Session errors

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »
V K

V K

17/01/2011 15:29:48
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Mijn probleem is dat ik steeds session errors krijg die er als volgt uitzien:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/index.php:14) in /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/verwerkenlogin.php on line 3

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/index.php:14) in /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/verwerkenlogin.php on line 3


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/index.php:14) in /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/verwerkenlogin.php on line 23
stop de POST variablen en SESSION variablenmysql_num_rows ($result) = 1


en dit is mijn verwerkenlogin.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<div class="verwerkenlogincontent">
<?php
session_start();
if(!empty ($_POST["email"]) and !empty($_POST["wachtwoord"])){
    include ("connect_db.php");
    
    $query = " SELECT email, wachtwoord, gebruikersrol
               FROM userinloggegevens
               WHERE email = '"
.$_POST["email"]."'
               AND wachtwoord = '"
.MD5($_POST["wachtwoord"])."'";
              
    $results = mysql_query($query) or die ("de query is niet goed gelukt".mysql.error());
    if( mysql_num_rows($results) > 0 ) {
    $_SESSION["email"] = $_POST["email"];
    $_SESSION["wachtwoord"] = MD5($_POST["wachtwoord"]);
    for ( $i=0 ; $i<mysql_num_rows($results) ; $i++)
    {

        $gegevens = mysql_fetch_array($results);
        $_SESSION["gebruikersrol"] = $gegevens["gebruikersrol"];
    }

    
    echo $_SESSION["email"]."  ".$_SESSION["wachtwoord"]."  ".$_SESSION["gebruikersrol"]."<br/>";
    header("location: doorverwijzen.php");
    echo "stop de POST variablen en SESSION variablen";
    echo 'mysql_num_rows ($result) = '.mysql_num_rows ($results);
    }
else{
    echo "De opgegeven combinatie van uw Email en Wachtwoord is niet geldig.<br/> Ga jezelf <a href='index.php?content=registreren'>registreren</a> of ga terug naar de <a href='index.php?content=home'>homepage</a>.";
    }
}
else{
header("location: index.php?content=inloggen");
}

?>

</div>


Ik heb al wat op internet gezocht en die zeggen dat de session_start bovenaan moet staan zoals je ziet heb ik dat gedaan maar de probleem is er nogsteeds.

Kan iemand me helpen?
Alvast bedankt
Gewijzigd op 17/01/2011 15:47:04 door V K
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 23:29:32
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

17/01/2011 15:32:33
Quote Anchor link
session_start(); moet helemaal bovenaan de pagina staan

dus ook boven de html

verders zijn er ook wat verbeteringen in je php zie even dit topic
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/01/2011 15:35:43
Quote Anchor link
Dit is een 'standaard'foutmelding, waarbij Google je heel snel het antwoord had kunnen geven. Ook op dit forum is deze vraag regelmatig gesteld.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/01/2011 15:57:47
Quote Anchor link
Deze 2 dingen kloppen niet:
header("location: doorverwijzen.php");
header("location: index.php?content=inloggen");
 
V K

V K

17/01/2011 16:17:58
Quote Anchor link
Ok ik heb mijn code veranderd maar de errors zijn er nogsteeds

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
session_start();
?>

<div class="verwerkenlogincontent">
<?php
if(!empty ($_POST["email"]) and !empty($_POST["wachtwoord"])){
    include ("connect_db.php");
    
    $query = " SELECT email, wachtwoord, gebruikersrol
               FROM userinloggegevens
               WHERE email = '"
.$_POST["email"]."'
               AND wachtwoord = '"
.MD5($_POST["wachtwoord"])."'";              
    $results = mysql_query($query) or die ("de query is niet goed gelukt".mysql.error());
    if( mysql_num_rows($results) > 0 ) {
    $_SESSION["email"] = $_POST["email"];
    $_SESSION["wachtwoord"] = MD5($_POST["wachtwoord"]);
    for ( $i=0 ; $i<mysql_num_rows($results) ; $i++)
    {

        $gegevens = mysql_fetch_array($results);
        $_SESSION["gebruikersrol"] = $gegevens["gebruikersrol"];
    }

header("location: doorverwijzen.php");
//echo $_SESSION["email"]."  ".$_SESSION["wachtwoord"]."  ".$_SESSION["gebruikersrol"]."<br/>";
//echo "stop de POST variablen en SESSION variablen";
//echo 'mysql_num_rows ($result) = '.mysql_num_rows ($results);

    }else{
echo "De opgegeven combinatie van uw Email en Wachtwoord is niet geldig.<br/> Ga jezelf <a href='index.php?content=registreren'>registreren</a> of ga terug naar de <a href='index.php?content=home'>homepage</a>.";
}
}
else{
header("location: index.php?content=inloggen");
}

?>

</div>


en wat was er niet goed aan:
header("location: doorverwijzen.php");
header("location: index.php?content=inloggen");
 
- Mark -

- Mark -

17/01/2011 16:29:22
Quote Anchor link
session_start(); en header() Moet boven ALLE HTML staan "Dus boven de <html> tags". Er mag nog geen output naar de browser zijn geweest wanneer je deze functies gebruikt. Dus ja, Je hebt een kompleet verkeerde opbouw. Probeer HTML en PHP zo veel mogelijk te scheiden.

- Je script SQL injection gevoelig.
- Waarom sla je het wachtwoord in een Sessie op?
- die is geen mooie foutafhandeling.

En ik kan nog wel even door gaan helaas.
Gewijzigd op 17/01/2011 16:31:46 door - Mark -
 
Jasper hoi

jasper hoi

17/01/2011 16:30:56
Quote Anchor link
Je dient eerst alle logica(php code) te doen, en dan pas de output naar de browser. Je kan geen header meer meegeven als je al data hebt verzonden.
Je zou dus iets als dit kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
session_start();
$content ='';
//-php code-
$content .='<div class="verwerkenlogincontent">';
//-nog meer php-
//en dan als laatste

echo $content;
?>


of natuurlijk gebruik maken van een template parser als smarty
Gewijzigd op 17/01/2011 16:32:30 door jasper hoi
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 16:31:58
Quote Anchor link
Je gaat idd waarschijnlijk nog iets voor die <div...> hebben staan. Als je gaat naar de pagina waar de deze wordt geinclude, daar ga je waarschijnlijk je <html> tag hebben staan. Daar voor (dus ook nog voor je <!DOCTYPE...>) moet die session_start(); staan. Effectief voor ELKE output.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.