selecteerbaar lijst ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris dufour

chris dufour

13/08/2008 22:44:00
Quote Anchor link
Hallo ik probeer een selecteerbaar lijst te maken die ik van me database ophaalt. het lukt mij om een lijst te genereer maar ik weet niet hoe ik als ik klik op een titel de gegevens van de film op de scherm te krijgen. Zou iemand mij op de weg kunnen helpen ?
Hierbij een stukje van mijn script.

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<table width="60%" border="0">
<tr>
<td><form id="form1" name="form1" method="post" action="">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
mysql_connect('localhost', 'root', '');
mysql_select_db('film');
$query = "SELECT titel FROM liste WHERE ID >= 1 ORDER BY id DESC";
$result = mysql_query($query)or die("Controleer uw query!!!");
  while($name_row = mysql_fetch_row($result)){

  print("<B><a href=\"$name_row[0]\">$name_row[0]</a></B><BR>");
  }

?>



</form>
</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 16:45:31
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

13/08/2008 23:16:00
Quote Anchor link
Je pagina's zie er bv. zo uit:


index.php?pagina=filmkeuze -> lijst met fimltitels, telkens weergegeven als links.

Die links zouden kunnen zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$link
= 'index.php?pagina=uitleg_film&id='. $name_row['id'];
?>


Bij index.php?pagina=uitleg_film haal je de uitleg uit de databank. Je selecteert de film op basis van $_GET['id']
 
Chris dufour

chris dufour

13/08/2008 23:38:00
Quote Anchor link
Emmanuel bedankt voor je reactie, maar ik begrijp het niet helemaal. In principe op mijn pagina zie ik nu wel een lijst met alle titels. maar ik kan ze niet selecteren. waar moet ik jou script toepassen ?
Sorry maar ik ben een newbie met PHP ....
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

14/08/2008 00:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
  while($name_row = mysql_fetch_row($result))
  {

  $link = 'index.php?pagina=uitleg_film&id='. $name_row['id'];
  echo $link;
  }

?>



Dan krijg je de links, juist?

Dan moet je bij index.php?pagina=uitleg_film de uitleg selecteren uit de databank.

Ik denk dat je toch eens een beginners-tutorial moet volgen. Kijken hoe je navigatie regelt, $_GET gebruikt, ...

Ik kan niet alles in 1 post uitleggen.

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/575/
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/508/
 
Eric

Eric

14/08/2008 00:16:00
Quote Anchor link
Bedoel je selecteren door er op te klikken (dus klikken op de link)?
Of bedoel je dat je een uitklapmenuutje wilt genereren met daarin de keuzes van die lijst?
Of eventueel de stap daarna (dus direct na het kiezen)? In dat geval is implementeren van javascript een optie... Just a thought...
 
Chris dufour

chris dufour

14/08/2008 00:22:00
Quote Anchor link
@emmanuel bedankt, ik zal morgen verder proberen

@eric ja ik bedoel als je erop klik dan komt een nieuwe pagina met de gegevens van de film
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/08/2008 09:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "SELECT id,titel FROM liste WHERE ID >= 1 ORDER BY id DESC";
$result = mysql_query($query)or die("Controleer uw query!!!".$query);
  while($name_row = mysql_fetch_assoc($result)){

  echo '<strong><a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?filmid='.$name_row['id'].'">'.$name_row['titel'].'</a></strong><br />';
  }

?>

Met bovenstaande moet je op dezelfde pagina uitkomen en is een film id meegegeven in de url.
Op de pagina kan je met onderstaande afvangen of er een film is geselecteerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(isset($_GET['filmid']) && is_numeric($_GET['filmid'])){
   $query = 'SELECT titel,omschrijving FROM liste WHERE id = '.$_GET['filmid'];
   // toon hier dan de gegevens van de film
   }
?>
 
Chris dufour

chris dufour

14/08/2008 19:41:00
Quote Anchor link
@Robert bedankt voor je reactie ga ik gelijk proberen. Ik ben nog nieuw hiermee maar ik hoop dat ik er uit kom.
 
Chris dufour

chris dufour

14/08/2008 20:16:00
Quote Anchor link
mod-edit::
Bumpen
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten, voordat andere forumleden gereageerd hebben, heet "bumpen". Omdat het opdringerig overkomt is bumpen pas na 24 uur toegestaan. Bumpen kan een reden zijn voor de admins en mods om een topic te sluiten. Gebruik het Afbeelding knopje om je tekst aan te passen indien nodig.



Robert_Deiman schreef op 14.08.2008 09:06:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "SELECT id,titel FROM liste WHERE ID >= 1 ORDER BY id DESC";
$result = mysql_query($query)or die("Controleer uw query!!!".$query);
  while($name_row = mysql_fetch_assoc($result)){

  echo '<strong><a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?filmid='.$name_row['id'].'">'.$name_row['titel'].'</a></strong><br />';
  }

?>

Met bovenstaande moet je op dezelfde pagina uitkomen en is een film id meegegeven in de url.
Op de pagina kan je met onderstaande afvangen of er een film is geselecteerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(isset($_GET['filmid']) && is_numeric($_GET['filmid'])){
   $query = 'SELECT titel,omschrijving FROM liste WHERE id = '.$_GET['filmid'];
   // toon hier dan de gegevens van de film
   }
?>



Het werk, bedankt, nu even uitzoeken hoe ik dat naar een andere pagina kan krijgen en niet naast mijn lijst.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door chris dufour
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.