Set locale

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pierre Web

Pierre Web

18/10/2013 13:58:36
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil met volgende de datums van 1e zondagen van een jaar printen
alleen krijg ik de maanden niet in het Nederlands, al div. setlocale geprobeerd.

iemand een idee?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
setlocale(LC_ALL,'nl_NL') or setlocale(LC_ALL,'nld_NLD');
$start    = new DateTime('2012-12-31');
$end      = new DateTime('2013-12-31');
$interval = DateInterval::createFromDateString('first sunday of next month');
$period   = new DatePeriod($start, $interval, $end, DatePeriod::EXCLUDE_START_DATE);
foreach($period as $time) {
    echo $time->format("j F") . "<br>\n";
}

?>
{/code]
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:24:09
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2013 14:10:28
Quote Anchor link
Dat "or" bij setlocale lijkt me niet te kloppen.

Zo moet ie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
?>

DateTime ondersteunt geen locale.

Probeer eens strftime:

http://nl3.php.net/strftime
 
Wouter J

Wouter J

18/10/2013 14:27:57
Quote Anchor link
> DateTime ondersteunt geen locale.

Misschien een beetje vreemd geformuleerd, maar DateTime gebruikt gewoon de locale die is ingesteld met setlocale
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2013 14:38:57
Quote Anchor link
Wouter, hoe bedoel je?

Ik lees hier http://grokbase.com/t/php/php-internals/077b9wr0hg/datetime-and-setlocale dat setlocale wordt genegeerd en op php.net ook "DateTime class does not use locales so here I test and compare its formating with strftime() function's one:"
 
Wouter J

Wouter J

18/10/2013 15:15:38
Quote Anchor link
hmm, je hebt gelijk. Foutje van mij, mijn excusses.
 
Pierre Web

Pierre Web

18/10/2013 15:23:16
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie, nog een idee waar het mis gaat?
 
Wouter J

Wouter J

18/10/2013 15:24:52
Quote Anchor link
"DateTime ondersteunt geen locale."

wat gebruik jij? Juist, de DateTime klassen. Wat zal er dus niet werken? Juist, de locale. Wat is de oplossing? Juist, "Probeer eens strftime"
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.