selectieboxen koppelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »
Karin php

Karin php

12/08/2010 12:20:12
Quote Anchor link
Wie o wie? Ik heb een mysql database aan een site gekoppeld met zoekvelden waarbij je met dropdown boxen een keuze maakt voor items uit de database. Dit werkt goed, maar nu wil ik de selectieboxen koppelen: dus als je in de selectiebox provincie ‘Gelderland’ selecteert dat je dan in de selectiebox plaats alleen nog maar plaatsen uit de provincie Gelderland krijgt, die inde mysql-tabel deprovincie-id van Gelderland hebben. Ik wil er ook nog een derde box aan koppelen met items uit die plaats. Dit lijkt vrij simpel maar ik krijg het niet voor elkaar. Ik kom nergens een geschikt voorbeeld tegen. Heb ergens gelezen dat het met AJAX moet, maar de voorbeelden die ik daarvan tegenkom werken niet met mysql. Weet iemand hoe je dit eenvoudig kan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 20:11:18
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/08/2010 14:25:34
 
Karin php

Karin php

17/08/2010 22:13:26
Quote Anchor link
ik had zelf een andere gevonden, waar ik mee aan de gang ben gegaan. Alleen - uiteraard- werkt het niet. Ik zal het hier kopieren, hopelijk kan iemand de fout er uit halen.

Het bestaat uit meerder bestanden. allereerst natuurlijk het basisbestand index:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  require('header.php');
  include ('func.php');
  include ('db.php');
?>


<form id="selecteren" name="selecteren" action="select.php" method="post">


Provincie:
<select id="drop_1" name="provincie">
<option value="" selected="selected" disabled="disabled">Kies een provincie... </option>';
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
       Locatie();
 ?>


<span id="wait_1" style="display: none;"></span>
<span id="result_1" style="display: none;"></span>
<span id="wait_2" style="display: none;"></span>
<span id="result_2" style="display: none;"></span>

<input type="submit" value="Zoek!" />
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  require('footer.php');

?>


daarna de functies in func.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php
//**************************************
//     Page load dropdown results     //
//**************************************

function Locatie()
{

  $sql = 'SELECT id, naam FROM provincie ORDER BY naam';
  $result = mysql_query($sql) or trigger_error( mysql_error() );
      
  if (mysql_num_rows($result)>0){
    while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
      echo '<option value="'.$rij['id'].'">'.$rij['naam'].'</option>';
    }
  }

 echo  '</select>';

//**************************************
//     First selection results     //
//**************************************

 if($_GET['func'] == "drop_1" && isset($_GET['func'])) {
   drop_1($_GET['drop_var']);
 }
}

function
drop_1($drop_var)
{
  
    include_once('db.php');
    $sql = "SELECT id, plaats.naam FROM plaats ORDER BY plaats.naam WHERE provincie_id='$drop_var'";
    $result = mysql_query($sql) or trigger_error( mysql_error() );
      
    echo '<select name="stad" id="drop_2">
          <option value=" " disabled="disabled" selected="selected">kies een plaats...</option>'
;

    if (mysql_num_rows($result)>0){
      while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
       echo '<option value="'. $rij['id']. '">'. $rij['plaats.naam']. '</option>';
    }}

    
    echo '</select>';
    
    echo "<script type=\"text/javascript\">
      $('#wait_2').hide();
      $('#drop_2').change(function(){
        $('#wait_2').show();
        $('#result_2').hide();
        $.get(\"func.php\", {
          func: \"drop_2\",
          drop_var: $('#drop_2').val()
        }, function(response){
          $('#result_2').fadeOut();
          setTimeout(\"finishAjax_tier_three('result_2', '\"+escape(response)+\"')\", 400);
        });
        return false;
      });
    </script>"
;



//**************************************
//     Second selection results     //
//**************************************

  if($_GET['func'] == "drop_2" && isset($_GET['func'])) {
   drop_2($_GET['drop_var']);
  }
}
function
drop_2($drop_var)
{
  
    include_once('db.php');
  $sql = "SELECT id, filiaal.naam FROM filiaal WHERE plaats_id='$drop_var' ORDER BY filiaal.naam";
  $result = mysql_query($sql) or trigger_error( mysql_error() );
    
    echo '<select name="filiaal" id="drop_3">
          <option value=" " disabled="disabled" selected="selected">Kies een filiaal... </option>'
;

  if (mysql_num_rows($result)>0){
    while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
      echo '<option value="'. $rij['id']. '">'. $rij['filiaal.naam']. '</option>';
    }
  }

     echo '</select>';
}

?>


en de header:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-Transitional.dtd">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  require("config.php");
  $db = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpassword);
  mysql_select_db($dbdatabase, $db);
  setlocale(LC_ALL, 'nld_nld');
?>


