Scheldwoorden eruit halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »
Dylan -

Dylan -

08/12/2012 14:56:32
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een script gemaakt om er voor te zorgen dat als iemand scheld dat dat woord word verwijderd en dat ik een melding krijg. Ik heb nu dit script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<?php
$words
= array('yolo', 'scheld');
$found = array();

foreach($words AS $word) {
    
    $_GET['r'] = strtolower($_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('.', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('-', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('<', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('>', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace(',', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('_', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('+', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('/', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('\\', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('!', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('@', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('#', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('$', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('%', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('^', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('&', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('*', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('(', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace(')', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('?', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('~', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('`', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('{', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('}', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('[', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace(']', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace(':', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace(';', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('¨', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('¨', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('^', '', $_GET['r']);
    
    echo $_GET['r'].'<br>';
    $find = strpos($word, $_GET['r']);

    
    if($find === true) {
        
        $found[] = $word;
        
    }

        
//unset($find);
            
}

if(count($found) != 0) {
    echo 'ja';
    
}
else {
    echo 'nee';
}





?>

Als de GET Waarde R nu bijvoorbeeld 'yolo' is zegt het script nee, terwijl yolo wel gewoon in de array staat. Hoe kan ik dit oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 01:53:17
 
Erwin H

Erwin H

08/12/2012 15:12:54
Quote Anchor link
Volgens mij kan je zo 30 regels overbodige code uit je script halen.... Weleens de beschrijving van str_replace op php.net gelezen?
Quote:
search: The value being searched for, otherwise known as the needle. An array may be used to designate multiple needles.


En als je dan toch op php.net bezig bent, ook even kijken naar de beschrijving van strpos:
Quote:
Returns the position of where the needle exists relative to the beginning of the haystack string (independent of offset). Also note that string positions start at 0, and not 1.


De handleiding op php.net is er niet voor niets, gebruik het.
 
Henk Verhoeven

Henk Verhoeven

08/12/2012 17:39:17
Quote Anchor link
Volgens mij doe je hier twee dingen:
1) Opschonen van de binnenkomende string
2) Woorden zoeken in de opgeschoonde tekst

Het opschonen kan nog efficienter met preg_replace. Je hebt dan waarschijnlijk aan 1 pattern genoeg, iets in de geest van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$opgeschoond = preg_replace('~[^\\w\\s]~', '', $_GET['r']);

(dit haalt wellicht nog wat meer karakters weg. Je kunt ook alle karakters die je wilt verwijderen er in zetten na tussen [ en voor ] maar dan moet je die nog wel escapen dus dat is wat meer uitzoekwerk).

preg_ is in moderne versies van PHP zowiezo vaak sneller omdat er een optimalisatie in zit voor patterns die je opnieuw gebruikt (werkt ook over meerdere aanroepen van je script heen).

Verder wil je misschien op hele woorden zoeken in plaats van op lettercombinaties. Want jouw script ziet volgens mij 'De schelde is een mooie rivier' als schelden. Dat kun je natuurlijk doen door spaties om je scheldwoorden heen op te nemen, en ook spaties om $opgeschoond heen. Maar dan moet je eigenlijk ook eerst in $opgeschoond harde returns en zo vervangen door spaties. Het kan ook in een keer met preg_match_all door om de gezochte woorden aan weerszijden een '/s' op te nemen, gescheiden door |. Een totaalpattern kun je dan maken met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$pattern = '~/s';
forEach($words as $i => $word) {
    $pattern .=  $word;
     if ($i > 0) $pattern .= '/s|/s';
}
$pattern .= '/s~i';

Dit zou met array('yolo', 'scheld') het pattern '~/syolo/s|/sscheld/s~i' moeten geven.
Deze werkt dankzij de i op het einde hoofdletter-ongevoelig. Je moet ook hier wel spaties rond $opgeschoond toevoegen anders mis je scheldwoorden aan het begin en het einde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (preg_match($pattern, ' '. $opgeschoond. ' '))
    echo 'ja';
else
    echo 'nee';


N.B. ik heb de patterns niet getest. Meestal doen mijn patterns het pas na wat debuggen, dus dat kan nog wat puzzelen zijn.
Gewijzigd op 09/12/2012 10:51:52 door Henk Verhoeven
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.