sha1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 16:37:23
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een login systeem, op dit moment werkt het voor MD5, maar mijn forum systeem gebruikt sha1, hoe verander ik dan deze line?:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

if($uFetch['passwd'] != md5($_POST['passwd'])){

?>


Groet,
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 15:53:34
 
- Mark -

- Mark -

03/01/2012 16:40:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

if($uFetch['passwd'] != sha1($_POST['passwd'])){

?>


is $uFetch['passwd'] met md5 of sha1 versleuteld?
Gewijzigd op 03/01/2012 16:40:31 door - Mark -
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 16:46:38
Quote Anchor link
Bedankt, dat werkt. Maar ik zit met een probleem, kent iemand SMF forums? Gebruiken zei MD5 of sha1? Ik heb ze beiden geprobeerd maar dat werkt niet.
 
- Mark -

- Mark -

03/01/2012 16:53:25
Quote Anchor link
Ik heb er zelf geen ervaring mee. Ik heb het even op google gekeken en zo te zien gebruiken ze sha1 met een salt.

is $uFetch['passwd'] van smf forums of van je eigen login systeem?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 16:55:26
Quote Anchor link
Ik las ook dat ze sha1 gebruiken, wat bedoelen ze met 'salt'? Moet ik dan nog iets speciaals doen?

En passwd komt van smf forums.
 
- Mark -

- Mark -

03/01/2012 17:17:42
Quote Anchor link
Een salt is een extra beveiling om het kraken van de sha1 hash wat moeilijker te maken.

heb net smf forums gedownload maar ik kan je helaas niet zo snel een antwoord geven. Hopelijk kan iemand anders je helpen met wat meer ervaring met smf.

Verder is het denk ik niet zo'n goed idee om het login gedeelte zelf te herschrijven voor je eigen gedeelte. Ik zou juist kijken hoe smf forums controleerd of een persoon is ingelogd.
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

03/01/2012 17:29:46
Quote Anchor link
Je kunt het ook aanpassen in je forum, de registratiepagina, (waar dus de MD5, SHA1, en/of de salt wordt gebruikt), Dan zul je dus wel je gebruikers die je al hebt opnieuw moeten laten registreren zodat de juiste wachtwoorden worden gehasht. Verder let er wel op dat MD5 32 karakters is en SHA1 40 karakters. Dus niet dat je een password van 40 karakters in een MD5 veld gooit, want dan zullen de laatste 8 tekens afvallen (standaard bij MySQL).
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 17:31:22
Quote Anchor link
Het probleem is dat mijn forum best populair is, ik wil dus graag niets veranderen aan het SMF script. Is er helemaal geen manier om dat stukje code te maken voor SHA1 + salt.
Gewijzigd op 03/01/2012 17:31:59 door Jurrien P
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

03/01/2012 17:37:05
Quote Anchor link
Kingunit P op 03/01/2012 17:31:22:
Het probleem is dat mijn forum best populair is, ik wil dus graag niets veranderen aan het SMF script. Is er helemaal geen manier om dat stukje code te maken voor SHA1 + salt.


Je moet opzoeken hoe dat in je forumcode gebeurt, en jouw systeem hier dus op aanpassen. je kan ook misschien je forumusers gewoon laten inloggen op je site. Het is natuurlijk niet nodig om 2 verschillende accounts van een user op te slaan.
Gewijzigd op 03/01/2012 17:37:52 door Jurgen Meijer
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 17:40:48
Quote Anchor link
Heb de login pagina van SMF geopend, ziet er allemaal heel moeilijk uit. Ik zie dat er met een speciale functie word gecheckt.

