selectie met links detail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris dufour

chris dufour

21/09/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Hallo ik heb een vraag. Ik heb een pagian gemaakt die 2 tabellen heeft waar links een selecteerbaar lijst is en recht ervan als je klik op 1 van de item links zie je de details recht op komen. dit werk goed en is geen probleem. Mijn vraag is hoe kan ik als de pagina opent in de recht tabel de details van de eerste item links zien zonder te hoeven kliken. ??? Hierbij mijn script :

"><table width="100%" border="0">
<tr>
<td><div id="apDiv2">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
   mysql_connect('localhost', 'root', '');
mysql_select_db('film');
if(isset($_GET['filmid']) && is_numeric($_GET['filmid'])){
   $query = 'SELECT cover, titel, filmnummer, regisseur, genre, acteurs, omschrijving, trailer, toegevoegd, jaar, duur, type,audio ,ondertiteling FROM liste WHERE id = '.$_GET['filmid'];
   // toon hier dan de gegevens van de film
   $result = mysql_query($query)or die("Controleer uw query!!!");
  while($name_row = mysql_fetch_row($result)){

 echo

 "
     <table width=\"100%\" border=\"0\">
       <tr>
         <td colspan=\"3\"><h1><span class=\"style1\">$name_row[1]</span></h1></td><td class=\"style2\"><p class=\"style2\">Jaar:&nbsp;$name_row[9]</p></td>
         </tr>
       <tr>
         <td width=\"40%\">&nbsp;</td>
         <td width=\"35%\">&nbsp;</td>
         <td width=\"25%\" rowspan=\"7\" valign=\"top\"><div align=\"right\"><img src=\"$name_row[0].jpg\" width=\"160\" height=\"215\" align=\"right\" /></div></td>
       </tr>
       <tr>
         <td colspan=\"2\"><p class=\"style2\">Genre :&nbsp;$name_row[4]</p></td>
         </tr>
       <tr>
         <td colspan=\"2\" valign=\"top\"><p class=\"style2\">Regisseur:&nbsp;$name_row[3]</p></td>
         </tr>
       <tr>
         <td class=\"style2\"><p class=\"style2\">Type:&nbsp;$name_row[11]</p></td>
         <td><p class=\"style2\">Duur:&nbsp;$name_row[10]</p></td>
         </tr>
       <tr>
         <td><p class=\"style2\"><p class=\"style2\">Audio:&nbsp;$name_row[12]</p></p></td>
         <td><p class=\"style2\"><p class=\"style2\">Ondertiteling:&nbsp;$name_row[13]</p></p></td>
         </tr>
       <tr>
         <td colspan=\"2\"><p class=\"style2\"><span class=\"style2\">Acteurs : &nbsp;$name_row[5]</span></p><p class=\"style2\"><span class=\"style2\"><span class=\"style2\"><span class=\"style2\"><span class=\"style2\"><span class=\"style2\"></span></span></span></span></span></p></td>
         </tr>
       <tr>
         <td colspan=\"2\"><p class=\"style2\">Toegevoegd :&nbsp;$name_row[8]</p>
         <p class=\"style2\"><a href=\"$name_row[7]\" target=\"_blank\">Trailer</a></p></td>
         </tr>
       <tr>
         <td colspan=\"3\"><p class=\"style2\">Omschrijving :<br>$name_row[6]</p>
           </td>
         </tr>
     </table>"
;
 } }

?>
</div></td>
</tr>
</table> <p style="margin:0px"></p></td>
<td rowspan="2"><img name="links_selectie" src="images/links_selectie.jpg" width="22" height="331" border="0" id="links_selectie" alt="" /></td>
<td><img src="images/spacer.gif" width="1" height="82" border="0" alt="" /></td>
</tr>
<tr>
<td><img name="recht_selectie" src="images/recht_selectie.jpg" width="26" height="249" border="0" id="recht_selectie" alt="" /></td>
<td rowspan="2" valign="top" bgcolor="#181029"><table width="100%" border="0">
<tr>
<td><div id="apDiv1">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
mysql_connect('localhost', root', '');
mysql_select_db('
film');
$query = "SELECT id,titel FROM liste WHERE ID >= 1 ORDER BY id DESC";
$result = mysql_query($query)or die("Controleer uw query!!!".$query);
  while($name_row = mysql_fetch_assoc($result)){

  echo '
<strong><a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?filmid='.$name_row['id'].'">'.$name_row['titel'].'</a></strong><br />';
  }

?>
</div></td>
</tr>
</table>
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 16:49:57
 
Ed

Ed

21/09/2008 21:29:00
Quote Anchor link
Kijken eens naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<body onload="">
 
Chris dufour

chris dufour

21/09/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Danny schreef op 21.09.2008 21:29:
Kijken eens naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<body onload="">


hum moet ik dus een functie maken om mijn pagina te laten zien ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/09/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Niet met JavaScript doen en sowieso al niet op de manier die Danny voorstelt. Je hoort namelijk met het event registering model te werken, maar dat terzijde.

Ik neem aan dat je een id in de url zet als iemand op een link klikt? Je hoeft dus bij het laden van de pagina alleen maar te checken of $_GET['id'] geset is. Zo niet, dan pak je de details van het eerste item uit je tabel.
 
Chris dufour

chris dufour

22/09/2008 00:20:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 21.09.2008 21:57:
Niet met JavaScript doen en sowieso al niet op de manier die Danny voorstelt. Je hoort namelijk met het event registering model te werken, maar dat terzijde.

Ik neem aan dat je een id in de url zet als iemand op een link klikt? Je hoeft dus bij het laden van de pagina alleen maar te checken of $_GET['id'] geset is. Zo niet, dan pak je de details van het eerste item uit je tabel.


Ja klopt. Maar ik wil de laaste item pakken... Dit moet ik dus met een if else doen ??
 
--

--

22/09/2008 07:41:00
Quote Anchor link
Je kunt de resultaten sorteren met ORDER BY.
 
Chris dufour

chris dufour

22/09/2008 20:30:00
Quote Anchor link
oke bedankt ik zal proberen
 
Chris dufour

chris dufour

25/09/2008 20:20:00
Quote Anchor link
Hallo bedankt voor jullie input, het is gelukt :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.