session fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »
Bram unknown

bram unknown

09/02/2011 17:36:35
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb hier 2 scripts die ik gebruikt.
Onder het kopje "account" op mijn website moet de gebruiken worden verzonden naar of het inlog scherm, of het account scherm. Dit ligt er natuurlijk aan of de gebruiker is ingelogd. Hier zijn mijn scripts:

Quote:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Wizzardz</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="WizzardzAccount.css">
</head>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?
        if(isset($_POST["Nickname"]) && isset($_POST["Password"])){
        require_once('WizzardzCheckuser.php');
        $check=CheckUser($_POST["Nickname"],$_POST["Password"]);
            if(!$check){
                echo "wrong username or password" ;
            }
        }

        if(isset($_SESSION["user"])){
            echo "hier komt het gebruiker deel";
        
        }

        else{
            echo '
                    Welcome! Before we can move you to the account panel, you must log in. Please enter your username and password below.
                    <br></br>
                        <form method="post" action="?page=WizzardzAccount2.php">
                            <table border="0"  id="Table">
                                <tr>
                                    <td>Nickname:</td>
                                    <td><input type="text" name="Nickname" value=""></td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Password:</td>
                                    <td><input type="text" name="Password" value=""></td>
                                </tr>
                                <tr height="15"></tr>
                                <tr>
                                    <td><a href="?page=WizzardzForgotpassword.php">Forgot password?</a></td>
                                    <td><a href="?page=WizzardzAccountCreate.php">Create new account?</a></td>
                                </tr>
                            </table>
                            <input type="submit" id="LoginButton" value="Login">
                        </form>'
;
        }

        ?>

</html>


--

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

function CheckUser($user,$pass){
    $host="localhost"; // Host name
    $username="root"; // Mysql username
    $password=""; // Mysql password
    $db_name="wizzardz"; // Database name
    $tbl_name="account"; // Table name
    
    // Connect to server and select databse.

    mysql_connect("$host", "$username", "$password");
    mysql_select_db("$db_name");
    
    
    // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
    $myusername = mysql_real_escape_string($user);
    $mypassword = mysql_real_escape_string($pass);
        
    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE Nickname='$myusername' and Password='$mypassword'";
        $result=mysql_query($sql);
    
    // Mysql_num_row is counting table row
    $count=mysql_num_rows($result);
    // If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row
    
    if($count==1){
        // Register $myusername, $mypassword and redirect to file "login_success.php"
        $_SESSION['user'] = $myusername;
        return 1;    
    }

    else {
        return 0;
    }
    }

?>


Met deze scripts laat hij elke keer het deel zien waar hij al is ingelogd.
Iemand een idee?

Bedankt!
Gewijzigd op 09/02/2011 17:38:25 door Bram unknown
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 03:48:18
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

09/02/2011 17:37:15
Quote Anchor link
is 1 topic niet voldoende?

Toevoeging op 09/02/2011 17:38:10:

wat is je probleem?
 
Bram unknown

bram unknown

09/02/2011 17:38:46
Quote Anchor link
Dit is een andere code

Toevoeging op 09/02/2011 17:39:07:

Quote:
Met deze scripts laat hij elke keer het deel zien waar hij al is ingelogd.
Iemand een idee?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

09/02/2011 17:41:41
Quote Anchor link
nogmaals : Wat is je probleem, leg het eens goed uit / gebruik ook goed nederlands
 
Bram unknown

bram unknown

09/02/2011 17:45:07
Quote Anchor link
Het script kijkt of de gebruiker is ingelogd, als dit waar is laat hij het 'account panel' zien.
Als de gebruiker niet is ingelogd, controleert het script de naam en logt hem vervolgens in.

Dit script verwijst elke keer naar optie 1. Hij denkt dus dat de gebruiker is ingelogd terwijl dit niet het geval is.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

09/02/2011 17:49:57
Quote Anchor link
Dat zou ik niet doen de naam controleren .

