Serialize checkboxes laat niets zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/12/2015 14:12:42
Quote Anchor link
Ik heb een contactformulier die een paar checkboxes heeft. Het formulier post gewoon, alles werkt. Alleen post hij de checkboxes niet. Dit is wat ik nu heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?
<div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox1" value="Kantel">
        <
span>Kantel</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox2" value="Schuif">
        <
span>Schuif</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox3" value="Deuropening">
        <
span>Deuropening</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox4" value="Draai">
        <
span>Draai</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox5" value="Draai/kantel">
        <
span>Draai/kantel</span>
    <
/label>
<
/div>

?>


Dit is mijn mailsript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
session_cache_limiter('nocache');
header('Expires: ' . gmdate('r', 0));

header('Content-type: application/json');

// Enter your email address
$to = '[email protected]';

$subject = $_POST['subject'];

if($to) {
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];

    $fields = array(
        0 => array(
            'text' => 'Naam',
            'val' => $_POST['name']
        ),

        1 => array(
            'text' => 'Email adres',
            'val' => $_POST['email']
        ),

        2 => array(
            'text' => 'Adres',
            'val' => $_POST['adres']
        ),

        3 => array(
            'text' => 'Afleveradres',
            'val' => $_POST['afleveradres']
        ),

        4 => array(
            'text' => 'Postcode',
            'val' => $_POST['postcode']
        ),

        5 => array(
            'text' => 'Plaats',
            'val' => $_POST['plaats']
        ),

        6 => array(
            'text' => 'Tweede plaats',
            'val' => $_POST['plaats2']
        ),

        7 => array(
            'text' => 'Telefoonnummer',
            'val' => $_POST['telefoonnr']
        ),

        8 => array(
            'text' => 'Mobiel nummer',
            'val' => $_POST['mobielnr']
        ),

        9 => array(
            'text' => 'Type Raam',
            'val' => $_POST['checkbox']
        ),

        10 => array(
            'text' => 'Contactpersoon',
            'val' => $_POST['contactpersoon']
        ),

        11 => array(
            'text' => 'Bericht',
            'val' => $_POST['message']
        )
    );


    $message = "";
    foreach($fields as $field) {
        $message .= $field['text'].": " . htmlspecialchars($field['val'], ENT_QUOTES) . "<br>\n";
    }


    $headers = '';
    $headers .= 'From: ' . $name . ' <' . $email . '>' . "\r\n";
    $headers .= "Reply-To: " .  $email . "\r\n";
    $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $headers .= "Content-Type: text/html; charset=UTF-8\r\n";

    if (mail($to, $subject, $message, $headers)){
        $arrResult = array ('response'=>'success');
    }
else{
        $arrResult = array ('response'=>'error');
    }


    echo json_encode($arrResult);

}
else {

    $arrResult = array ('response'=>'error');
    echo json_encode($arrResult);

}

?>


En dit is het ajax stuk dat alles serialized:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
// Ajax Submit
    $.ajax({
    type: "POST",
    url: url,
    data: $("#contact-form").serialize(),
    dataType: "json",
?>

(Met nog wat extra eronder voor een success message maar dat is niet echt van toepassing bij het probleem)

De brackets achter de naam bij het formulier heb ik er neergezet omdat ik las dat dat moet bij checkboxes. Nu krijg ik alleen niks te zien bij het stuk checkboxes in de mail. Als ik de brackets weghaal dan laat hij maar 1 resultaat zien, ook als er meerdere zijn aangevinkt.

Hoe kan ik alle gecheckte boxes uitlezen in de mail? De waarden staan nu in een array.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:47:02
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/12/2015 14:24:22
Quote Anchor link
Wat je in jouw geval kunt doen is bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => $_POST['checkbox']
?>


Het volgende gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => implode(',', $_POST['checkbox'])
?>
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/12/2015 14:28:33
Quote Anchor link
Zoiets moet er inderdaad in.. Maar moet dat in het php script? Niet in ajax? Als ik toevoeg wat je net hebt gepost dan laat hij weer niets zien. Laat maar ik had een typo gemaakt. Thanks! Werkt nu.
Gewijzigd op 01/12/2015 14:29:56 door Snelle Jaap
 
- SanThe -

- SanThe -

01/12/2015 15:09:05
Quote Anchor link
Een checkbox wordt alleen meegestuurd met de POST als ie is aangevinkt, anders niet.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/12/2015 18:55:36
Quote Anchor link
Correct. Er zal dus wel even een controle met isset() toegevoegd moeten worden voor het geval iemand niets aanvinkt.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

02/12/2015 09:43:42
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 01/12/2015 18:55:36:
Correct. Er zal dus wel even een controle met isset() toegevoegd moeten worden voor het geval iemand niets aanvinkt.


Klopt, maar dat is alleen van toepassing als het required is om een checkbox in te vullen. Als het optioneel is maakt het niks uit lijkt me.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2015 11:18:49
Quote Anchor link
Dan maakt het juist uit, omdat je je anders undefined index notices krijgt. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => isset($_POST['checkbox']) ? implode(',', $_POST['checkbox']) : ''
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/12/2015 14:40:42
Quote Anchor link
Ik zou indien er geen checkboxen zijn aangevinkt de default waarde een leeg array laten zijn (in plaats van een lege string) zodat je deze waarde altijd als array kunt behandelen. Constructies als empty() werken dan toch hetzelfde.

EDIT: ah het wordt hier juist weer geserialiseerd, never mind :).
EDIT: als dat hele ding trouwens een value van een key-value paar is, doe je er wel verstandig aan hier nog ronde haken omheen te zetten, dus 'val' => ( X ? Y : Z ).
Gewijzigd op 02/12/2015 14:44:18 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.