Samengestelde variabele aanmaken via iteratie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
Nkamp Kamp van de

nkamp Kamp van de

05/09/2010 01:17:59
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil een iteratie doorlopen waarbij de variabele naam zich steeds aanpast volgens het index nr. Hoe dat doe je dat met php?

Bv. ik heb een aantal sportvelden. en nu wil ik het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
for ($v = 0; $v < $aantal_velden; $v++) {
  //Voor ieder veld een separate query via index. Dan kan het in een for loop.
  //Alternatief is natuurlijk alles uitschrijven

  $Q0_v.$v = "SELECT * FROM tabelnaam
             where field ="
.$v;
  $R0_v.$v = mysql_query($Q0_v.$v) or die(mysql_error());
  $A0_v.$v = mysql_fetch_array($R0_v.$v);
  $C0_v.$v = mysql_num_rows($R0_v.$v);
}

?>

en dan bv. van een bep. de starttijd uitvragen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $A0_v.$v['st_tijd'];
?>


Ik het nu via een .$v weergegeven.
Ik heb wel een soort alternatief werken met een parameter als test:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tmp
= 'parameter_naam_'.$v
//Nu wordt de waarde van $parameter_naam_3 bv. getoond
echo $$tmp;
?>

Maar dan moet ik eert tmp variabele aanmaken. Het moet toch ook 'rechtstreeks' kunnen?

Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is (het is al laat).
Alvast bedankt.

Mvg.,

Nico
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 10:03:38
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

05/09/2010 01:37:13
Quote Anchor link
Je hebt zeker eerst Java of C gedaan?

in php is de . de operator om strings aan elkaar te plakken. Dit is in jou geval niet echt nuttig. Je weet dat je ook een hele reeks rijen uit kan lezen op een andere manier?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?PHP
$query
="SELECT * FROM tabelnaam";
$result=mysql_query($query);
$num_rows=mysql_num_rows();
$rows=array();
while($row=mysql_fetch_assoc()){
    $rows[]=$row;
}

//$rows bevat nu alle rijen als een multidimensionale array. Uitlezen kan met foreach
?>

Over arrays:
http://nl.php.net/manual/en/language.types.array.php


Als je echt allemaal losse queries maakt zoals nu, krijg je steeds maar een rij terug. Omdat je het toch allemaal uit dezelfde tabel haalt (zo te zien), volstaat de bovenstaande code. Het heeft dan ook meer zin om mysql_num_rows te doen.

Ik raad je aan om deze twee links eens grondig te bekijken:
http://www.phptuts.nl/view/39/
http://www.phptuts.nl/view/41/

Edit:

Wil je alleen een bepaald aantal, dan moet je eens kijken naar ORDER BY (google is your friend!) en LIMIT (allebei MySQL)
Gewijzigd op 05/09/2010 01:40:08 door SilverWolf NL
 
Mark L

Mark L

05/09/2010 02:07:19
Quote Anchor link
Je kunt inderdaad beter arrays gebruiken. Dat werkt stukken beter. Deze kun je als string doorlopen:
$row['parameter_naam_'.$v] is mogelijk.

Ik dacht dat dit werkte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tmp
= 'parameter_naam_'.$v
//Nu wordt de waarde van $parameter_naam_3 bv. getoond
echo ${$tmp};
?>


Misschien werkt dit dan ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$C0_v
{$v} = mysql_num_rows($R0_v{$v});
?>


Maar wie weet ook niet. Ik kan even niet meer testen (ik was bezig mijn computer uit te zetten..)
't Is een suggestie, maar ik raad je toch sterkt aan om arrays te gebruiken; veel makkelijker.

Edit:
Ik heb dit getest en dit lost hij op als array... Dus $C0_v = array($v => mysql_num_rows($R0_v[$v]))
Gewijzigd op 05/09/2010 12:47:57 door Mark L
 
Nkamp Kamp van de

nkamp Kamp van de

05/09/2010 16:42:59
Quote Anchor link
Dit gebruik ik al wel maar is volgens mij niet helemaal wat ik bedoel.
Ik heb een zaal definitie met meerdere velden. Nu ben ik iets voor de trainingen aan het realiseren en heb ik voor ieder veld een aparte resultaat set nodig omdat ik 'grafisch' een soort overzicht wil maken. Maar omdat ik de velden naast elkaar wil tonen heb ik resultaat sets 'parallel' (gelijktijdig) op ieder tijdstip nodig.

Maar dit wil ik dynamisch. Ik bedoel als er een andere zaal definitie is moet het ook nog werken. Het moet zo-wie-zo niet in één array. Maar misschien mis ik nog iets.

EDIT:

Volgens mij ben ik eruit door de resultsets in een array te drukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
  $Q0_v
[$v] = "select *
  from zaaldefinitie
  where vldn ="
.$v;
  $R0_v[$v] = mysql_query($Q0_v[$v]) or die(mysql_error());
  $A0_v[$v] = mysql_fetch_assoc($R0_v[$v]);
  $C0_v[$v] = mysql_num_rows($R0_v[$v]);

for ($v = 0; $v < 5; $v++) {
    echo 'Veld omschrijving: '.$A0_v[$v]['desc'].'<br/>';
}

?>


Dit volstaat voor dit moment en kan ik hiermee uit de voeten.

Nico

Nico
Gewijzigd op 05/09/2010 17:25:57 door nkamp Kamp van de
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.