Selectie box filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »
J h

j h

23/01/2011 23:17:17
Quote Anchor link
Hallo,

Voor het eerst hier.

Voor school wil ik een filter maken op een site. Je kiest uit een selectbox het vak, bijvoorbeeld bio uit bio, nat, sch (resp id=1,2,3). Ik haal deze uit een mysql_tabel (tabel=vak).

Dat lukt nog wel.

Maar nu wil ik dat ik het vak_id koppel aan de proeven (uit tabel=proeven). Zoals bijvoorbeeld de proefnaam "valsnelheid" dat van natuurkunde(met id=2) is, wordt getoond en al de andere natuurkunde proeven natuurlijk (uit een mysql database). Dus de bio en sch worden er uitgehaald.

Ik weet dat je dat alleen kan doen als je submit gebruikt, maar hoe doe je dat zonder dat je de informatie verliest na het submitten?

(is mijn vraag zo duidelijk genoeg omschreven?)

M.v.g,

Jeroen

Toevoeging op 23/01/2011 23:25:11:

sorry nog even een aanvulling,

Het gaat er om dat het in dezelfde pagina gemaakt kan
worden (bijv overzicht.php)dus niet steeds door naar een andere pagina en
zonder gebruik te maken van javascript.

Gaat dit via div of zo?

mvg jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 01:05:54
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/01/2011 11:01:01
Quote Anchor link
Waarom zonder javascript?

Je moet kiezen. Ofwel heel erg gebruiksvriendelijk, met javascript; ofwel telkens met submit knop
 
J h

j h

26/01/2011 11:47:49
Quote Anchor link
Ik heb alleen php en mysql beginners kennis. Zoals je overal php/mysql ziet, ben ik daar mee bezig.

Blijkt dat als je wat wilt, met een database je toch javascript nodig hebt?

Ik kan me daar wel weer in verdiepen, maar dat kost tijd. Liever doe ik het via php, of toch maar beter het via javascript te doen?

mvg jeroen
 
Mark L

Mark L

26/01/2011 14:40:28
Quote Anchor link
Ik zou gewoon PHP gebruiken. Wat is er erg aan dat een pagina opnieuw geladen wordt?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

26/01/2011 15:05:02
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken.

Uiteraard mysql connectie gegevens aanpassen.

Controleer of de velden de zelfde namen hebben ...
eventueel (vrij waarschijnlijk) moet je de SQL strings aanpassen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
  // database openen en connecteren en zo...
  $link = mysql_connect('localhost', 'root', 'paswoord');
  mysql_select_db('phphulp', $link);
  
  $vak_options = '<option value="0">--- KIES EEN VAK ---</option>';
  $sql_vak = "SELECT id, naam FROM vak ORDER by naam";
  $res_vak = mysql_query($sql_vak);
  while ($row = mysql_fetch_assoc($res_vak) ) {
    // onthouden welke option gekozen was
    $selected = '';
    if ( (!empty($_POST['vak'])) && $_POST['vak'] == $row['id']) {
      $selected = ' selected="selected"';
    }

    $vak_options .= '<option'. $selected .' value="'. $row['id'] .'">'. $row['naam'] .'</option>' .PHP_EOL ;
  }

  
  $proeven_options = '<option value="0">--- KIES EERST EEN VAK ---</option>';
  if (!empty($_POST['vak'])) {
    // Gegevens helen van de tabl proeven
    $proeven_options = '<option value="0">--- KIES EEN PROEF ---</option>';
    $sql_proeven = "SELECT id, titel, beschrijving FROM proeven WHERE vak_id = ". (int) $_POST['vak'] ." ORDER by titel";
    $res_proeven = mysql_query($sql_proeven);
    while ($row = mysql_fetch_assoc($res_proeven) ) {
      // onthouden welke option gekozen was
      $selected = '';
      if ( (!empty($_POST['proef'])) && $_POST['proef'] == $row['id']) {
        $selected = ' selected="selected"';
      }

      $proeven_options .= '<option'. $selected .' value="'. $row['id'] .'">'. $row['titel'] .'</option>' .PHP_EOL ;
    }
  }

  
  echo '
  <form action="" method="post">
    <select name="vak">
    '
. $vak_options .'
    </select>
    <select name="proef">
    '
. $proeven_options .'
    </select>
    <input type="submit" value="GO"/>
  </form>
'
;
?>


EDIT:
Kwestie dat je weet waarmee ik getest heb.
SQL dump:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
CREATE TABLE proeven (
  id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  titel varchar(255) NOT NULL,
  vak_id int(11) NOT NULL,
  beschrijving text NOT NULL,
  PRIMARY KEY (id)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1;
INSERT INTO proeven (id, titel, vak_id, beschrijving) VALUES
(1, 'valversnelling', 1, 'Een kanonbal samen met een knikker van de toren van Pisa laten vallen'),
(2, 'lichtbreking', 1, '...'),
(3, 'statische elektriciteit', 1, '...'),
(4, 'dissectie kikker', 2, '...'),
(5, 'DNA uit ajuin halen', 2, '...'),
(6, 'platonische lichamen', 3, '...'),
(7, 'kansberekening', 3, '...');
-- --------------------------------------------------------
CREATE TABLE vak (
  id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  naam varchar(255) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (id)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1;
INSERT INTO vak (id, naam) VALUES
(1, 'Fysica'),
(2, 'Biologie'),
(3, 'Wiskunde');
Gewijzigd op 26/01/2011 16:31:15 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.