short IF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

05/10/2010 22:34:07
Quote Anchor link
Sowieso, als ik er nog over nadenk, waar doe je dan een aannamen eigenlijk? De waardes in $_POST en $_GET zijn of string of array's. En als je gewoon script, dan kan je eigenlijk het hele traject van een variabele volgen. Dat betekend dus dat je helemaal geen aanname doet, maar dat je gewoon weet wat er in die variabele zou moeten zitten. Namelijk wat alleen mogelijk is.
Is dat niet zo? Dan klopt er iets totaal niet.
Neem nou dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$a
= 1;
$b = 1;
$c = $a + $b;
echo $c;
?>

Nu doe ik bij $c de aanname dat $a en $b integers zijn. Dit weet ik, want dit is de enige optie, meer is er niet mogelijk.
Als ze toch iets totaal anders zijn, dan moet de server gehackt zijn en het bestand aangepast zijn ofzo, want anders zou ik niet weten hoe die variabelen veranderd zouden kunnen zijn.
Edit:
En sowieso, php is loosely typed, die vind $a = '1'; $b = '2'; $c = $a+$b; nog goed.
Gewijzigd op 05/10/2010 22:42:16 door
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 14:11:15
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

05/10/2010 23:23:53
Quote Anchor link
Bijna alle waarden die niet hard-coded in je programma staan zijn strings.
Session, Post en Get, mysql results.
Allemaal stuk voor stuk een string, volgens php dan.

Dus je kan bij het controlleren van input ook gewoon empty gebruiken, als 0 een toegestane waarde is.

Nu kan ik begrijpen dat empty een verraderlijke functie is.
Want hij hoeft niet per definitie helemaal empty te zijn, maar dat is een feit, geen aanname, en isset is er geen haar beter op, die doet ook niet alleen wat hij aangeeft.

Maar als jij liever deze code gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function myEmpty($var) {
    if (
    !
isset($var) ||
    $var === null ||
    $var === NULL || //Ja, NULL is een constant, null is een normale null
    $var == '\0' || //dit is de bitwise versie van null, misschien /0 weet niet
    $var == "" ||
    (
is_int($var) && $var === 0) ||
    //als ik iets vergeet
    ) return false;
return true;
}

?>


En dat dan in plaats van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

return empty($var);

?>


Dan moet je dat natuurlijk vooral doen.

Als je het er niet mee eens bent dat php niet type-safe is, ga dan snel een andere programmeer taal uitzoeken, en laat php met rust.
Gewijzigd op 05/10/2010 23:25:53 door Nicoow Unknown
 
John Cena

John Cena

06/10/2010 13:42:56
Quote Anchor link
Whoosus, ik vraag om een verkort IF statement en vervolgens komt er iemand uit de kast, worden er mooie jongens gepost, wordt me verteld dat empty bad is, (door diegene die backticks gebruikt(e)) en isset en bla bla bla :P

Maar toch, Karl heeft wederom eens gelijk!
Fijne dag nog met z'n allen!
 
Niek s

niek s

06/10/2010 14:01:57
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 05/10/2010 17:50:27:
Quote:
In dit geval lijkt het mij best kunnen. De var is in dit geval altijd geset en je wilt weten of er iets in zit of niet.


En het probleem is nu juist, dat je niet weet waar je mee te maken hebt. Je weet dus ook niet wat je gaat evalueren. Dus laat empty gewoon links liggen....


Oke 2 opties:
1) Ga ergens anders over empty() zeiken, maar niet meer @ phphulp.nl (in ieder geval ergens waar niemand er last van heeft)
2) Of onderbouw je "mening" eens. Je roept van alles, maar je weet zelf volgens mij niet eens waarom je het vind.
 
John Cena

John Cena

07/01/2011 10:43:52
Quote Anchor link
Met gevaar de hele discussie opnieuw te openen, ik gebruik hier empty:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

class Decider
{
    public $content;
    public $page;
    
    function
__construct()
    {

        $this->page        = (!empty($_GET['page']) ? $_GET['page'] : 'home');
        echo $this->page;
        $this->build($this->page);
    }
    
    function
build($page)
    {

        switch($page)
        {
            case
'contact'             :
            case
'verzenden'         :
                    include_once('includes/contact.php');
                    $contact         = new Contact();
                    $this->content     = $contact->content;
                break;
                            
            case
'demo'             :
            case
'aanvraag_demo'     :
                    include_once('includes/demo.php');
                    $demo             = new Demo();
                    $this->content     = $demo->content;
                break;
            
            case
'home'             :
            case
'ytex_info'         :
            case
'ytex_inst'         :
            case
'ytex_prys'         :
            case
'ytex_mode'         :
            case
'ansett_info'         :
            case
'ansett_inst'         :
            case
'ansett_prys'         :
            case
'ansett_mode'         :
                    include_once('includes/page.php');
                    $page            = new PageManager();
                    $this->content     = $page->content;
                break;
            
            case
'loket'            :
                    echo 'Loket';
                break;
        }
    }
    
}


?>


Als ik vervolgens naar http://www.domein.com ga wordt er niets uit deze class gedisplayd.
Wanneer ik er /home achter gooi wel.

Maar, als ik dus naar http://www.domein.com ga en de $page echo dan komt er wel gewoon home te staan....

Wat doe ik hier dan nu fout?
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.