<html>
<head>
<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $config_sitename; ?>
</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css"><link/>
</head>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3/jquery.min.js"></script>

<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
$('#wait_1').hide();
$('#drop_1').change(function(){
$('#wait_1').show();
$('#result_1').hide();
$.get("func.php", {
func: "drop_1",
drop_var: $('#drop_1').val()
}, function(response){
$('#result_1').fadeOut();
setTimeout("finishAjax('result_1', '"+escape(response)+"')", 400);
});
return false;
});
});

function finishAjax(id, response) {
$('#wait_1').hide();
$('#'+id).html(unescape(response));
$('#'+id).fadeIn();
}
function finishAjax_tier_three(id, response) {
$('#wait_2').hide();
$('#'+id).html(unescape(response));
$('#'+id).fadeIn();
}
</script>


<body>

<div id="container">

<div id="main">

en de footer:

</div> <!--main-->

</div><!--container-->

<div id="footer">&copy; 2010
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $config_author; ?>
</div>



</body>
</html>
 
Jeffrey boud

jeffrey boud

26/08/2010 10:44:57
Quote Anchor link
Heeft iemand hier al een oplossing voor gevonden heb zelf ook zo een soort probleem
 
Tom Tom

Tom Tom

30/08/2010 10:18:39
Quote Anchor link
Ik ben ook bezig met het koppelen van selectieboxen op basis van database gegevens. Ik heb inmiddels een werkend voorbeeldje gemaakt welke alleen dient als hulpmiddel bij het oplossen van jullie probleem. Db connectie, db selectie en queries heb ik even achterwege gelaten. Ik maak gebruik van arrays met mogelijke uitkomsten van een querie.


index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$automerken
= array(audi, vw);

?>


<html>
<head>
<title>Cars</title>
<script type="text/javascript">
function showCar(str)
{
if (str=="")
{
document.getElementById("txtHint").innerHTML="";
return;
}
if (window.XMLHttpRequest)
{// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
xmlhttp=new XMLHttpRequest();
}
else
{// code for IE6, IE5
xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
xmlhttp.onreadystatechange=function()
{
if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
{
document.getElementById("txtHint").innerHTML=xmlhttp.responseText;
}
}
xmlhttp.open("GET","getcar.php?car="+str,true);
xmlhttp.send();
}
</script>
</head>
<body>
<form>
<select name="car" onchange="showCar(this.value)">
<option value=''>Select a car</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
        foreach ($automerken as $automerk)
        {

          echo '<option value='. $automerk .'>'. $automerk .'</option>';
        }

      ?>

</select>
</form>
<br />
<div id="txtHint">Hier verschijnt een tweede selectie veld.</div>

</body>
</html>


getcar.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$car
=$_GET["car"];

//Hieronder normaal gesproken db connectie, db selectie, querie etc

//Mogelijke resultaten queries

$modellenAudi = array(A3, A4, A5);
$modellenVW = array(Golf, Scirocco, Tiguan);

//Mogelijke querie resultaten teruggeven in nieuwe selectielijst
echo '<select name = "carModel">
<option value = "">Select a model</option>'
;

if ($car == 'audi')
{

  foreach ($modellenAudi as $modelAudi)
  {

    echo '<option value = '. $modelAudi .'>'. $modelAudi .'</option>';
  }
}

elseif ($car == 'vw')
{

  foreach ($modellenVW as $modelVW)
  {

    echo '<option value = '. $modelVW .'>'. $modelVW .'</option>';
  }          
}

echo '</select>';

?>
Gewijzigd op 30/08/2010 10:19:34 door Tom Tom
 
Marco V

Marco V

22/11/2010 20:42:13
Quote Anchor link
Ik heb een mooie beschrijving gevonden bij w3schools, ik vraag me echter af... kan je dit ook combineren?

Ik probeer een selectiebox "Klanten" / "Leveranciers" te maken, afhankelijk van welke radiobutton wordt geklikt. So far so good.

Vervolgens wil ik nu de contactpersonen bij het gekozen bedrijf (een leverancier of klant staan in een aparte tabel, de bijbehorende contactpersonen idem.) weergeven in een tweede selectiebox.

Kort samengevat: Radiobutton (Klant of Leverancier) > Dynamische selectiebox (Bedrijven) > Dynamische selectiebox (Contactpersonen)

Simpel gedacht, heb ik geprobeerd om het onchange event toe te voegen aan de eerste selectiebox die ik creeer, maar dit lijkt niet te werken!? Iemand tips? Ik zoek me suf naar een werkend voorbeeld.
Gewijzigd op 22/11/2010 20:49:24 door Marco V
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.