Selecteren van de volgende rij via SQL query.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bram Poulisse

Bram Poulisse

10/12/2014 11:42:27
Quote Anchor link
Ik probeer via een SQL DISTINCT query bestanden te laden en nu wil ik als er een term niet klopt de volgende pakken.

Dit is mijn query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql_query = "SELECT DISTINCT * FROM pagina_info WHERE kwali='Excellent' AND id IN (SELECT CASE WHEN voorraad>='1' THEN min(id) ELSE max(id) END FROM pagina_info GROUP BY product_name) ORDER BY product_code DESC LIMIT ".$getal1.", ".$getal2."";


In mijn select case heb ik dit staan: SELECT CASE WHEN voorraad>='1' THEN min(id) ELSE max(id) END,
maar eigenlijk wil ik in de else niet max(id) pakken maar het volgende record.

Weet toevallig iemand een oplossing voor dit fiasko?

bram.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:46:22
 
Jan de Laet

Jan de Laet

10/12/2014 11:54:58
Quote Anchor link
Geef eens een voorbeeld van wat data en beschrijf in woorden wat je wilt bereiken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/12/2014 12:50:36
Quote Anchor link
Je hebt helemaal geen where-in subquery nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
    product_code,
    product_name,
    SUM(voorraad) stock
FROM
    pagina_info
WHERE kwali='Excellent'
GROUP BY
    product_code, product_name
    HAVING SUM(voorraad) > 0
LIMIT 20,20
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.