Sessies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Henk

Henk

25/08/2007 21:06:00
Quote Anchor link
Beste,

Wat vinden jullie nou? Wat is het veiligst? Hoe los je het op? Wat is de oplossing?

Ik praat over session highjacking.

Wat sla je op in een database enzo?

Bedankt :)

.kneH
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 13:58:15
 
Frank -

Frank -

25/08/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Ik gebruik een hash van het ip-adres en de browser-gegevens van de bezoekers. Dit wordt iedere keer weer vergeleken en dat lijkt tot nu toe goed te gaan. Ik heb echter niet de illusie dat dit eeuwig bruikbaar is...

Ik raad verder altijd het gebruik van SSL aan, dat maakt het ook weer wat lastiger. Er zijn echter mensen die deze investering, 100 euro als ik het goed heb, al te veel vinden. Tja, dan moet je niet gaan zeuren wanneer het fout gaat.

Vergelijken op ip-adres kan wel problemen opleveren met AOL-klanten. Bij mijn weten zijn daar nog geen klachten over gekomen, maar dat ligt waarschijnlijk aan de doelgroepen. En een portie geluk.
 
Henk

Henk

25/08/2007 21:37:00
Quote Anchor link
Wat doe je dan met die hash? Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
     session_name ( sha1 ( 'dsfw%^2f' . IP . 'f#4D\'' . $_SERVER [ 'USER_AGENT' ] . '"\\@aF' ) );
?>
 
Frank -

Frank -

25/08/2007 21:48:00
Quote Anchor link
Yep, zet deze hash in een sessie (in de database, het schema sessie) en kijk vervolgens bij iedere page-refresh of het verzoek van hetzelfde ip en dezelfde browser-setting afkomt.

Ieder systeem heeft zijn eigen database en daar zit ook een eigen sessie_handler in. Het is dus niet mogelijk om via site A sessies van site B te bemachtigen waarmee je vervolgens op site B kunt gaan lopen kloten. Daarnaast heeft iedere database zijn eigen database-user voor de sessies en is alles met GRANT goed afgeschemd. Er kan niemand anders dan sessie_handler in dit deel van de database komen, net zo min als dat de sessie_handler in de rest van de database kan komen.

Het is vooral de database die de veiligheid regelt. Ik gebruik hiervoor, bij voorkeur, PostgreSQL. Dan kun je met schema's werken en eenvoudig het veiligheidsniveau wat hoger leggen dan met MySQL mogelijk is.
 
Henk

Henk

25/08/2007 22:45:00
Quote Anchor link
Oké er zijn een aantal dingen in je bericht die ik niet snap.Hoe sla je de hash op in de database? Met welke extra gegevens? Zet je in de sessie een user_id, en sla je in de tabel users op welk sessie id hierbij hoort? Dus bijvoorbeeld: "pietje logt in, pietje heeft gebruikersid 4. Zodra pietje op de loginknop drukt, wordt de hash van ip en user-agent opgeslagen in de tabel users. Bij elke volgende page view wordt gekeken wat de hash is van de gebruiker met gebruikersid $_SESSEION [ 'user_id' ], en als die hetzelfde is als de hash van IP en $_SERVER [ 'USER_AGENT' ] dan klopt het. Als het niet klopt, dan maak je de sessie leeg, zodat de gebruiker uitgelogd is."Klopt dat? Is dat ook alles dat jij gebruikt?Wat bedoel je steeds met sessie_handler?Wat is GRANT?Bedankt in ieder geval al!
 
Frank -

Frank -

25/08/2007 23:10:00
Quote Anchor link
Hier vind je uitleg hoe je zelf een sessie_handler schrijft (PHP 4). De sessies worden hier niet meer als bestand op schijf weggeschreven, maar keurig in een database weggezet. Dit maakt de boel flexibeler. Het voorbeeld beschrijft MySQL, maar je kunt dit uiteraard ook in een andere database doen. Zo gebruik ik dus PostgreSQL, dat biedt nog net wat meer mogelijkheden.

Jouw verhaal van de hash klopt geloof ik wel. Ga er eens mee stoeien, daar leer je het meeste van.

Met GRANT kun je in de database instellen wat een bepaalde database-user (dat is dus niet de website bezoeker, al zou die natuurlijk ook als database-user bekend kunnen zijn) allemaal mag uitspoken. Ik gebruik in PostgreSQL in iedere database een schema genaamd 'sessions'. Er is slechts 1 user die hier in mag komen: 'session_handler'. Deze mag echter niet in de rest van de database komen, de overige schema's zijn verboden terrein.

Wanneer je de users en GRANT goed gebruikt, kun je zelfs een database opzetten die bij SQL-injection nauwelijks problemen zal krijgen. Ik hoef bv. nooit bang te zijn dat iemand een record verwijderd, alleen de DBA mag verwijderen. Dit geldt ook voor het aanmaken en verwijderen van tabellen, kolommen, indexen, etc. etc., dat kan alleen door de DBA worden gedaan. Zolang iemand niet kan inloggen als DBA, kun je dus alleen data toevoegen en updaten (wat met constraints ook weer aardig is beschermd).

