<select> keuze onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 20:40:42
Quote Anchor link
Zoals de vraag al zegt,

Hoe kan ik in een $_GET form de <select> keuzes laten onthouden?
Ik heb het volgende geprobeerd met PHP maar dat lijkt mij een enorme omweg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<select name='provincie'>
<option <?php if ($_GET['provincie']==''                   ){echo 'selected="selected"'; } ?> value=''              >Kies...       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Drenthe'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Drenthe'       >Drenthe       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Flevoland'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Flevoland'     >Flevoland     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Friesland'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Friesland'     >Friesland     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Gelderland'         ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Gelderland'    >Gelderland    </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Groningen'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Groningen'     >Groningen     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Limburg'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Limburg'       >Limburg       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Noord Brabant'      ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Noord Brabant' >Noord Brabant </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Noord Holland'      ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Noord Holland' >Noord Holland </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Overijssel'         ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Overijssel'    >Overijssel    </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Zuid Holland'       ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Zuid Holland'  >Zuid Holland  </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Utrecht'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Utrecht'       >Utrecht       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Zeeland'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Zeeland'       >Zeeland       </option>
</select>


Kan dit makkelijker?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:08:08
 
Mar cel

Mar cel

28/04/2012 20:57:01
Quote Anchor link
Sowieso raad ik je aan om arrays te gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
Sowieso raad ik je aan om arrays te gebruiken.

<select name="provincies">
<?php foreach(array('Drenthe', 'Flevoland', 'Friesland') as $provincie) { ?>
   <option value="<?=$provincie;?>" <?php if($provincie == $_GET['provincie']) echo 'selected="selected"'; ?>><?=$provincie;?></option>
<?php } ?>
?>
</select>

Gewijzigd op 28/04/2012 21:00:52 door Mar cel
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:09:32
Quote Anchor link
en dit werkt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2012 21:30:33
Quote Anchor link
Wat houdt je tegen om het uit te proberen?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:32:31
Quote Anchor link
ik heb het al geprobeerd maar krijg plotseling mijn foutmeldingen in mijn optie lijst te staan

Toevoeging op 28/04/2012 21:34:00:


Notice: Undefined index: provincie in C:\xampp\htdocs\zoekmachine.php on line 13
&gt;Drenthe
 
Roel -

Roel -

28/04/2012 21:38:04
Quote Anchor link
Je hebt dan geen ?provincie meegegeven in je URL.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:40:34
Quote Anchor link
haha ik zie het nu pas idd :D

thx!

ik ga direct ff kijken hoe dat werkt

Toevoeging op 28/04/2012 21:49:11:

aha! ik heb het foutje gevonden ;)

je had de <select name='provincies'> ipv <select name='provincie'> gebruikt ;)

het werkt nu perfect :D

BEDANKT!!

Toevoeging op 28/04/2012 21:51:53:

ik heb ook nog een kleine wijziging erin gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if (isset($_GET['provincie']))
{
  if ($provincie == $_GET['provincie'])
  {
    echo 'selected="selected"';
  }
}


Toevoeging op 28/04/2012 22:00:58:

ik heb de code een beetje gemodificeerd (sorry) want het was lastig voor mij te begrijpen

ik deel hem toch maar even voor degenen die er interesse in hebben

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo "<select name='provincie'>";
foreach (array('Drenthe','Flevoland','Friesland','Gelderland','Groningen','Limburg','Noord Brabant','Noord Holland','Overijssel','Zuid Holland','Utrecht','Zeeland') as $provincie)
{

  echo "<option value='".$provincie."' ";
  if (isset($_GET['provincie']))
  {

    if ($provincie == $_GET['provincie'])
    {

      echo 'selected="selected"';
    }
  }

  echo '>';


echo $provincie.'</option>';
}

echo "</select>";
?>
Gewijzigd op 28/04/2012 21:46:09 door Albert de Wit
 
Eddy E

Eddy E

29/04/2012 08:58:12
Quote Anchor link
Wellicht beter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo '<select name="provincie">';

foreach (array('Drenthe','Flevoland','Friesland','Gelderland','Groningen','Limburg','Noord Brabant','Noord Holland','Overijssel','Zuid Holland','Utrecht','Zeeland') as $provincie)
    {

    $selected = if (isset($_GET['provincie']) AND $provincie == $_GET['provincie']) 'selected="selected" : '';

    echo '
<option value="'.$provincie.'" '.$selected.'></option>';
    }
echo '
</select>';
?>


Kortere code, gebruik van " kan gewoon in html als je in php echoëd met '.
En je if-statements kunnen korter (wellicht iets minder eenvoudig, maar je html-code schrijf je zo makkelijker.
Gewijzigd op 29/04/2012 14:06:48 door Eddy E
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/04/2012 10:15:22
Quote Anchor link
Wees consequent in het gebruik van ' en " --> HTML = " en echo's php = '
Nu gebruik je het door elkaar heen.
 
Eddy E

Eddy E

29/04/2012 14:06:17
Quote Anchor link
Sorry, dat heb je inderdaad met kopieren van dingen.
Is aangepast!
 
Albert de Wit

Albert de Wit

08/05/2012 11:55:22
Quote Anchor link
OWJEEJ!

Ik heb het hele plan nu in OOP proberen te zetten alleen gaat dat minder goed dan gedacht. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

Hier even de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

if (isset($_POST['zoek']))
                     {

                       $keuze = $_GET['branche'];
                       echo $docu->add_branche(1,$keuze);
                     }

                     else
                     {
                       echo $docu->add_branche(1,'');
                     }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

function add_branche($keuze)
  {

    $this->Connect('localhost','root','','test');

    $query = mysql_query("SELECT branche FROM sorteeropties");

    $this->branche .= "<select name='branche'>";
    if ($keuze==1)
    {

      $this->branche .= "<option value=''>Kies...</option>";
    }

    while ($row = mysql_fetch_row($query))
    {

      $this->branche .= "
      <option value='"
.$row[0]."'>".$row[0]."</option>
      "
;
    }

    $this->branche .= "</select>";
    return $this->branche;
  }


?>


Geef aub zoveel mogelijk commentaar wat ik beter moet doen en wat gewoon verschrikkelijk slordig eruit ziet
Gewijzigd op 08/05/2012 11:55:54 door Albert de Wit
 
Joakim Broden

Joakim Broden

08/05/2012 12:07:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    <?php
    
        $options
= '';
        $provincies = array('Drenthe', 'Flevoland', 'Friesland', 'Gelderland', 'Groningen', 'Limburg', 'Noord Brabant', 'Noord Holland', 'Overijssel', 'Zuid Holland', 'Utrecht', 'Zeeland');

        foreach ($provincies as $provincie) {
            $options .= sprintf('<option value="%s" %s>%s</option>', $provincie, ((isset($_GET['provincie']) && $provincie == $_GET['provincie']) ? 'selected="selected"' : ''), $provincie);
        }


        echo sprintf('<select name="provincie">%s</select>', $options);    

    ?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/05/2012 14:14:40
Quote Anchor link
Albert de Wit op 08/05/2012 11:55:22:
...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (isset($_POST['zoek']))
...

?>


Een beetje off topic, maar ...
$_POST['zoek'], komt dat van <input type="submit" name="zoek"/> ?

Niet doen. Niet controleren op het al dan niet aanwezig zijn van een klik op de knop.
In verschillende gevallen wordt die knop (nu ja ... de POST data) niet eens meegestuurd naar de server.
Gewijzigd op 08/05/2012 14:15:00 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.