Ik zou kijken of de sessie bestaat . En dan een melding geven dat de sessie verlopen is. en dan de login weergeven

Stel er zit een vreemde achter je pc , die hoeft dan maar op submit te drukken
 
Bram unknown

bram unknown

09/02/2011 17:57:05
Quote Anchor link
Het script kijkt of de persoon wel bestaat en logt vervolgens in?

En ik snap nu pas wat je bedoelt met 2 topics. Dat was gewoon foutje van het internet. ;)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

09/02/2011 18:32:13
Quote Anchor link
Okay, begin al eens met het volgende: php bovenaan, html onderaan.

Alles wat je hebt aan php logica
( if(isset($_POST["Nickname"]) ... )
moet boven
<!DOCTYPE html ...
komen.

Als je daar in slaagt, kunnen we verder kijken naar je probleem.
 
Jasper hoi

jasper hoi

09/02/2011 18:36:31
Quote Anchor link
en ik mis session_start(), en inderdaad zoals kris zegt eerst php en dan pas html (logica eerst, en dan pas de output)
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

09/02/2011 18:45:11
Quote Anchor link
Dan ga ik verder:


Onnodig variabelen aanmaken
variabelen horen niet binnen de quotes
mysql_real_escape_string in een sessie? Heel vreemd
session_start mist zoals al gezegt
html niet valid
php boven html onder behalve doctype die moet helemaal bovenaan
* is een wildcard selecteer wat je wilt
Bouw fouthandeling in
 
Gerhard l

gerhard l

09/02/2011 20:08:37
Quote Anchor link
@ jordi

volgens mij maakt dat niet zoveel uit of je die doctype nou helemaal boven aan zet, ik doe gewoon eerst php en daarna echo ik de doctype + <html> enzovoort, ik probeer juist altijd te beginnen met session start ;P
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2011 20:13:12
Quote Anchor link
Doctype is ook output, dus die hoort bij de html en niet bovenin voor de php-headers.
 
Bram unknown

bram unknown

14/02/2011 15:30:00
Quote Anchor link
Ik mocht geen nieuw topic maken, dus post het hele bericht gewoon hier. Door het slotje van de admin is het bericht een beetje onoverzichtelijk geworden.

Hey,

Op mijn website wil ik iemand laten inloggen. Hiervoor gebruik ik session_start().

Het eerste probleem is dat mijn website een kader bevat die waar een pagina binnen in wordt geladen.
De session_start is het eerste wat moet worden geladen van de pagina. En daarom staat deze daar voor aan:
Quote:
Code (php)
1
2
3
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    session_start();
?>



<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Wizzardz</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="WizzardzMain.css">
</head>
<body>
<div id="Header">
<a href="?page=WizzardzArtwork.php"><img id="button1" src="http://dl.dropbox.com/u/2765884/wizzardz%20textures/ButtonArtwork.png" alt="Artwork"/></a>
<a href="http://wizzardz.actieforum.com/" target=_blank><img id="button2" src="http://dl.dropbox.com/u/2765884/wizzardz%20textures/ButtonForum.png" alt="Forum"/></a>
<a href="?page=WizzardzHome.php"><img id="button3" src="http://dl.dropbox.com/u/2765884/wizzardz%20textures/ButtonHome.png" alt="Home"/></a>
<a href="?page=WizzardzHelp.php"><img id="button4" src="http://dl.dropbox.com/u/2765884/wizzardz%20textures/ButtonHelp.png" alt="Help"/></a>
<a href="?page=WizzardzAccount2.php"><img id="button5" src="http://dl.dropbox.com/u/2765884/wizzardz%20textures/ButtonAccount.png" alt="Account"/></a>
</div>
<div id="Background">
<div id="Sidelist">

</div>
<div id="Main">
Code (php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
                    if(isset($_GET['page']))
                    {

                    include($_GET['page']);
                    }

                ?>


</div>
</div>
</body>
</html>


Als iemand op de Account knop klikt komt hij op een pagina.

Het eerste wat die pagina doet is kijken of de pagina een post mee krijgt met "username" en "password".
In dit geval, controleert de pagina of de naam en wachtwoord bestaan en bij elkaar horen.
Dit controleren gaat met de verwijzing: require_once('WizzardzCheckuser.php');.
Op dit script kom ik later nog terug.