Toevoeging op 03/01/2012 18:48:17:

Ik denk dat ik het moet opgeven, het ziet er gewoon te moeilijk uit. :(
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

03/01/2012 19:16:24
Quote Anchor link
Opgeven doen wij programmeurs nooit, er zijn velen oplossingen mogelijk. post de functie eens hier die zorgt voor het inloggen, en het registreren van users.
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 19:41:40
Quote Anchor link
Ik heb op het forum van SMF eens rondgekeken, wat ik er van begrepen heb is dat de wachtwoorden eerst sha1 worden, dan komt er een process met een javascript code die de salt maakt, die twee gaan bij elkaar als ik het goed begrepen hebt. Dit is de javascript code denk ik, het bestandje heet: sha1.js. Ik snap er dus werkelijk niets van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
/*
 * A JavaScript implementation of the Secure Hash Algorithm, SHA-1, as defined
 * in FIPS PUB 180-1
 * Version 2.1 Copyright Paul Johnston 2000 - 2002.
 * Other contributors: Greg Holt, Andrew Kepert, Ydnar, Lostinet
 * Distributed under the BSD License
 * See http://pajhome.org.uk/crypt/md5 for details.
 */

/*
 * Configurable variables. You may need to tweak these to be compatible with
 * the server-side, but the defaults work in most cases.
 */
var hexcase = 0;  /* hex output format. 0 - lowercase; 1 - uppercase        */
var b64pad  = ""; /* base-64 pad character. "=" for strict RFC compliance   */
var chrsz   = 8;  /* bits per input character. 8 - ASCII; 16 - Unicode      */

/*
 * These are the functions you'll usually want to call
 * They take string arguments and return either hex or base-64 encoded strings
 */
function hex_sha1(s){return binb2hex(core_sha1(str2binb(s),s.length * chrsz));}
function b64_sha1(s){return binb2b64(core_sha1(str2binb(s),s.length * chrsz));}
function str_sha1(s){return binb2str(core_sha1(str2binb(s),s.length * chrsz));}
function hex_hmac_sha1(key, data){ return binb2hex(core_hmac_sha1(key, data));}
function b64_hmac_sha1(key, data){ return binb2b64(core_hmac_sha1(key, data));}
function str_hmac_sha1(key, data){ return binb2str(core_hmac_sha1(key, data));}

/*
 * Perform a simple self-test to see if the VM is working
 */
function sha1_vm_test()
{
    return hex_sha1("abc") == "a9993e364706816aba3e25717850c26c9cd0d89d";
}

/*
 * Calculate the SHA-1 of an array of big-endian words, and a bit length
 */
function core_sha1(x, len)
{
    /* append padding */
    x[len >> 5] |= 0x80 << (24 - len % 32);
    x[((len + 64 >> 9) << 4) + 15] = len;

    var w = Array(80);
    var a =  1732584193;
    var b = -271733879;
    var c = -1732584194;
    var d =  271733878;
    var e = -1009589776;

    for (var i = 0; i < x.length; i += 16)
    {
        var olda = a;
        var oldb = b;
        var oldc = c;
        var oldd = d;
        var olde = e;

        for (var j = 0; j < 80; j++)
        {
            if (j < 16) w[j] = x[i + j];
            else w[j] = rol(w[j-3] ^ w[j-8] ^ w[j-14] ^ w[j-16], 1);
            var t = safe_add(safe_add(rol(a, 5), sha1_ft(j, b, c, d)), safe_add(safe_add(e, w[j]), sha1_kt(j)));
            e = d;
            d = c;
            c = rol(b, 30);
            b = a;
            a = t;
        }

        a = safe_add(a, olda);
        b = safe_add(b, oldb);
        c = safe_add(c, oldc);
        d = safe_add(d, oldd);
        e = safe_add(e, olde);
    }
    return Array(a, b, c, d, e);
}

/*
 * Perform the appropriate triplet combination function for the current
 * iteration
 */
function sha1_ft(t, b, c, d)
{
    if (t < 20) return (b & c) | ((~b) & d);
    if (t < 40) return b ^ c ^ d;
    if (t < 60) return (b & c) | (b & d) | (c & d);
    return b ^ c ^ d;
}

