Select gegeven onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

22/09/2015 11:53:23
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben gaan zoeken maar ik kan geen tut vinden en nu ga ik me toch op een nieuw gebied begeven kwa php en html. Ik heb een select menu gemaakt en daarin kan je dus de zoek functie instellen. Maar elke keer als ik op zoeken heb geklikt zijn alle select vakjes weer standaard 0. De waarde springt steeds terug naar de eerste waarde uit het rijtje.

Hoe kan ik er voor zorgen dat de waarde hetzelfde blijft als de laatste invoer?

Dit is de code van het zoek menutje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
    <div id="smallcolumn1">  

<?
$soort1
= $_POST['zoeksoort'];
$groep1 = $_POST['zoekgroep'];
$vak1 = $_POST['zoekvak'];
?>


    <b>Zoek in de database:</b>
    <form method="POST" action="programmas.php">
    
    <select type="text" name="zoeksoort">
  <option value="0">Leeg</option>
  <option value="1">Applicatie</option>
  <option value="2">Digibordtool</option>
    </select><br>
        <select type="text" name="zoekgroep">
  <option value="0">Leeg</option>
  <option value="12">groep 1 en 2</option>
  <option value="34">groep 3 en 4</option>
  <option value="56">groep 5 en 6</option>
  <option value="78">groep 7 en 8</option>
  <option value="9">Alle groepen</option>
    </select><br>
            <select type="text" name="zoekvak">
  <option value="0">Leeg</option>
  <option value="rekenen">Rekenen</option>
  <option value="taal">Taal</option>
  <option value="extra">Extra</option>
  
    </select>
    <br>
<center><input class="myButton" type="submit" name="submit" value="Zoeken"></center>
</form>
</div>


Het stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$soort1
= $_POST['zoeksoort'];
$groep1 = $_POST['zoekgroep'];
$vak1 = $_POST['zoekvak'];
?>
laad de gegevens van de laatste zoekactie in en deze wil ik dus als standaard waarde instellen in het menu?
ik heb gelezen dat je iets met selected kan doen maar hoe kan ik dit koppelen aan de juiste?

Groetjes,
Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 11:46:36
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 13:08:39
Quote Anchor link
Werk met GET requests? In het algemeen werkt zoekfunctionaliteit beter/aangenamer met GET dan met POST. Zo zou je bijvoorbeeld een zoekresultaat kunnen bookmarken. Ook kun je vrij voor- en achteruit navigeren, dat wordt met POST beide een stuk moeilijker, zo niet onmogelijk.

Oftewel, zorg dat al je zoekparameters doorgegeven worden in de URL (GET) in plaats van via form submits (POST).

EDIT: de volgende stap is het initialiseren van je formulier en je query met de (mogelijk eerder geselecteerde) waarden.

EDIT 2: en als je zoekopdrachten "permanent" wilt onthouden, dan zal je deze moeten opslaan / koppelen aan een gebruikersprofiel ofzo.
Gewijzigd op 22/09/2015 13:10:35 door Thomas van den Heuvel
 
Jan de Laet

Jan de Laet

22/09/2015 13:10:34
Quote Anchor link
Iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option value="0" <?php echo ((isset($_POST['zoeksoort'])) and ($_POST['zoeksoort'] == "0")) ? 'selected' : '' ?>>Leeg</option>


En dan de veldnamen bij $_POST en de waarde aanpassen per groep en regel.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 13:11:48
Quote Anchor link
@Jan, dat is inderdaad dan het idee, maar POST werkt niet fijn voor dit soort (zoek)functionaliteit om bovengenoemde redenen.
 
Johan K

Johan K

22/09/2015 17:00:24
Quote Anchor link
Wat je ook zou kunnen doen is je forumlier via PHP laten genereren, of in ieder geval de "select" elementen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$zoekgroep
= [
 12 => 'groep 1 & 2',
 34 => 'groep 3 & 4',
 56 => 'group 5 & 6'
];

foreach($zoekgroep as $val => $groep){
  echo '<option value="'.$val.'"'.isset($_POST['zoekgroep']) ? 'selected' : ''.'>'.$groep.'</option>';
}


?>


Wat je ook nog zou kunnen doen is de waarde van de selectbox opslaan in een session zodat deze nog steeds hetzelfde is als je naar een andere pagina gaat en weer terug gaat.
Gewijzigd op 22/09/2015 17:02:10 door Johan K
 
Jan de Laet

Jan de Laet

22/09/2015 17:10:17
Quote Anchor link
@Johan K: ik mis bij jou de test op welke option value op selected moet worden gezet. Nu worden ze allemaal gezet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 17:23:57
Quote Anchor link
Een soortgelijk onderwerp kwam al eerder voorbij.

Kijk eens naar deze reactie / deze thread.
 
Johan K

Johan K

22/09/2015 18:15:06
Quote Anchor link
Jan de Laet op 22/09/2015 17:10:17:
@Johan K: ik mis bij jou de test op welke option value op selected moet worden gezet. Nu worden ze allemaal gezet.

Haha, dat zie ik nu pas ja maar dat is alleen een kwestie van de tenary operator aanpassen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.