Select option update

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Chris

chris

08/02/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben bezig met een database waarin je product prijzen kan ingeven. Deze bestaat uit een paar velden. In deze velden kies ik de productnaam en doormiddel van een knop "update" worden dan de velden die bij dit product horen geupdate. Alleen als ik op update heb gedrukt.. wordt mijn pagina herladen en staat de productnaam weer op de eerste die in de select voorkomt. Check bijvoorbeeld als je tomaat kiest op www.2fresh.nl en dan op update drukt.. dan schier die weer terug naar aardbei. Hoe kan ik dit tegen gaan?

Mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
include("db.php");
?>


<html>
<head>
<title>Stad/regio</title>
</head>
<body>
<?php

if(isset($_POST['add']))
{

$query3 = "INSERT INTO `prijzen` ( `id` , `stad` , `datum` , `productsoort` , `producttype` , `kiloprijs` , `herkomst` )
VALUES (NULL ,'$_POST[stad]', '$_POST[datum]', '$_POST[productnaam]', '$_POST[producttype]', '$_POST[prijs]', '$_POST[herkomst]')"
;
mysql_query($query3) or die('Error, insert query failed');
}


else

{
?>


<form method="post">
    <table>
        <tr>
            <td>Stad/regio</td>
            <td><input type="text" name="stad" value="stad" size="40"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Datum</td>
            <td><input type="text" name="datum" value="datum" size="40"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Soort</td>
            <td><select name="productnaam">
<?php
$query
= 'SELECT DISTINCT productnaam FROM producten;';
$result = mysql_query($query);
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {?>

            <option value="<?php echo $row['productnaam'];?>"><?php echo $row['productnaam'];?></option>
<?php }
?>

</select></td><td><input name="update" type="submit" id="update" value="Update"></td>
        </tr>
<tr>
            <td>Type</td>
            <td><select name="producttype">
<?php
if(isset($_POST['update']))
{

$var = $_POST['productnaam'];
$query1 = "SELECT * FROM producten WHERE productnaam = '$var';";
$result1 = mysql_query($query1);
while ($row1 = mysql_fetch_array($result1)) {
?>

            <option value="<?php echo $row1['producttype'];?>"><?php echo $row1['producttype'];?></option>
<?php }} ?>
</select></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Prijs per kilo </td>
            <td><input type="text" name="prijs" value="post" size="40"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Herkomst</td>
            <td><input type="text" name="herkomst" value="post" size="40"></td>
        </tr>
        <tr>
<td width="100">&nbsp;</td>
<td><input name="add" type="submit" id="add" value="Add New User"></td>
</tr>
    </table>
</form>
<?php
echo "$query3";
echo "$query1";
}

?>

</body>
</html>


Oftewel het gekozen productnaam moet na update "selected" zijn..

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 04:36:55
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/02/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {?>

<option selected="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ($row["productnaam"]==$_POST["productnaam"])? "SELECTED" : "" ?>
" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['productnaam'];?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['productnaam'];?>
</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php }

Dat is de niet nette oplossing (omdat je productnaam (hopelijk) variabel is)

Deze constructie kun je echter beter maken met een hiddenfield met het productid omdat je productnaam variable is en je id niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Chris

chris

08/02/2008 10:44:00
Quote Anchor link
Als ik nu bijvoorbeeld tomaat kies en ik doe update dan komt er witlof te staan??
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/02/2008 10:45:00
Quote Anchor link
Dan heb jij ergens een foutje zitten denk ik ;) Want de laatste keer dat ik keek was dat niet het zelfde :P
 
Chris

chris

08/02/2008 10:46:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 08.02.2008 10:45:
Dan heb jij ergens een foutje zitten denk ik ;) Want de laatste keer dat ik keek was dat niet het zelfde :P


Wat was niet hetzelfde? de productnaam?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/02/2008 10:49:00
Quote Anchor link
Tomaat en witlof is niet het zelfde DHU :P

Kijk eens in de bron van je pagina, zoek je select op en post die even.
 