Het tweede was de pagina doet is controleren of er een session "user" bestaat.
Als dit het geval is komt de gebruiker normaal op een gebruikers panel.
Op dit moment het ik dat gedeelte vervangen met: echo "hier komt het gebruiker deel";.

Als de session niet bestaat is er een echo waar de html code in staat voor inloggen.
Deze inlog verwijst weer naar dezelfde pagina.
Maar nu zit er wel een post en kan de pagina dus gaan inloggen.

Het deel van account checken werkt trouwens wel, hoewel er kleine foutjes in zitten als variabelen tussen haakjes.

Dit is de "account" pagina.
Quote:
Code (php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
        if(isset($_POST["Nickname"]) && isset($_POST["Password"])){
            require_once('WizzardzCheckuser.php');
            $check=CheckUser($_POST["Nickname"],$_POST["Password"]);
            if(!$check){
                echo "wrong username or password <br></br>" ;
            }
        }

        //tot hier werkt het nog.
        if(empty($_SESSION["user"])){
            echo "hier komt het gebruiker deel";
        
        }

        else{
            echo '
                    Welcome! Before we can move you to the account panel, you must log in. Please enter your username and password below.
                    <br></br>
                        <form method="post" action="?page=WizzardzAccount2.php">
                            <table border="0"  id="Table">
                                <tr>
                                    <td>Nickname:</td>
                                    <td><input type="text" name="Nickname" value=""></td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Password:</td>
                                    <td><input type="text" name="Password" value=""></td>
                                </tr>
                                <tr height="15"></tr>
                                <tr>
                                    <td><a href="?page=WizzardzForgotpassword.php">Forgot password?</a></td>
                                    <td><a href="?page=WizzardzAccountCreate.php">Create new account?</a></td>
                                </tr>
                            </table>
                            <input type="submit" id="LoginButton" value="Login">
                        </form>'
;
        }

        ?>



<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Wizzardz</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="WizzardzAccount.css">
</head>
</html>


En hier is het deel waar de naam en pass worden gechecked.
Quote:
Code (php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

function CheckUser($user,$pass){
    $host="localhost"; // Host name
    $username="root"; // Mysql username
    $password=""; // Mysql password
    $db_name="wizzardz"; // Database name
    $tbl_name="account"; // Table name
    
    // Connect to server and select databse.

    mysql_connect("$host", "$username", "$password");
    mysql_select_db("$db_name");
    
    
    // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
    $myusername = mysql_real_escape_string($user);
    $mypassword = mysql_real_escape_string($pass);
        
    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE Nickname='$myusername' and Password='$mypassword'";
        $result=mysql_query($sql);
    
    // Mysql_num_row is counting table row
    $count=mysql_num_rows($result);
    // If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row
    
    if($count==1){
        // Register $myusername, $mypassword and redirect to file "login_success.php"
        
        return 1;    
    }

    else {
        return 0;
    }
    }

?>



De fout die ik krijg, is dat de pagina altijd denkt dat er een session bestaat.
Ook als dit niet het geval is.

Als er nog vragen zijn zal ik deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.
Ik hoop echt dat iemand weet wat de fout is.

Heel erg bedankt alvast!
Gewijzigd op 14/02/2011 15:32:43 door bram unknown
 
Jasper hoi

jasper hoi

14/02/2011 15:59:12
Quote Anchor link
als je $_SESSION["user"] niet aanmaakt, bestaat hij niet en is hij dus altijd leeg. als je dan empty($_SESSION["user"])) doet zal hij altijd true terug geven.
 