De DBA mag overigens alleen via zijn eigen ip-adres en alleen via SSL de database beheren, ook dat is goed dichtgespijkerd.

GRANT is een hele belangrijke functie in een database!
 
Henk

Henk

26/08/2007 01:37:00
Quote Anchor link
Oké, bedankt Frank :-) Ik ga dat eens lezen. Misschien een idee als iemand er een tutje over maakt?
Edit:
Ik snap die pagina, alleen het garbage collecten niet. In de klasse wordt dan elke sessie die ouder is dan minuten verwijderd. Waarom is dat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
Henk

Henk

28/08/2007 16:33:00
Quote Anchor link
bump
 
Frank -

Frank -

28/08/2007 16:50:00
Quote Anchor link
Quote:
In de klasse wordt dan elke sessie die ouder is dan minuten verwijderd. Waarom is dat?
Omdat deze sessies zijn vervallen, ze zijn ouder dan [jouw_instelling] minuten.

Je zou ze kunnen laten staan, afhankelijk van de queries die jij gebruikt, staan ze niemand in de weg. Maar, de tabel met sessies zal vrij snel vele miljoenen records bevatten. Dat is op zich niet zo'n probleem, maar om de records terug te vinden moet er ook een fraaie index worden gebruikt. Ook deze neemt natuurlijk ruimte in beslag. Uiteindelijk zal de boel toch steeds langzamer worden en dat wil je zeker met een sessie niet hebben. Je gebruikt deze te veel om daar onnodig veel tijd aan te besteden.

Vandaar dat opschonen wenselijk is.
 
Henk

Henk

28/08/2007 17:58:00
Quote Anchor link
Oké, maar als je het instelt op 5 minuten betekent het dus dat je na 5 minuten een topic te hebben gelezen je uitgelogd bent?
 
Frank -

Frank -

28/08/2007 18:02:00
Quote Anchor link
Yep, klopt helemaal!

5 minuten is voor de meeste toepassing dan ook te weinig. Een half uur is vrij normaal, maar 15 minuten heb ik ook wel voorbij zien komen. Het is afhankelijk van de benodigde beveiliging hoelang jij de sessies in leven wilt houden. Hoog niveau beveiliging, dan een korte levensduur. Laag niveau, dan mag een sessie langer blijven leven.

Edit: Ben een lijstje met eisen aan het opstellen voor de instellingen van een nieuwe webserver en kom in de PHP manual dit tegen: link. Echt iets voor mij! Heb het dan ook al doorgegeven aan de technische jongens dat ik dit er op wil hebben. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Henk

Henk

28/08/2007 19:40:00
Quote Anchor link
Oké, bedankt :) Wel leuk, zo'n klasse.

Wat ik nu trouwens bovenaan elke pagina doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
            if ( isset ( $_SESSION [ 'hash' ] ) )
            {

                $aKopie = $_SESSION;
                $aKopie [ 'hash' ] = // hash opvragen met een functie
                if ( $_SESSION [ 'hash' ] != md5 ( serialize ( $aKopie ) ) )
                    // Uitloggen
            }
            else
                // uitloggen
?>
En onderaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
            $_SESSION
[ 'hash' ] = // met dezelfde functie die hash aanvragen
            $_SESSION [ 'hash' ] = md5 ( serialize ( $_SESSION ) );
?>
(En in de hash zit dan user agent en ip met wat zout ge-sha1-t)

Klopt dat idee? :)
 
Henk

Henk

07/09/2007 17:11:00
Quote Anchor link
bump
 
Henk

Henk

11/09/2007 17:12:00
Quote Anchor link
bump
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/09/2007 17:46:00
Quote Anchor link
http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=37926&page=

Vorige week geschreven, staat hoe ik het opgelost heb.
 
Henk

Henk

11/09/2007 17:48:00
Quote Anchor link
Danks. Eens lezen.
 
Kalle P

Kalle P

11/09/2007 18:07:00
Quote Anchor link
Niet geheel anders dan pgFrank Arjannetje.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/09/2007 18:18:00
Quote Anchor link
Ik heb wel wat beters te doen dan al die tekst te lezen.
 
Henk

Henk

11/09/2007 21:39:00
Quote Anchor link
Toch vind ik de samenvatting van Arjan en zijn verhaal erboven wel fijn om te lezen en gelezen te hebben Kalletje.
 
Kalle P

Kalle P

11/09/2007 22:15:00
Quote Anchor link
Origineel zijn is ook een vak apart.

Zo Arjan kost je nieuwe programmeertaal zoveel tijd dan?
 
Henk

Henk

11/09/2007 23:25:00
Quote Anchor link
Kalle: dit topic gaat niet over Arjan zijn nieuwe programmeertaal. Ik last gister een post waarin je ook iets zei als dat hij daarin veel tijd stak en dat we daarom geen foto konden verwachten ofzo of dat hij daarom niet naar het uitje kon.

Ik vind dat je flauw doet.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.