/*
 * Determine the appropriate additive constant for the current iteration
 */
function sha1_kt(t)
{
    return    (t < 20) ?  1518500249 : (t < 40) ? 1859775393 :
            (t < 60) ? -1894007588 : -899497514;
}

/*
 * Calculate the HMAC-SHA1 of a key and some data
 */
function core_hmac_sha1(key, data)
{
    var bkey = str2binb(key);
    if (bkey.length > 16) bkey = core_sha1(bkey, key.length * chrsz);

    var ipad = Array(16), opad = Array(16);
    for (var i = 0; i < 16; i++)
    {
        ipad[i] = bkey[i] ^ 0x36363636;
        opad[i] = bkey[i] ^ 0x5C5C5C5C;
    }

    var hash = core_sha1(ipad.concat(str2binb(data)), 512 + data.length * chrsz);
    return core_sha1(opad.concat(hash), 512 + 160);
}

/*
 * Add integers, wrapping at 2^32. This uses 16-bit operations internally
 * to work around bugs in some JS interpreters.
 */
function safe_add(x, y)
{
    var lsw = (x & 0xFFFF) + (y & 0xFFFF);
    var msw = (x >> 16) + (y >> 16) + (lsw >> 16);
    return (msw << 16) | (lsw & 0xFFFF);
}

/*
 * Bitwise rotate a 32-bit number to the left.
 */
function rol(num, cnt)
{
    return (num << cnt) | (num >>> (32 - cnt));
}

/*
 * Convert an 8-bit or 16-bit string to an array of big-endian words
 * In 8-bit function, characters >255 have their hi-byte silently ignored.
 */
function str2binb(str)
{
    var bin = Array();

    for (var i = 0, n = 1 + ((str.length * chrsz) >> 5); i < n; i++)
        bin[i] = 0;

    var mask = (1 << chrsz) - 1;
    for (var i = 0; i < str.length * chrsz; i += chrsz)
        bin[i >> 5] |= (str.charCodeAt(i / chrsz) & mask) << (24 - i % 32);
    return bin;
}

/*
 * Convert an array of big-endian words to a string
 */
function binb2str(bin)
{
    var str = "";
    var mask = (1 << chrsz) - 1;
    for (var i = 0; i < bin.length * 32; i += chrsz)
        str += String.fromCharCode((bin[i>>5] >>> (24 - i%32)) & mask);
    return str;
}

/*
 * Convert an array of big-endian words to a hex string.
 */
function binb2hex(binarray)
{
    var hex_tab = hexcase ? "0123456789ABCDEF" : "0123456789abcdef";
    var str = "";
    for (var i = 0; i < binarray.length * 4; i++)
    {
        str += hex_tab.charAt((binarray[i>>2] >> ((3 - i%4)*8+4)) & 0xF) +
               hex_tab.charAt((binarray[i>>2] >> ((3 - i%4)*8  )) & 0xF);
    }
    return str;
}

/*
 * Convert an array of big-endian words to a base-64 string
 */
function binb2b64(binarray)
{
    var tab = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/";
    var str = "";
    for (var i = 0; i < binarray.length * 4; i += 3)
    {
        var triplet = (((binarray[i   >> 2] >> 8 * (3 -  i   %4)) & 0xFF) << 16)
                    | (((binarray[i+1 >> 2] >> 8 * (3 - (i+1)%4)) & 0xFF) << 8 )
                    |  ((binarray[i+2 >> 2] >> 8 * (3 - (i+2)%4)) & 0xFF);
        for (var j = 0; j < 4; j++)
        {
            if (i * 8 + j * 6 > binarray.length * 32) str += b64pad;
            else str += tab.charAt((triplet >> 6*(3-j)) & 0x3F);
        }
    }
    return str;
}


Toevoeging op 03/01/2012 20:51:49:

Edit: Het werkt, het moet dit zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sha1(strtolower($username) . $password)
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.