session_id willekeurig opeens weg

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »
Pong Zor

Pong Zor

07/12/2012 15:52:10
Quote Anchor link
Zoals de titel als zegt is opeens mijn session_id verdwenen en daardoor word ik uitgelogd blijkbaar.

Wat heb ik er verder aan gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    ini_set('session.gc_maxlifetime', 60*60*24); // 24h


Dit zou ervoor moeten zorgen dat de sessie 24 uur blijft bestaan. Als ik PHPINFO doe dan is dit ook zo, local staat dan op 86400 seconden. Master staat op 1440 seconden.

Zijn er nog andere dingen die ervoor kunnen zorgen dat je opeens je sessie kwijt bent?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 03:10:53
 
John D

John D

07/12/2012 15:53:29
Quote Anchor link
session_start() ergens vergeten in een van je scripts?
 
Pong Zor

Pong Zor

07/12/2012 15:55:07
Quote Anchor link
session_start() komt op elke pagina voor, ik include een file application_top waar dit als eerste in staat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    # Kijken of er al een sessie bestaat
    session_start();

    ini_set('session.gc_maxlifetime', 60*60*24); // 24h
    
    date_default_timezone_set('Europe/Berlin');        
    
    # Database gegevens uitlezen
    require_once('includes/db/db.php');


Toevoeging op 07/12/2012 16:01:18:

Het gekke is, ik echo mijn session_id. En na een willekeurig aantal minuten als ik b.v. niks doe ofzo voor 10 minuten dan is die opeens weg.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/12/2012 16:37:26
Quote Anchor link
Waar worden je sessiebestanden opgeslagen? Heb je daar een eigen map voor?

Zo niet, en je zit op een shared host, dan wordt de sessie tijd waarschijnlijk overschreven door andere gebruikers. De sessies opslaan in een eigen map verhelpt waarschijnlijk het probleem.
 
Pong Zor

Pong Zor

10/12/2012 08:40:13
Quote Anchor link
Ik ga nu eens proberen de sessie in een eigen map op te slaan! Kijken of dat gaat helpen, jullie horen nog van me.

Toevoeging op 10/12/2012 09:00:59:

Ik heb nu dit als ik phpinfo() doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
session.save_path    /home/vhosts/simpelcms.com/subdomains/demov4/httpdocs/admin/sessie/


Waarom zie ik nu geen bestanden in admin/sessie map?

Toevoeging op 10/12/2012 09:10:02:

Ik heb het al opgelost :) Nu kijken of het werkt
 
Remco nvt

Remco nvt

10/12/2012 09:10:52
Quote Anchor link
Zet a.u.b. de sessie map buiten je httpdocs.
 
Pong Zor

Pong Zor

10/12/2012 09:12:52
Quote Anchor link
Remco, wat is daar het gevaar van?, op het hoogste niveau heb ik httpdocs/ conf/ cgi-bin/ moet ik hier een nieuwe map aanmaken, want dat kan niet. Misschien komt het doordat ik op een subdomein zit?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/12/2012 13:15:38
Quote Anchor link
- Dennis - op 10/12/2012 08:40:13:
Ik heb het al opgelost :) Nu kijken of het werkt


Graag ook de oplossing vermelden.
 
Pong Zor

Pong Zor

10/12/2012 13:22:31
Quote Anchor link
Ja ik kan er nog geen uitspraak over doen. Het is tot nu toe nog niet opgetreden, maar ik wacht het nog een paar dagen af of het goed blijft.
 
Remco nvt

Remco nvt

10/12/2012 19:18:59
Quote Anchor link
- Dennis - op 10/12/2012 09:12:52:
Remco, wat is daar het gevaar van?, op het hoogste niveau heb ik httpdocs/ conf/ cgi-bin/ moet ik hier een nieuwe map aanmaken, want dat kan niet. Misschien komt het doordat ik op een subdomein zit?


Afhankelijk van je instellingen en beveiliging vergroot je de kans dat mensen achter de sessies van andere kunnen komen en dus een sessie kunnen overnemen.
Dit omdat het via jesite.exentie/sessies je sessies beschikbaar zijn.
 
John D

John D

10/12/2012 20:07:25
Quote Anchor link
Remco van Bers op 10/12/2012 19:18:59:
Afhankelijk van je instellingen en beveiliging vergroot je de kans dat mensen achter de sessies van andere kunnen komen en dus een sessie kunnen overnemen.
Dit omdat het via jesite.exentie/sessies je sessies beschikbaar zijn.
Kans is heel erg klein en te verwaarlozen wanneer de default namen van sessie-files van toepassing zijn en er geen dir mogelijk is op deze map. Heb je al eens gekeken naar de default sessie-filenames?? Dat vind je niet met wat "proberen"
Gewijzigd op 10/12/2012 20:08:58 door John D
 
Remco nvt

Remco nvt

10/12/2012 21:35:53
Quote Anchor link
Een open dir of een vervelende 'filemanager' zijn al voldoende. Net als (slecht)(ingestelde) anonymous ftp gebruiker.

Elke mogelijkheid die je de lage kans nog lager maakt is er lijkt me.
 
Pong Zor

Pong Zor

12/12/2012 13:28:39
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat het nu voorlopig gefixed is met de oplossing van hierboven.

Toevoeging op 12/12/2012 13:28:54:

De sessienamen zien er b.v. zo uit: sess_466948cda0d5ff3db916226bcc3515a2
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.