Bram unknown

bram unknown

14/02/2011 16:03:37
Quote Anchor link
Das vreemd... In mijn account check pagina staat dus dit:

if($count==1){
// Register $myusername, $mypassword and redirect to file "login_success.php"
$_SESSION['user'] = $myusername;
//header("location:?page=WizzardzLoginWorked.php");
echo "Login succesfull" ;

}

Maar op een of andere manier werd dit niet gekopieerd

Toevoeging op 14/02/2011 16:05:12:

Oke ik kom er dus net achter dat mijn code gewoon helemaal niet gesaved was en dus wat ik net gekopieerd had niet klopt. Ik probeer het even te fixen
 
Jasper hoi

jasper hoi

14/02/2011 16:05:39
Quote Anchor link
heb je op die pagina ook een session_start() staan?
en doe anders op het punt dat het fout gaat is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print_r($_SESSION);
 
Bram unknown

bram unknown

14/02/2011 16:10:44
Quote Anchor link
Ik was in de war gekomen omdat ik meerdere files had gemaakt omdat ik meerdere manieren had geprobeerd.
Ik heb de logincheck zo verandert nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

function CheckUser($user,$pass){
    $host="localhost"; // Host name
    $username="root"; // Mysql username
    $password=""; // Mysql password
    $db_name="wizzardz"; // Database name
    $tbl_name="account"; // Table name
    
    // Connect to server and select databse.

    mysql_connect("$host", "$username", "$password");
    mysql_select_db("$db_name");
    
    
    // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
    $myusername = mysql_real_escape_string($user);
    $mypassword = mysql_real_escape_string($pass);
        
    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE Nickname='$myusername' and Password='$mypassword'";
        $result=mysql_query($sql);
    
    // Mysql_num_row is counting table row
    $count=mysql_num_rows($result);
    // If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row
    
    if($count==1){
        // Register $myusername, $mypassword and redirect to file "login_success.php"
        $_SESSION['user'] = $myusername;
        //header("location:?page=WizzardzLoginWorked.php");
        echo "Login succesfull" ;
        return 1;    
    }

    else {
        return 0;
    }
    }

?>


Toevoeging op 14/02/2011 16:10:46:

Ik was in de war gekomen omdat ik meerdere files had gemaakt omdat ik meerdere manieren had geprobeerd.
Ik heb de logincheck zo verandert nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

function CheckUser($user,$pass){
    $host="localhost"; // Host name
    $username="root"; // Mysql username
    $password=""; // Mysql password
    $db_name="wizzardz"; // Database name
    $tbl_name="account"; // Table name
    
    // Connect to server and select databse.

    mysql_connect("$host", "$username", "$password");
    mysql_select_db("$db_name");
    
    
    // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
    $myusername = mysql_real_escape_string($user);
    $mypassword = mysql_real_escape_string($pass);
        
    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE Nickname='$myusername' and Password='$mypassword'";
        $result=mysql_query($sql);
    
    // Mysql_num_row is counting table row
    $count=mysql_num_rows($result);
    // If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row
    
    if($count==1){
        // Register $myusername, $mypassword and redirect to file "login_success.php"
        $_SESSION['user'] = $myusername;
        //header("location:?page=WizzardzLoginWorked.php");
        echo "Login succesfull" ;
        return 1;    
    }

    else {
        return 0;
    }
    }

?>


Toevoeging op 14/02/2011 16:12:01:

Oke nog even een ! voor de emty en hij werkt.

Heel erg bedankt voor je hulp want hierdoor zag ik de stomme fout!

^^
 
Jasper hoi

jasper hoi

14/02/2011 16:12:24
Quote Anchor link
ik mis session_start(); op die pagina
 
Bram unknown

bram unknown

14/02/2011 16:19:33
Quote Anchor link
Nee he, hij doet het toch niet!

De session_start staat helemaal voor op de pagina, zoals uitgelegd in mijn post hier boven.

Quote:
Het eerste probleem is dat mijn website een kader bevat die waar een pagina binnen in wordt geladen.
De session_start is het eerste wat moet worden geladen van de pagina. En daarom staat deze daar voor aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    session_start();
?>


Toevoeging op 14/02/2011 16:23:30:

****************************************************************************************************************

En nu voor de laatste keer.

Hij doet het. Ik had een probleem met de session beeindigen.


