session variable doorsturen naar ander form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert Jansen

Robert Jansen

25/04/2016 16:16:42
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een formulier (form1), als je hier in typt dan je klikt op de knop dan zie je een ander formulier(form2). De bedoeling is dat je in het andere formulier(form2) dezelfde inhoud ziet die je in form1 getypt hebt.
Dus het doorsturen van form inhoud d.m.v. een session.

mijn vraag is: hoe kan ik dit maken?

alvast bedankt.

form 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
session_start();
?>

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="en">
<head>
    <title>form1</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
    
</head>

<body>
<strong>Form1</strong>
<form action="form2.php" method"post">
<input type="text" name="picturenum"/>
<input type="submit" name="Submit" value="Submit!" />
</form>

<?php
 if (isset($_POST['Submit'])) {
 $_SESSION['picturenum'] = $_POST['picturenum'];
 }

?>

</body>
</html>


form2
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
 session_start();
?>

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="en">
<head>
    <title>form 2</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">    
</head>
<body>
<strong>Test Form</strong>
<form action="" method"post">
<input type="text" name="picturenum" <?php echo $_SESSION['picturenum'] ; ?>/>
<input type="submit" name="Submit" value="Submit!" />
</form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 25/04/2016 16:18:06 door Robert Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:52:26
 
- SanThe -

- SanThe -

25/04/2016 16:21:47
Quote Anchor link
De $_POST komt aan op de tweede pagina.
Je kan daar alles in een session zetten, maar je kan het ook direct in je formulier zetten.
 
Robert Jansen

Robert Jansen

25/04/2016 16:41:23
Quote Anchor link
ok, maar in form2 zie ik geen echo in de input, geeft nix weer. Hoe kan dit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2016 16:50:40
Quote Anchor link
Je moet de wel in een value-argument van je input tonen.
 
Robert Jansen

Robert Jansen

25/04/2016 17:06:36
Quote Anchor link
als ik een var_dump van de $_SESSION uitvoer krijg ik NULL terug, hoe kan dit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2016 17:30:05
Quote Anchor link
Wordt je $_POST wel opgeslagen?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

25/04/2016 17:33:26
Quote Anchor link
De HTML is niet correct, het formulier zal dus als GET verstuurd worden. Corrigeer dat eerst eens.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2016 17:38:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="form2.php" method="POST">

Should be the trick!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.