select dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
TnT -

TnT -

08/09/2005 15:58:00
Quote Anchor link
Ik zoek een dropdown script. Wanneer ik 1 dropdown selecteer op een poule dat ik in een andere dropdown de teams krijg uit die poule. ik weet dat het kan met verschillende opties. maar het lukt me niet om er 1 echt werkend te krijgen. wie weet hier een oplossing voor. ik denk nu eigenlijk zelf aan de pagina laten refreshen en de gegevens te laten behouden wanneer je de eerste dropdown selecteerd. wie heeft hier een script voor en of wie heeft hier een andere optie voor.

bijvoorbaad dank
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 02:12:19
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/09/2005 16:02:00
Quote Anchor link
Als je dit zonder een refresh wilt doen moet je JavaScript gebruiken. Het nadeel is dat je dan je info niet uit een database kunt halen.

Als je het PHP doet, heb je een page refresh nodig.
Aan de hand van de waarde van je eerste <select> kun je dan een query opbouwen die de juiste velden voor de tweede <select> uit je database trekt.
 
TnT -

TnT -

08/09/2005 16:05:00
Quote Anchor link
ik wil het inderdaad uit een database gaan halen. ik heb het ook wel eens gezien met xml. dan hoef je volgens mij helemaal de site te refreshen. volgens mij moet je dan de waardes eerst op een andere pagina neerzetten en dan ophalen met javascript en xml.

wanneer ik het met php ga doen moet ik de gegevens toch op gaan slaan met cookies
 
Barman V

Barman V

09/09/2005 00:00:00
Quote Anchor link
Heb je zelf al een beginnetje gemaakt? Ik wil je hiermee best helpen, maar ik heb geen zin om het complete script te gaan typen.

Je beschrijft tevens subcategorieën
Dus:
poule > teams > personen > enz

Staat de diepte (het aantal subs) vast of moet dit instelbaar zijn?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/09/2005 07:28:00
Quote Anchor link
Als je voor de data XML gebruikt kun je deze ook met JavaScript laden. Helaas alleen in IE.

Bijv:

<script type="text/javascript">
xmlDocument = new ActiveXObject("microsoft.xmldom");
xmlDocument.async = "false";
xmlDocument.load("jouwdatabase.xml");
</script>
 
TnT -

TnT -

09/09/2005 08:39:00
Quote Anchor link
opzich kan ik het zelf wel schrijven, maar ik wou even een beginnetje hebben. ik ga het gewoon zelf proberen daar leer ik het beste van, en wanneer ik er dan niet meer uit kom dan koppel ik het wel weer terug hierheen. maar ik doe het denk ik zoals jan de eerste keer zei. met een refresh tag
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/09/2005 14:16:00
Quote Anchor link
Nou, het hoeft niet met een refresh TAG hoor.

Het gaat meer om het volgende:

Stel dat de bezoeker op de eerste select klikt en een andere optie kiest. Dan moet daarna de tweede selectbox veranderen om de opties weer te geven die bij de eerste horen.
 
Barman V

Barman V

11/09/2005 02:01:00
Quote Anchor link
Je zou bijvoorbeeld dit kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$toon
= '
<select name="poulenr" onChange="'
.$_SERVER['PHP_SELF'].'">
<option value=""'
; if(!$_POST['poulenr']){ $toon .= ' selected'; } $toon .= '>Kies een poule</option>';
$result = mysql_query("SELECT * FROM poule");
while($rij = mysql_fetch_array($result)){
  $toon .= '
  <option value="'
.$rij['poulenr'].'"'; if($_POST['poulenr'] == $rij['poulenr']){ $toon .= ' selected'; } $toon .= '>'.$rij['poulenaam'].'</option>';
}


//als er voor een poulenr gekozen is, toon dan de dropdown van de teams in die poule
if (isset($_POST['poulenr'])){
$toon .= '
<select name="teamnr" onChange="'
.$_SERVER['PHP_SELF'].'">
<option value=""'
; if(!$_POST['teamnr']){ $toon .= ' selected'; } $toon .= '>Kies een team</option>';
$result = mysql_query("SELECT * FROM team WHERE poulenr = '".$_POST['poulenr']."'");
while($rij = mysql_fetch_array($result)){
  $toon .= '
  <option value="'
.$rij['teamnr'].'"'; if($_POST['teamnr'] == $rij['teamnr']){ $toon .= ' selected'; } $toon .= '>'.$rij['teamnaam'].'</option>';
}
}


//enz enz

echo $toon;
?>
Gewijzigd op 11/09/2005 02:03:00 door Barman V
 
TnT -

TnT -

11/09/2005 12:39:00
Quote Anchor link
oke heel erg bedankt barman, ik ga het eens uitproberen. het gaat vast wel lukken.
 
Barman V

Barman V

11/09/2005 19:42:00
Quote Anchor link
Ik ben benieuwd of hij geen fouten geeft. Ik zat het namelijk blind te typen, omdat ik achter een andere pc zat.

Dus als je fouten krijgt, wil ik het graag horen.
 
TnT -

TnT -

11/09/2005 23:02:00
Quote Anchor link
ik zou het morgen eens gaan uitproberen
wanneer er fouten in zitten dan zeg ik het wel ff, heb je het wel eens eerder gemaakt dan zoiets. want ik kom het weinig tegen. op het internet.
 
Barman V

Barman V

12/09/2005 11:07:00
Quote Anchor link
Ik heb het wel eens eerder gemaakt.
Maar toen heb ik die selects een size gegeven. M.a.w. je krijgt dan geen dropdown-menu, maar meer een keuzelijst met zonodig een scrollbar. Als je dan op een optie klikt, dan verschijnt de volgende keuzelijst, enz
 
TnT -

TnT -

12/09/2005 15:56:00
Quote Anchor link
ik heb wat gemaakt, wat het doet. het is niet precies wat ik echt wil maar het werkt wel perfect.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

// de database connectie


?>


<html>

<head>
<title>dropdown</title>
<SCRIPT language=JavaScript>
function reload(form)
{
var val=form.cat.options[form.cat.options.selectedIndex].value;
self.location='dd.php?cat=' + val ;
}

</script>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?


///////// pak de data uit de db//////////
$quer2=DoQuery("SELECT DISTINCT naam,wedstrijd_poule_id FROM Wedstrijd_poule order by naam");
/////////////einde////////////

/////// als in de eerste dropdown niks geselect is dan laat de 2de drop alles zien/////

if(isset($cat) and strlen($cat) > 0){
$quer=DoQuery("SELECT DISTINCT naam FROM Teams where poule_id=$cat order by naam");
}
else{$quer=DoQuery("SELECT DISTINCT naam FROM Teams order by naam"); }
////////// einde ///////////////////////////

echo "<form method=post name=f1 action=''>";
//////////        eerste drop /////////
echo "<select name='cat' onchange=\"reload(this.form)\"><option value=''>Select one</option>";
while($line = mysql_fetch_array($quer2)) {
if($line['wedstrijd_poule_id']==@$cat){echo "<option selected value='$line[wedstrijd_poule_id]'>$line[naam]</option>"."<BR>";}
else{echo  "<option value='$line[wedstrijd_poule_id]'>$line[naam]</option>";}
}

echo "</select>";
//////////////////  einde ///////////

//////////        2de drop /////////

echo "<select name='subcat'><option value=''>Select one</option>";
while($line2 = mysql_fetch_array($quer)) {
echo  "<option value='$line2[team_id]'>$line2[naam]</option>";
}

echo "</select>";
//////////////////  einde ///////////

echo "</form>";
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.