Zet er please snel een slotje op. xD
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/02/2011 16:36:00
Quote Anchor link
Ik zou wel eens willen zien hoe/waar/wanneer je die functie aanroept,
 
Bram unknown

bram unknown

14/02/2011 16:43:06
Quote Anchor link
Welke functie bedoel je dan?
Ik denk niet dat dit de meest praktische manier is, maar hier zijn mijn scripts voor je nog 1 keer op een rijtje:

WizzardzMain (ofwel het kader. Vaak index genoemt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    session_start();
?>


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Wizzardz</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="WizzardzMain.css">
</head>
<body>
<div id="Header">
<a href="?page=WizzardzArtwork.php"><img id="button1" src="http://dl.dropbox.com/u/2765884/wizzardz%20textures/ButtonArtwork.png" alt="Artwork"/></a>
<a href="http://wizzardz.actieforum.com/" target=_blank><img id="button2" src="http://dl.dropbox.com/u/2765884/wizzardz%20textures/ButtonForum.png" alt="Forum"/></a>
<a href="?page=WizzardzHome.php"><img id="button3" src="http://dl.dropbox.com/u/2765884/wizzardz%20textures/ButtonHome.png" alt="Home"/></a>
<a href="?page=WizzardzHelp.php"><img id="button4" src="http://dl.dropbox.com/u/2765884/wizzardz%20textures/ButtonHelp.png" alt="Help"/></a>
<a href="?page=WizzardzAccount2.php"><img id="button5" src="http://dl.dropbox.com/u/2765884/wizzardz%20textures/ButtonAccount.png" alt="Account"/></a>
</div>
<div id="Background">
<div id="Sidelist">

</div>
<div id="Main">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
                    if(isset($_GET['page']))
                    {

                    include($_GET['page']);
                    }

                ?>

</div>
</div>
</body>
</html>


De account pagina

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
        if(isset($_POST["Nickname"]) && isset($_POST["Password"])){
            require_once('WizzardzCheckuser.php');
            $check=CheckUser($_POST["Nickname"],$_POST["Password"]);
            if(!$check){
                echo "wrong username or password <br></br>" ;
            }
        }

        if(!empty($_SESSION["user"])){
            echo     'This is the users panel.<br>
                    Here you can choose what you want to do with your account. <br></br>
                    <table border="0">
                        <tr>
                            <td><a href="?page=WizzardzLogout.php">Logout</a></td>
                        </tr>
                    </table>'
;
        }

        else{
            echo '
                    Welcome! Before we can move you to the account panel, you must log in. Please enter your username and password below.
                    <br></br>
                        <form method="post" action="?page=WizzardzAccount2.php">
                            <table border="0"  id="Table">
                                <tr>
                                    <td>Nickname:</td>
                                    <td><input type="text" name="Nickname" value=""></td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Password:</td>
                                    <td><input type="password" name="Password" value=""></td>
                                </tr>
                                <tr height="15"></tr>
                                <tr>
                                    <td><a href="?page=WizzardzForgotpassword.php">Forgot password?</a></td>
                                    <td><a href="?page=WizzardzAccountCreate.php">Create new account?</a></td>
                                </tr>
                            </table>
                            <input type="submit" id="LoginButton" value="Login">
                        </form>'
;
        }

        ?>


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Wizzardz</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="WizzardzAccount.css">
</head>
</html>

Accountcheck pagina


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
function CheckUser($user,$pass){
    $host="localhost"; // Host name
    $username="root"; // Mysql username
    $password=""; // Mysql password
    $db_name="wizzardz"; // Database name
    $tbl_name="account"; // Table name
    
    // Connect to server and select databse.

    mysql_connect("$host", "$username", "$password");
    mysql_select_db("$db_name");
    
    
    // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
    $myusername = mysql_real_escape_string($user);
    $mypassword = mysql_real_escape_string($pass);
        
    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE Nickname='$myusername' and Password='$mypassword'";
        $result=mysql_query($sql);
    
    // Mysql_num_row is counting table row
    $count=mysql_num_rows($result);
    // If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row
    
    if($count==1){
        // Register $myusername, $mypassword and redirect to file "login_success.php"
        $_SESSION['user'] = $myusername;
        //header("location:?page=WizzardzLoginWorked.php");
        echo "Login succesfull <br></br>" ;
        return 1;    
    }

    else {
        return 0;
    }
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.