) . "'"; }
                        $sql .= "
);";
                        $resultaat = mysqli_query($connectie, $sql);
                        if ($resultaat == true) { echo "
--->Itemtoegevoegdaandatabase" . NLBR; } else { echo "--->Konniettoevoegenaandatabase" . NLBR; }
                    }
                    else
                    {
                        echo "
--->Dititemstaatalindedatabase.Overslaan" . NLBR;
                    }
                }
                echo "
-->EindeRSSitem" . NLBR . NLBR;
            }
        }
    }
    
    echo NLBR . NLBR . NLBR;
    echo "
EindeXMLRSSbestand:" .$titel . NLBR;
    $end_time = explode(' ', microtime());
    $total_time = $end_time[0] + $end_time[1] - $start_time;
    echo "
Totaleparsertijd:".$total_time;
?>


ook de tabel is succesvol aangemaakt in mysql... bizar!

edit: als ik het scriptbestand chmod naar 777, dan krijg ik "HTTP-FOUT 500: INTERNAL SERVER ERROR" :/ verklaren wie verklaren kan :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 

19/08/2007 18:03:00
Quote Anchor link
Hier werkt die gewoon. Na ja werken; je RSS feed maakt gebruik van namespaces dus geeft dit problemen.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 18:05:00
Quote Anchor link
Webmakerij schreef op 19.08.2007 18:03:
Hier werkt die gewoon. Na ja werken; je RSS feed maakt gebruik van namespaces dus geeft dit problemen.


Namespaces?

Soit, enig idee waarom dit script niet werkt bij mij? Heb nochtans PHP 5 enzo...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.