Session Class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »
Jaws

Jaws

19/11/2008 17:21:00
Quote Anchor link
Ik wil onderstaande zelf gebouwde custom session handler class gebruiken. Alles werkt op zich. Behalve gaat er iets fout hij het cleanen van de sessie. Ik heb voor te testen de maxlifetime op 15s ingesteld, en de kans op cleaning is 100%, dus elke keer wordt de cleaning functie aangeroepen.

In de database worden de sessie's opgeslagen. Zoals je aan de clean_session() functie ziet, worden oude sessies gedeleted. Echter wanneer ik na 15sec de pagina refresh, staat de sessie nog altijd in de DB. Op een of andere manier wordt de sessie wel gewijzigd, maar direct daarna weer aangemaakt met de zelfde data. Dat eerste kan ik nog verklaren, maar het tweede niet? Wie weet wat hier aan te doen is, volgens mij zie ik gewoon iets over het hoofd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
class session {
    private $instance;
    
    function
__construct() {
        session_set_save_handler(
        array($this, "open_session" ),
        array($this, "close_session" ),
        array($this, "read_session" ),
        array($this, "write_session"),
        array($this, "destroy_session"),
        array($this, "clean_session" )
        );
    }
    
    function
open_session() {
        require_once('mysql.class.php');
        if ($this->instance = mysql::get_instance()->connection) {
            return true;
        }
    }
    
    function
close_session() {
        return mysql_close($this->instance);
    }

    function
read_session($sid) {
        $query = sprintf('SELECT data FROM sessions WHERE id="%s"',mysql_real_escape_string($sid));
        $result = mysql_query($query);
        if (mysql_num_rows($result) == 1) {
            list($data) = mysql_fetch_array($result);
            return $data;
        }

        else {
            return '';
        }
    }

    function
write_session($sid, $data) {
        $query = sprintf('REPLACE INTO sessions (id, data, last_accessed) VALUES ("%s", "%s", NOW())',mysql_real_escape_string($sid), mysql_real_escape_string($data));
        $result = mysql_query($query);
        return mysql_affected_rows($this->instance);
    }

    function
destroy_session($sid) {
        $query = sprintf('DELETE FROM sessions WHERE id="%s"',mysql_real_escape_string($sid));
        $result =  mysql_query($query);
        $_SESSION = array();
        return mysql_affected_rows($this->instance);
    }

    function
clean_session($expire) {
        $query = sprintf('DELETE FROM sessions WHERE DATE_ADD(last_accessed, INTERVAL %d SECOND) < NOW()', (int) $expire);
        $result = mysql_query($query);
        return mysql_affected_rows($this->instance);
    }
    
    function
__destruct() {
        session_write_close();
        $this->instance = null;
    }
}


//ini-settings
ini_set('session.gc_maxlifetime','15');
ini_set('session.gc_probability', 1);
ini_set('session.gc_divisor', 1);

$session = new session();

session_start();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 21:28:57
 
Jelmer -

Jelmer -

19/11/2008 17:46:00
Quote Anchor link
Volgens mij gebeurt er dit:

Jij laadt pagina
-> session_start
-> session_close
-> INSERT
-> clean (maar niet die vorige insert, die is nog geen 15 sec oud)

Jij herlaadt de pagina
-> session_start
-> session_close
-> REPLACE
-> clean (de oude is nu met een nieuwe datum, dus ook dit maal wordt hij niet weggedaan)

Je zou het kunnen testen door een tweede browser erbij te pakken, en die ook de pagina te laten laden. Aangezien de twee browsers niet hun cookies, en dus hun sessies delen, zou je twee sessies moeten zien hierna. Na 15 seconden herlaadt je de pagina in één van de twee browsers. Hierna zou dan nog maar 1 sessie in de database aanwezig moeten zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jaws

Jaws

19/11/2008 19:56:00
Quote Anchor link
Ik had 2 sessies geopend. 1 in FF en 1 in IE. Er stonden toen inderdaad 2 records in de DB. Toen ik de FF page deed refreshen, toen verdwenen beide records??!!

Ik snap eigenlijk nog steeds niet waar nu de fout zit. Ik heb echo's in de session_write en de session_clean functies gezet om te kijken wanneer ze uitgevoerd worden.

Dit is de volgorde:
eerst clean en dan write

Ik zou denken dus, dat tijdens de clean de sessie uit de DB gegooid wordt (wat ook werkelijk gebeurd want mysql_affected_rows geeft 1 terug). En dan komt die write, en op een of andere manier schrijft hij de sessie opnieuw in de DB inc. alle data. Hoe kan ik dit nu oplossen?

Update:
Ok, ik heb een soort work around gevonden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function clean_session($expire) {
        $query = sprintf('DELETE FROM sessions WHERE DATE_ADD(last_accessed, INTERVAL %d SECOND) < NOW()', (int) $expire);
        $result = mysql_query($query);
        if (mysql_affected_rows($this->instance)) {
            session_destroy();
            return true;
        }
    }

?>


Maar volgens mij houdt dit dus in dat als er een record gevonden wordt wat ouder is dan $expire dan wordt de huidige sessie beeindigd. Dit is dus nog steeds niet goed want, er zijn straks meerdere sessies in die DB, dus 1 verlopen sessie, moet niet inhouden dat ze allemaal verlopen :(

Niemand die ooit een gelijke classe heeft gemaakt of gezien??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaws
 
Jaws

Jaws

21/11/2008 11:07:00
Quote Anchor link
*bump* niemand?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.