Chris

chris

08/02/2008 10:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$query
= 'SELECT DISTINCT productnaam FROM producten;';
$result = mysql_query($query);
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {?>

            <option selected="<?php ($row["productnaam"]==$_POST["productnaam"])? "SELECTED" : "" ?>" value="<?php echo $row['productnaam'];?>"><?php echo $row['productnaam'];?></option>


Zo heb ik hem nu ingevoerd
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/02/2008 10:54:00
Quote Anchor link
Quote:
Kijk eens in de bron van je pagina, zoek je select op en post die even.


Om mezelf maar even te quoten
 
Chris

chris

08/02/2008 10:57:00
Quote Anchor link
haha sorry!! ik dacht mn select uit mn database
 
Chris

chris

08/02/2008 10:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<select name="productnaam">
<?php
$query
= 'SELECT DISTINCT productnaam FROM producten;';
$result = mysql_query($query);
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {?>

            <option selected="<?php ($row["productnaam"]==$_POST["productnaam"])? "SELECTED" : "" ?>" value="<?php echo $row['productnaam'];?>"><?php echo $row['productnaam'];?></option>
<?php }
?>

</select>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/02/2008 11:00:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 08.02.2008 10:54:
Quote:
Kijk eens in de bron van je pagina, zoek je select op en post die even.


Om mezelf maar even te quoten


Praat ik chinees :)? Heb het over de bron in je browser. Kijk daar even of de values wel kloppen bij de items
 
Chris

chris

08/02/2008 11:04:00
Quote Anchor link
owwwwwwwww
 
Chris

chris

08/02/2008 11:05:00
Quote Anchor link
td><select name="productnaam">
<option selected="" value="Aardbei">Aardbei</option>
<option selected="" value="Appel">Appel</option>
<option selected="" value="Komkommer">Komkommer</option>
<option selected="" value="Paprika">Paprika</option>
<option selected="" value="Peer">Peer</option>
<option selected="" value="Prei">Prei</option>
<option selected="" value="Tomaat">Tomaat</option>
<option selected="" value="Witlof">Witlof</option>
</select>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2008 11:06:00
Quote Anchor link
@ chris: niet bumpen. Gebruik het edit knopje om je vorige post aan te passen.
Edit:
Je echoot nu sowieso altijd "SELECTED", da's natuurlijk niet goed.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/02/2008 11:07:00
Quote Anchor link
o das beejte Blont van mij denk ik dan :S My bad :P
 
Chris

chris

08/02/2008 11:10:00
Quote Anchor link
Oke.... Maar hoe zet ik dit dan wel goed?? Sorry @ jan ;)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2008 11:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    $query
= "
        SELECT DISTINCT productnaam
        FROM producten
        "
;
    if (!$res = mysql_query ($sql)) {
        trigger_error (mysql_error ());
    }

    else {
        echo '<select name="productnaam">';
        while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
            // check ook of $_POST['productnaam'] werkelijk bestaat!
            $selected = ($row["productnaam"]==$_POST["productnaam"])?(' selected="selected"'):('');
            echo PHP_EOL;
            echo '<option' . $selected . ' value="' . $row['productnaam'] . '">' . $row['productnaam'] . '</option>';
        }

        echo '</select>';
    }

?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/02/2008 11:13:00
Quote Anchor link
Zat ik er toch niet ver naast :P
 
Chris

chris

08/02/2008 11:18:00
Quote Anchor link
Euh... ik krijg nu geen resultaten meer in mn select... check www.2fresh.nl
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door chris
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/02/2008 11:19:00
Quote Anchor link
post even de relevante code zoals je die nu hebt
 
Chris

chris

08/02/2008 11:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<select name="productnaam">
<?php
    $query
= "
        SELECT DISTINCT productnaam
        FROM producten
        "
;
    if (!$res = mysql_query ($sql)) {
        trigger_error (mysql_error ());
    }

    else {
        echo '<select name="productnaam">';
        while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
            // check ook of $_POST['productnaam'] werkelijk bestaat!
            $selected = ($row["productnaam"]==$_POST["productnaam"])?(' selected="selected"'):('');
            echo PHP_EOL;
            echo '<option' . $selected . ' value="' . $row['productnaam'] . '">' . $row['productnaam'] . '</option>';
        }

        echo '</select>';
    }

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.